19 Vacante de facut in 2019 - Un plan ambitios

Anul 2018 a fost foarte bun in ceea ce priveste calatoriile, iar 2019 sper sa fie cel putin la fel de plin de vacante frumoase si destinatii noi. Momentan nu am nici o vacanta platita si nici un bilet de avion cumparat, dar macar stiu ce vreau si luna asta (in functie de cum se misca lucrurile) incep cu rezervarile, ca sa ma asigur, ca macar ceva din toate astea imi iese :)))

destinatii-2019


4 Vacante pe care doresc sa le repet in 2019 


1. Disneyland cu copilul
După vacanta din 2018 la Phantasialand știu deja cât de mult ii plac lui Kari parcurile de distracții, asa ca anul acesta am sa încerc sa fac economii pentru un buget mai consistent, ca să-i pot oferi o vacanta de neuitat la Disneyland. Cred ca la vârsta de 10 ani, e destul de mare sa tina minte toată aventura și totuși destul de mic încăt să se bucure ca un copil de personajele de poveste și toate atracțiile din Disneyland pentru cei mici. Ultima oara am fost acum 10 ani, asa ca e timpul pentru o noua intalnire.

2. Din nou in Roma

Dintre toate capitalele pe care le-am vazut, cel mai mult mi-as dori sa revin in Roma. Ultima oara am fost acum 7 ani si atunci am facut turism pe fuga, fiind cu copilul si avand doar 4 zile de vacanta. As reveni pentru cel putin o saptamana sa fac turism culinar, sa ajung in Tivoli si alte orasele din imprejurimi, sa vizitez Trastevere si alte cartiere noi,, pe care n-am reusit data trecuta.

3.Din nou in UK

Dintre toate tarile in care am fost, anul acesta am un plan mare pentru Marea Britanie. Pentru mine Londra este acasa, e locul in care mi-am petrecut o perioada de timp in 2015 si de abia astept sa revin in toate locatiile mele preferate din Londra si sa vizitez cat mai multe orasele si regiuni noi din UK.

4. Circuit in Andaluzia pe cont propriu

O alta experienta pe care doresc sa o repet este Andaluzia. Sudul Spaniei m-a fermecat pur si simplu, are o atmosfera de poveste, o combinatie reusita de sat cu oras, imbracata in culori pastel, palmieri si muzica flamenco. Am vizitat Sevilla, Cordoba si Cadiz, iar anul acesta daca as ajunge acolo mi-ar placea sa vad Granada, Malaga, Puertos Blancos si Ronda.


5 Insule pe care sper sa ajung in 2019 


Insulele Azores
Iubesc Portugalia. Știți deja ca Lisabona e orașul meu preferat. Au trecut deja 4 ani de la ultima mea vizita în Portugalia și anul acesta, mi-ar plăcea sa ajung sa vizitez și Insulele. Prima varianta ar fi Azores, pentru turism si peisaje. E favorita mea, la care visez deja de foarte mulți ani, dar conexiunile proaste de avion, ma fac mereu sa spun pas. Anul acesta sper sa se alinieze cumva stelele pentru o vacanta în Insulele Azores.

Sicilia
Tot pentru turism m-as duce si in Sicilia. Anul trecut era cat pe ce sa merg in Palermo, am citit deja foarte multe despre Sicilia si stiu ce mi-ar placea sa fac acolo. Singura problema ce o am, e transportul in comun pe insula, pare sa fie foarte prost, de aceea prefer sa merg cu prietenii, ca sa inchiriem o masina. Poate reusim sa strangem gasca in 2019.

Insulele din Grecia cu copilul
Pentru vacanta de vara a copilului, prima destinație ce îmi vine în minte e Grecia. Mi-a plăcut enorm în Corfu, preturile mi s-au părut super accesibile, iar plajele sunt bune. Nu sunt încă decisa în ceea ce privește insulele, poate va fi Creta, Rhodos sau de ce nu, Corfu din nou. Va fi probabil o alegere de moment.

Tenerife și Lanzarote
Alte doua destinatii pe care le iau în considerare pentru o vacanta cu Kari sunt Tenerife și Lanzarote. Daca nu ar fi atâtea ore de petrecut pe avion, l-aș fi dus deja. În Tenerife îmi doresc sa mergem pentru turism, parcul cu păsări, pentru o tura cu submarinul, iar Lanzarote pentru plajele cu nisip alb.

5 Vacante pe care mi-ar placea sa le fac in 2019 


Vacanta în Dubai 
De când a băgat Wizz air zbor direct Cluj-Dubai, ma tot pregătesc sa merg, dar nu am reuÈ™it pana acum, fiindca perioada iernii (când acolo e cald) ma prinde mereu cu buzunarele goale. ȘtiÈ›i cum e cu Crăciunul, Revelionul…. E dificil sa le împaci pe toate. Sper ca în 2019 sa reuÈ™esc. 

O vacanta în Asia 
Din Dubai mi-ar plăcea sa zbor mai departe spre Thailanda, Vietnam sau Cambodjia, primele 3 tari din Asia pe care vreau sa le explorez. Nu am nici un plan făcut în acest sens,este pur È™i simplu un vis, dar dacă se iveÈ™te ocazia vreau sa stau măcar 2 săptămâni, în fiecare. 

Un circuit prin Caucaz
Acum ca avem zbor direct cu Wizz Air in Georgia, ma bate gandul sa fac un circuit complex prin 4 tari noi pentru mine: Georgia-Armenia-Azerbaidjan si Iran. Trebuie sa ma documentez in ceea ce priveste vizele, dar daca nu e greu, cred ca 3 saptamani prin aceste tari, ar fi o aventura si o experinta de neuitat, similara cu cea pe care am avut-o in India. Tarile necomerciale ma atrag!

Vacanta in Tunisia
Urmatoarea tara din Africa pe care vreau sa o vizitez este Tunisia. Dupa 1 an in Maroc, sunt foarte curioasa cum este in Tunisia, cat de asemanantor sau diferit e. Sunt curioasa: cum e bucataria tunisiana, cum sunt plajele, cum arata orasele lor traditionale si atmosfera in general. 

Targurile de Craciun din Europa
Iubesc atmosfera de Craciun si orasele imbracate de Sarbatoare. Ma gandesc serios la Viena, Praga si Budapesta (daca as reusi sa fac un circuit) iar daca ar fi sa merg cu avionul, probabil as alege Strasbourg, in Franta. 


5 Destinatii de weekend in Romania pe care le am in vizor pentru 2019 


In final raman destinatiile de weekend si anume scurte vacante in Romania pe care le fac an de an. La capitolul asta sunt multumita ca in fiecare an reusesc sa fac 4-5 weekenduri prin tara si am deja 5 locatii in minte pentru 2019:

O mini Vacanta in Tinutul Secuiesc. De cand am scos lista celor 50 de obiective turistice din Tinutul Secuiesc ma tot pregatesc sa o bifez si daca n-am reusit vara trecuta sper sa reusesc vara asta.

Festivalul Medieval de la Sighisoara imi bantuie mintea de multi ani dar nu se prea nimereste sa fiu in zona in perioada aceea. Daca anul acesta voi fi in tara am sa fac tot posibilul sa merg.

Canalele Dunarii pentru peisaj. Daca in 2015 am ajuns in sfarsit in Delta Dunarii si am ramas profund impresionata acum visez cam la fel de mult sa ajung la Canalele Dunarii ca sa ma bucur de alte peisaje.....

O vacanta la SPA in Oradea. Cred ca a devenit o traditie, in fiecare an am facut o vacanta cu Kari la SPA in Oradea. Am fost la Hotel Aqua in Baile 1 Mai, la Hotel President in Baile Felix si la Hilton in Oradea. 

O vacanta in Maramures. Am fost vara in Maramures, dar mi-ar placea sa ajung si iarna, pentru traditii si zone pitoresti, acoperite de zapada.

Asa arata planul meu pe 2019. Sunt constienta ca e unul foarte ambitios si mai ales costisitor, dar pe principiul, ca daca nici macar nu visez, n-are cum se mi se intample, le-am scris. Poate vor fi alte destinatii, fiindca oricand pot interveni alte ocazii pe care de abia le astept. 

Voi ce planuri de vacante aveti pentru 2019?

14 comentarii:

  1. Important e sa fie ambitios, asa reusim cat mai multe... iar cand tragem linie o sa fim multumiti. Iti urez cat mai multe calatorii din plan sa le realizezi :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi, dar stiu ca ti-ai propus ceva, Alice! Eu iti doresc sa bifezi cat mai multe dintre ele, daca nu si pe toate. Cazanele ma ispitesc si pe mine de cativa ani, iar cu Andaluzia pe cont propriu nu mi-ar fi deloc rau. Succes sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos planul.
    Iti doresc sa ti se indeplineasca toate toate toate.
    Dar mai ales Asia de sud est. Eu sunt mare fan Asia de sud est. Si chiar ma gandeam ca din 2013 nu am mai fost pe acolo asa ca sper ca anul asta sa repar :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc sa le bifezi pe toate si sa te intorci cu amintiri memorabile!
    Eu in afara de saptamana programata in Romania (pentru care nici macar n-am rezervat biletele de avion) nu mi-am trast nimic concret. Am mai multe idei in minte, total diferite una de alta, dar niciun plan exact :)). Mai e timp...

    RăspundețiȘtergere
  5. Alice, se pare ca vei avea un an pe cinste! Succes! eu, la fel ca si Larisa, nu am nimic concret. Doar o gramada de idei! sunt curioasa ce mi se va concretiza...
    O sa te urmaresc cu interes! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesante destinatii, diverse, eu nu pot decat sa-ti tin pumnii si totul sa mearga ca pe roate! Doar experiente placute!
    Doar cateva propuneri, poate anul asta reusim sa iesim impreuna cu nasii. Insa sunt curioasa de ce ne va rezerva acest an.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alice,
    Mă uimeÈ™ti! 16 gânduri de călătorit … sună excelent.
    Berlinul merită toată atenția și ușor de explorat. Pentru relaxare Croația, Coasta de Azur și Provance sunt numai bune. Asia, Quatar, Dubai mă atrag mai puțin. Disneyland și Anglia mă atrag și mai puțin. De interes pentru mine sunt Țările Nordice, Elveția și Andaluzia.
    În sufletul meu nu mai încape nimic de Italia. Vara asta, dacă vrea Cosmosul, avem în plan tot zona Golfului Napoli și Coasta Amalfi pentru că avem o listă de scăpări.
    Pentru țară mi-aș dori să revăd Delta și să văd Sighișoara.
    Sănătate, bani, tovarăși de drum și excursii frumoase tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Să fie cît mai multe din ce ti-ai propus!
    Nu ne facem planuri, poate mai ajung în Germania dar deocamdată probabil stau mai mult la Cluj decât aici...
    Parcă mi-aș dori să văd Iranul, o bucățică din el, nu știu de ce, e ca o idee obsedantă. Și nu știu dacă ar fi o perioadă bună. Dar la câte se întâmplă, ce perioadă bună aș aștepta?

    RăspundețiȘtergere
  9. Alice sper sa ajungi in cat mai multe dintre destinatiile propuse, in special cele din Asia pentru ca par cele mai interesante din perspectiva mea, care pana acum n-am ajuns in marele continent, decat trecand Bosforul la Istanbul...
    Daca ajungi la Berlin, fa-ti timp sa vezi Potsdam-ul. E un orasel superb cu castele si gradini magnifice la doar 30 de minute de Berlin.
    Elvetia este superba, dar foarte scumpa indiferent de orasul in care poposesti. Oricum, amintirile de acolo sunt de neuitat.
    In Croatia imi doresc sa ajung si eu anul acesta intr-un circuit cu masina.
    Dubaiul e programat pentru anul viitor, sper sa ne realizam si acest vis.
    Tarile nordice erau si in planul meu pentru vara aceasta, dar preturile exagerat de mari la bilete de avion m-au facut sa ma gandesc la perspective mai ieftine de vacante pe 2016.
    Oricum, anul acesta vacantele pentru noi vor fi mai putine, deoarece in iulie vom fi nasi, asa ca cel putin 2-3 calatorii se vor duce la nunta....
    Singura vacanta concreta pentru noi va fi in aprilie cand vom merge in indragita Italie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Planuri ambițioase, nu așa! :) Dacă ajungi prin Bangkok dă un semn, poate ne vedem :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Alice, poate faci o descriere amanuntita vacantei in Grecia cu copilul. Ar fi o destinatie pe care ne-o permitem, dar sunt speriata de bombe cand e vorba de deplasari cu copilul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Deja am rezervat pentru Venetia de Carnaval si pentru Milano. Si mai vreau Madrid, Marsilia, Monaco si iar Tel Aviv. Si Sicilia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Noi am rezervat pentru Croatia. Am fost si anul trecut doar ca am stat prea putin.

    RăspundețiȘtergere