Secret food Tours in Sevilla - o experienta de nota 10

Intr-una din serile petrecut în Sevilla am rezervat un tur special cu "Secret Food Tours". Prețul e destul de piperat asa ca ma așteptăm să fie o experienta foarte frumoasa. La drept vorbind, a fost o experienta de neuitat, cu mult peste așteptările mele. Evident, totul se datorează ghidului nostru, Alejandro,un tanar născut și crescut în Sevilla, ce ne-a arătat și explicat totul din prisma lui, de nativ. Pe scurt am petrecut 5 ore colindând orașul și intrând în numeroase restaurante și baruri atens alese, unde am făcut numeroase degustări. Turul e presărat cu informații turistice, curiozități și multe informații despre Sevilla din toate domeniile, asa ca pentru mine a fost o incantare. Un alt lucru ce mi-a plăcut e ca turul este privat, pentru un număr restrâns de persoane, asa încât te poți bucura cu adevărat de experienta, sa faci fotografii în voie pe traseu, fără sa trebuiască sa fugi după grup. Sincer e cel mai bun tur culinar ce l-am făcut vreodată!

Experientele mele le puteti avea si voi. 
Rezerva aici >>> Secret Food Tour Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

Alejandro ne-a dus în 5 locații pentru degustari. Conceptul acestui tur e de a ajunge în restaurante greu de găsit de turiști, afaceri de familie cu tradiție, majoritatea datând de mai bine de 100 de ani. Fiecare restaurant sau furnizor de alimente, e atent ales pentru a gusta cele mai bune produse din toată gama de preparate culinare specifice regiunii. 


Prima oprire a fost la un bar-restaurant specializat pe Churros (desert spaniol)  

Acestea se fac în fata clienților și poți sa vezi tot procesul de la preparatul aluatului și pana la prăjire. Evident apoi am mâncat toți pe saturate Churros cu ciocolata. Ce pot sa va spun, niste delicatese ce se topesc în gura, proaspeți, ușor crocanți și foarte gustoși. Nu se aseamănă nici pe departe cu churros mâncati în alte locuri din Spania. 

review-secret-food-tour-Sevilla


A doua oprire a fost într-un bar istoric unde mesele sunt în jurul distileriilor  

Bar mare de lemn, bucățile de Jamon Iberico prinse în cui și toată atmosfera e ca acum 100 de ani. Aici am degustat "Montanidos" sandwich-uri micuțe și "Spanish Tortilla". Alejandro ne-a explicat cum putem face acasă o Tortilla adevărată și care sunt obiceiurile de consum a acestui preparat în Sevilla. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla


Știti ca o pulpă de Jamon Iberico costa lejer 300 de euro?   

A treia oprire a fost la un furnizor de preparate organice (brânzeturi, Jamon Iberico, ulei de măsline, dulceață etc). Aici am fost întâmpinați cu o prezentare de 30 de minute în care ni s-a explicat tot ce trebuie sa știm despre Jamon Iberico - despre cum funcționează o ferma de porci negri, cum e clasificata carnea după gradul de calitate, etc. Am fost socata sa aflu prețul însă nu ma mir, fiindcă pulpele stau 3 ani neatinse pana sa ajungă pe piața. Apoi am făcut evident degustări. Brânza de capra a fost atât de buna încât am luat rapid 3 pachete cu diferite ierburi aromatice sa duc acasă familiei. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

A patra oprire a fost într-un restaurant mare din Triana 

Acest restaurant e unul cu tradiție unde sunt expuse toate posterele câștigătoare din ultimii ani. Aici Alejandro ne-a explicat mai multe despre mâncarea de baza în Sevilla și am mâncat evident torro de robo (coada de Taur) și alte câteva delicatese locale acompaniate cu o Sangria bună. 


review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

Ultimul bar a fost unul de tip bodega, cu sute de fotografii de familie pe pereți   

Pe masa ne asteptau o gramada de farfurii cu bunatati. Sincer eram deja super sătulă, chiar dacă porțiile sunt mici, după 4 restaurante te simți mega full. Doar ca ne-am întins la povesti pana la 11 seara asa ca tot povestind despre Sevilla, călătorii și alte subiecte, am reușit sa terminam tot de pe masa. "Patatas bravas" si supa gaspacho a fost preferata mea. Dar evident am degustat și preparatele din peste și fructe de mare. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

La final, după 5 ore de degustări și plimbări prin numeroase cartiere din Sevilla, am încheiat seara foarte fericita în urma acestei experiente. Chiar am simțit ca am ajuns în locuri secrete pe care singura nu le-aș fi gasit sau dacă ajungeam în ele nu știam importanța lor pentru localnici. 

Aceasta companie oferă tururi în toată lumea și cu siguranță o sa mai apelez la ei și în alte orașe. Am rămas profund impresionata!

Ce parere aveti despre acest concept? 
V-ar placea o asemenea experienta?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 comentarii:

  1. Multumim! Te citesc cu maaaare placere!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, chiar mi se pare o experienta uimitoare. Clar mi-ar placea sa fac un tur al localurilor cu mancare buna, sa degust, sa descopar. Mi-ai facut pofta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm arta culinara. Arata absolut delicios. Un articol yummy.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai parte de niste experiente culinare pentru care te invidiez tare mult. Vom experimenta si noi ceva nou in curand, in Praga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Praga chiar aveți cu ce sa va înfruptati. Va doresc experienta culinare de vis 😍

      Ștergere
  5. Ce pofta mi s-a facut de churros! Ma bucur ca ai avut parte de o experienta asa faina. 😍😍

    RăspundețiȘtergere