Ghid culinar in Sevilla - Cele mai bune restaurante

Anul acesta am ales ca destinatie de ziua mea Sevilla, un oras pe care il iubesc la nebunie. Am avut doar un weekend la dispozitie, asa ca am inceput cautarile de restaurante din timp. Dupa cum stiti, sunt o gurmanda, iubesc sa fac turism culinar, iar in Sevilla, oferta e foarte generoasa. M-am bucurat ca am avut de unde alege si la recomandarea prietenilor am facut un mix, o combinatie interesanta, de restaurante traditionale, tapas gourmet, burgeri artizanali si farfurii in stil Masterchef. Vreti sa stiti unde se mananca bine in Sevilla? Cititi recomandarile mele si salvati adresele. Toate restaurantele se afla in centrul istoric, asa ca nu trebuie sa va abateti de la traseul turistic de peste zi. Mergeti linistiti, mancarea e foarte buna!!!

unde-se-mananca-bine-Sevilla



RESTAURANTE  DE TOP DIN SEVILLA

  • Restaurant Chic & Ole   restaurant traditional spaniol ( Adresa: Rodrigo Caro 11, Sevilla)
  • La Jolla By 1906 restaurant cu tapas gourmet si bere artizanala(Adresa: Dos de Mayo 10, Sevilla )
  • Miss Tem Restaurant  restaurant in stil Masterchef cu mancare meditraneana (Adresa: Plaza San Francisco 9, Sevilla)


Restaurantul Chic & Ole - locul unde am sarbatorit ziua mea in Sevilla


V-am povestit ca anul acesta am ales sa îmi sărbătoresc ziua de naștere în Sevilla, orașul meu preferat din Spania. Evident, nu vroiam sa aleg ceva la întâmplare asa ca după o lunga documentare am ales restaurantul Chic&Ole fiindcă e unul din cele mai reprezentative din oraș și prietenii mi-au spus ca au mâncare foarte bună. Restaurantul se afla în cel mai boem cartier din zona centrul istoric, Santa Cruz, într-o piateta cu portocali, terase și muzica flamenco pe fundal. Interiorul este remarcabil, cu detalii spaniole frumoase, o combinație reușită de exotic cu elegant. 

Meniul e cuprins dintr-o selecție bogata de Tapas, preparate tradiționale și internaționale. Am ales un mix cu de toate, Tapas cu peste și fructe de mare (calamarii cu sos de lămâi cremos a fost delicios) am băut un "Gazpacho" delicios la recomandarea ospatarului, iar "Gnocchi with duck and foie" a fost gătit exact pe gustul meu, într-un sos cu arome puternice. Nu am avut tort, în schimb specialitatea casei „Torrija cu cremă engleză și înghețată cu vanilie și bezea” este cel mai bun desert ce l-am mâncat în vacanta asta. As putea sa ma intorc în Sevilla doar pentru el. Cina de ziua mea a fost excepțională și totul se datorează acestui restaurant și a personalului prietenos ce s-a ocupat toată seara de masa noastră. Recomand tuturor!

Chic-Ole-restaurant-Sevilla


Chic-Ole-restaurant-Sevilla

Chic-Ole-restaurant-Sevilla

Chic-Ole-restaurant-Sevilla


Restaurant La Jolla by 1906- In lumea celor mai bune tapas (Langa Catedrala din Sevilla)


In zona Catedralei sunt multe capcane turistice pe care am reușit sa le evităm, citind pe net de acest restaurant de familie, mic, modern, specializat pe Tapas. Meniul nu e foarte cuprinzător, însă au ceva pentru toate gusturile. Am încercat mai multe Tapas locale și toate au fost prezentate într-un mod surprinzător/original, pe droguri de lemn. Am sa va recomand preferatele mele cu fructe de mare "Galician Octopus" e calamar la gratar, foarte foarte bun și "Mussels in pickled sauce" scoici cu sos picant pe bucățele de pâine prăjită. De departe Tapasul meu favorit servit la Jolla a fost "Goat cheese gratin", cea mai buna brânză de capra ce am încercat-o vreodată cu nuci caramelizate. Dacă sunteți fani bere, asa ca mine și doriți sa va îmbogățiți experienta cu o bere locala, artizanala, atunci merita negreșit berea casei, semnătura restaurantului “Vintage Red“ si “Black La Jolla by 1906“. Grija mare ambele au peste 7% alcool. Cea neagră e mai tare, dar mie mi-a plăcut mai mult. Atmosfera e hip și servirea e rapidă. 

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

La Linterna Ciega- Unul din restaurantele preferate de localnici din Sevilla 


In centrul istoric, într-o zona mai retrasa de marea masa turistică se afla La Linterna Ciega, unul din cele mai bune restaurante concept din Sevilla, cu design modern, nonconformist și preparate culinare desăvârșite. Am ajuns aici la recomandarea localnicilor și am înțeles foarte repede de ce merită toți banii: prețuri mici și mâncare de te lingi pe degete. 

Votez pentru "Iberian pork strips spicy with teriyaki sauce" și rata frageda, absolut delicioasa cu yucca, ce o găsiți în meniu sub numele de "Marinated and grilled Duck Breast with yucca and pineapple alioli". Semnătura restaurantului sunt cartofii prăjiți. Ce poate fi atât de deosebit la niște cartofi prăjiți? Ei bine, credeți-mă pe cuvânt aceștia chiar sunt altceva. Bucăți de cartofi tăiați pe lung, subțiri, crocanți cu doua sosuri excepționale. Bucătarul are o metoda speciala de a-i prepara, sunt atât de buni ca dau dependență, iar pretul e mega rezonabil doar 2.5 euro porție. Recomand și berea casei, o bere spaniola produsa de ei "Baba Yacub". Totul a fost superb și personalul prietenos.recomand tuturor gurmanzilor.

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

restaurant-Sevilla
La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla


Restaurantul "Nickel - în Burgers we trust" - pentru un burger autentic


Este un lanț de restaurante în Sevilla și toate sunt în zonele turistice așa ca e greu sa îl ratati.Meniul este fantastic și foarte ușor de înțeles fiind atat pe spaniolă, cât și pe engleza. Au câteva aperitive foarte bune, preferatele mele sunt " "Quesadilla Nickel" cu bucăți de porc fragede și crispy "Mozarella sticks" cu salsa Nickel, atât de bune,cașcaval topit, oh la la, deja mi-e dor de Sevilla și doar ce m-am întors. 
Specialitatea casei sunt evident burgerii artizanali, suculenti, gătiți la perfecție. Pentru burgeri puteți alege ce chifla doriți din mai multe sortimente, cum doriți carnea bine făcută, mediu sau în sânge și ingredientele adiacente sunt în funcție de burger-ul ales. Recomand "Burger XALAPA (e spicy) și Burger TARTUFFA" (preferatul meu).Cartofii prăjiți sunt de asemenea foarte buni, au patru variante, cartofii dulci mi-au plăcut în mod deosebit, dar și cei cu piper negru. 
Muzica e buna, atmosfera e relaxanta și recordul e relaxant cu chelneri ce vin la masa și te ajuta cu recomandări. 

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla


Restaurantul Miss Tem - in stil Masterchef 


Unul din cele mai rafinate restaurante din Sevilla se afla fix în fața primăriei. Am fost inspirată sa fac o rezervare în avans, fiindcă se aglomerează tare la ora cinei. Am vorbit cu Carmen care ne aștepta cu masa pregatita. Decorul este luxos, cu un bar superb, mese elegante și detalii artistice frumoase. Meniul este stufos, cu Tapas spaniole dar și preparate internaționale,din care mi-a fost greu sa aleg. Pana la urma m-am dus pe recomandările lui Carmen, "Salmon roll with creamy cheese"- rulouri de somon, cu o textura atât de plăcută de ți se topesc în gura , "Risotto with mushrooms and Iberico Pork" o interpretare spaniolă a rissoto-ului italian foarte reușită și cea mai surprinzătoare farfurie a fost un preparat tradițional în stil fusion "Deconstruction of pork cheek stew with creamy potato and yucca Mash". Carnea in acest preparat e atât de frageda ca se dezlipește singura de pe os. La drept vorbind totul a fost fabulos și prețurile se învârt în jur de 15 euro, ceea ce mie mi s-a părut super rezonabil pt ambianța elegantă și preparatele în stil Masterchef.

restaurant-Miss-Tem-Sevilla

restaurant-Miss-Tem-Sevilla

restaurant-Miss-Tem-Sevilla
restaurant-Miss-Tem-Sevilla

Care restaurant va tenteaza cel mai mult?

😍Apreciez comentariile voastre 😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

18 comentarii:

  1. Mi-e greu sa aleg, deja mi-a lasat gura apa privind la pozele tale, dar as alege La Linterna Ciega. De ce: centrul istoric,zona mai retrasa, "Iberian pork strips spicy with teriyaki sauce" și rata frageda cu yucca, pret rezonabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat articol! Ma bucur ca ai prezentat aceste restaurante. O sa tin cont de recomandarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te invidiez pentru câte preparate culinare ai ocazia să savurezi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu este bine ca am citit articolul la ora asta tarzie, acum m-a luat o pofta, vreau si eu sa incerc aceste delicii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai lasat gura apa! Greu de ales, as gusta din toate deliciile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata asa de bine toate, de nici nu pot alege un preferat. Imi lasa gura apa de pofta. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai prins intr-o pasa mai putin potrivita, in care foamea si-a pus stapanire pe mine si mi se pare ca toate meniurile sunt apetisante. Le-as vizita pe toate. Mereu esti o sursa de inspiratie pentru mine

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc :) Un blog interesant.

    RăspundețiȘtergere