Obiective turistice in Cannes - orasul stelelor de cinema

Pe cea de a-2-a zi de vacanta pe Coasta de Azur am petrecut-o in Cannes, orasul stelelor de cinema. Dupa cum probabil stiti deja, iubesc filmele (cititi >>> AICI peste 100 de review-uri ale filmelor pentru pasionatii de calatorii). In total am vizionat peste 700 de filme, iar cele rulate in cadrul festivalului de film de la Cannes au fost din totdeauna in topul favoritelor mele. Gandindu-ma la toti actorii, la toate vedetele ce au trecut pragul acestui oras, mereu m-a intrigat, considerandu-l un fel de Holywood al Europei. Cand am ajuns in Cannes am zis `Oh D-ne - azi ochii mei vor fi rasfatati cu aceleasi privelisti pe care le-au vazut actorii mei preferati`. Vreau sa traiesc aceeasi experienta, sa vizitez toate obiectivele turistice din Cannes,  orasul stelelor de cinema.....

impresii-cannes-Franta-am-fost-acolo
Vacanta pe Coasta de Azur am facut-o pe cont propriu. Informatii utile:
*Zborul m-a costat 60 de euro din Cluj in Nisa luat de aici >>>Bilet de avion ieftin Nisa . Vrei sa te cazezi la Hotel? Rezerva aici >>> Hotel-uri ieftine pe Coasta de Azur  Noi am stat  timp de 7 nopti intr-un apartament inchiriat la localnici,  prin AirBNB, pt care am platit 25 euro/apartament/pers/noapte. Puteti citi detalii despre el in acest articol >>> Toate apartamentele in care am stat pe AirBNBVrei sa inchiriezi si tu o camera/apartament la localnici? Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.
 Le Suquet - O plimbare prin centrul istoric din Cannes


Cu toate ca orasul este renumit ca fiind unul din cele mai scumpe si exclusiviste din Europa, locul de intalnire a celor bogati si faimosi, centrul istoric din Cannes respira inca aerul unui fost sat pescaresc. M-am plimbat pe strazile inguste,  pavate cu piatra, aruncand cate o privire in magazine specializate pe produse locale, facand degustari in toate buticurile cu branzeturi frantuzesti fine, oprindu-ma la toate standurile cu suveniruri, trecand pe langa case in culori pastel, pisici si multi oameni in varsta (in special femei, deosebit de aranjate) ce se plimba incet pe strazile labirintice din Le Suquet.

de-vazut-centrul-istoric-Cannes-Coasta-de-Azur

de-vazut-centrul-istoric-Cannes-Coasta-de-Azur

de-vazut-centrul-istoric-Cannes-Coasta-de-Azur


M-am rasfatat ca o vedeta la unul din cele mai bune restaurante - Lucky You Cannes


Aflat pe o straduta din centrul istoric, acesta nu este un simplu restaurant pentru mine, ci o amintire pe viata, o experienta culinara cum rar am mai avut. Mancarea si prezentarea au fost spectaculoase. Am inceput calatoria culinara cu o tempura vegetariana, apoi am incercat un platou cu 4 mezeluri traditionale ce s-au potrivit perfect cu vinul rosu recomandat de ospatar. Am primit o supa de zucchini in stil fusion cu un aspect uimitor, iar textura si gustul au fost chiar mai bune. Ricky, bucatarul, a fost destul de dragut sa vina si sa ne arate carnea in prealabil si sa schimbe cateva cuvinte despre mancarea pe care o vom servi si vinurile pe care le recomanda. Friptura a fost gatita perfect , iar salata cu trufe ni s-a topit in gura. Desertul nu m-a dezamagit, deoarece au inghetata de casa cu ingrediente reale (vanilie din Tahiti, fistic din Bronte - Sicilia) si platoul cu prajiturele a fost ultimul deliciu savurat. Restaurantul este linistit si select, playlistul muzical este pe masura localului, per total o experienta unica de nota 10*** in Cannes, pe care o recomand tuturor!

restaurant-Lucky-you-cannes-recomandari

restaurant-Lucky-you-cannes

restaurant-Lucky-you-cannes

restaurant-Lucky-you-cannes

restaurant-Lucky-you-cannes

Arta Murala din orasul cinematografiei


In Cannes, cinematografia este inscriptionata pe peretii caselor acestui oras pe tot parcursul anului. Evident pentru o experienta completa cel mai bine e sa fie vizitat in luna Mai, in perioada Festivalului International. Atunci cand orasul este cu adevarat o stea a Rivierei Franceze, insa eu l-am gasit un muzeu in aer liber ce poate fi admirat oricand. Cannes este presarat cu peste 10 picturi murale inspirate din viata actorilor, graffiti imense ce m-au introdus oarecum in atmosfera de festival al orasului. 


ghid-calatorie-vacanta-cannes

obiective-turistice-de-vazut-cannes-franta


Marché Brocante - Suveniruri in piata de antichiatati a orasului


Am avut norocul sa vizitam Cannes intr-o zi de luni, cand in centrul istoric se organizeaza celebra `flea market`. Piata asta categoric nu este ca cele in care am fost in Londra sau in Portugalia, aici nu exista vechituri si `deseuri` pe care delarii le vand la supra-pret ci sunt mai mult ca niste magazine de anticariat doar ca au marfa dispusa pe tarabe. Tablouri scumpe, vase de portelan vechi, seturi de cutite, papusi vintage si bijuterii frumoase, le puteti gasi pe toate aici.

Marché Brocante-Franta-Cannes

Marché Brocante-Franta-Cannes

In parcul cu nisip localnicii joaca Petanque


Am stat ceva timp, sa ma amestec printre localnici, sa inteleg cum decurge o zi in Cannes. Ne-am oprit langa parcul cu nisip unde localnicii joaca petanque, un joc cu bile a carui scop e sa arunci bilele cat mai aproape de tinta. Din cate am observat acest joc este foarte popular pe Riviera Franceza, am vazut apoi, ca se joaca in toate parcurile. E un mod frumos de a tine comunitatea aproape si batranii ocupati. Partea si mai draguta e ca joaca si femeile (nu cum e la noi pe la colturi de blocuri unde vezi doar barbatii jucand sah, table sau carti).

petanque-cannes-franta


Apusul in Port trebuie bifat


O plimbare prin portul din Cannes este sinonim cu a lua parte la parada yaht-urilor de lux. Nu sunt foarte mari, se vede ca sunt yacht-uri private, a bogatasilor din regiune. Majoritatea au cel putin un etaj, covor rosu si drapelul ancorat. Pot doar sa-mi imaginez cum este sa faci o croaziera pe mare, intr-un asemenea vas, avand prietenii aproape, sampanie si fructe de mare, ei bine daca va permiteti ... v-am spus reteta pentru o seara perfecta in Cannes. Daca nu, cel putin poti sa-ti clatesti ochii cu niste barci frumoase si un apus de trecut in arhivele memoriei. 

Apus-de-soare-Cannes-Franta

port-atractii-Cannes

Apus-de-soare-Cannes-Franta

Apus-de-soare-Cannes-Franta

yacht-Cannes-Franta-am-fost-acolo

Seara la Castel m-am simtit ca-n poveste 


Eram ingrijorata, ca urcam prea tarziu la Castel ca sa mai apuc sa vad ceva din el, trenul acela turistic choo-choo nu mai circula la ora asta (poate fiindca-i februarie), asa ca ne-a luat ceva timp sa urcam dealul pe jos. Insa cand am ajuns sus, am intrat direct intr-un taram de poveste, ce sta sub factorul WOW. Tot castelul e proiectat cu jocuri de lumini vizuale, asa ca ceea ce eu credeam ca va fi un dezavantaj, s-a dovedit a fi momentul oportun pentru a vizita castelul (fiinca ziua nu poti vedea nimic din tot acest spectacol) In plus am prins panorama asupra orasului atat pe lumina (ok, ok semi-lumina) cat si pe intuneric cand toata strazile palpaie sub luminile traficului si a felinarelor. 

castelul-din-cannes-Franta-obiectiv-turistic

castelul-din-cannes-Franta-obiectiv-turistic

Cannes-Franta-Coasta-de-Azur-am-fost-acolo

Cannes-Franta-Coasta-de-Azur-am-fost-acolo

Oh da, Cannes mi-a placut mult. 
E o combinatie reusita de lux cu traditional, boem si romantic.

17 comentarii:

  1. Ce poze minunate, din nou un articol superb, multumim :)

    RăspundețiȘtergere
  2. În Cannes, nu am avut prea mult timp pentru plimbare si regret pentru ca stiu ca e un oras minunat si pozele tale imi confirma acest lucru. Sper sa ajungem din nou acolo si sa avem o zi intreaga la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un loc extrem de frumos, o experienta minunata. Multumim ca l-ai impartasit cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau Și eu!! Pare a fi minunat

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce articol frumos și ce locație superbă. Pozele sunt superbe

    RăspundețiȘtergere
  6. Este un oras frumos si totusi ma asteptam sa fie si mai spectaculos

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos!!
    Si ce ieftina cazarea si transportul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iubesc articolele tale! Multumim pentru informatiile pretioase!��

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos in Cannes, frumoasa e toata Franta. Eu am scris pe blog un articol despre plajele Le Grau du Roi aproape de Montpellier.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cannes este un oras interesant, iar postarea ta este, cu adevarat, utila :) . Multumiri!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos la Cannes! Chiar m-au impresionat pozele tale. 😍

    RăspundețiȘtergere
  12. Chiar stii cum sa redai un loc de poveste! ;) Plus ca imi plac detaliile "financiare" de la inceputul articolului. Mai sa ma inham si eu la o escapada de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  13. Doooamne. Dar câte locuri faine vizitezi! Îmi încânti ochii

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim1:42 a.m.

    Ce preturi bune ai prins! Asa sa tot calatoresti!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  15. Un oras absolut superb pe care mi-as dori sa-l vizitez macar o data-n viata

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow! Cat de frumos! Imi doresc si eu sa ajung sa vizitez aceste locuri. 😊

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim3:53 p.m.

    Ar fi fain sa ne spui cat ai platit la masa,in caz ca ma nimeresc pe acolo sa nu stau cu emotii...

    RăspundețiȘtergere