20 de Atractii Turistice din Sevilla de neratat in 2020

Nu stiti ce atractii turistice sa vizitati in Sevilla? Cate zile sa petreceti in oras? Cum sa ajungeti? Astazi va povestesc pe larg despre vacanta mea in Sevilla. Cel mai usor ajungi in Sevilla cu avionul, fie prin conexiuni cu Germania/Italia/Anglia, fie zburati din Romania in Malaga si apoi mergeti cu autocarul (3 ore) pana in Sevilla. Eu am ales a doua varianta, prin Malaga si am combinat ambele destinatii in 10 zile. Daca ar fi sa ma rezum doar la Sevilla, sincer as recomanda minim 4 zile doar pentru oras, pentru vizitarea atractiilor turistice, tur culinar, relaxare la cafenea, o vacanta fara graba. Trebuie sa stiti ca Sevilla e un oras destul de mic, nu are nici 1 milion de locuitori, deci suprafata e foarte accesibila de luat la picior. La fiecare pas aveti ceva de vazut, e o combinatie interesanta de oras pitoresc cu atmosfera relaxanta, de comunitate. Sevilla are ceva ce pe mine m-a fermecat, pot sa spun la orice ora ca e orasul meu preferat din Spania, de aceea am si ales sa revin. L-am vizitat de doua ori pe indelete, asa ca azi va scriu pe larg despre cele 20 de atractii turistice ce merita vazute in oras.


atractii-turistice-de-vazut-in-Sevilla
Vacanta in Sevilla am facut-o pe cont propriu: 

Pe site-ul de unde mi-am luat eu biletul de avion gasiti deseori oferte de la  ~75 euro dus-intors Romania-Malaga. Incercati si voi >>> AICI . Din Malaga am luat autocar spre Sevilla, face 3 ore cu compania ALSA. Sunt in jur de 5 pe zi.


 Eu am stat in Palacio Bucarelli, un hotel de 5 stele ce l-am prins cu 50% reducere pe >>> ACEST SITE  Daca mergeti in grup mai mare sau cuplu va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  

Atractii turistice din Sevilla - Piata Spania  

1. Piata España - cea mai importanta atractie turistica din Sevilla

Cea mai frumoasa piata din Spania? Categoric da! O încântare pentru ochi și suflet! Dacă ar fi să propun un singur loc de vizitat în Sevilla ar fi cu siguranță acesta. Piața Spaniei din Sevilla a fost construita cu ocazia Expoziției Mondiale din 1929 si reușește să îmbine armonios o varietate de stiluri și epoci cu naturalețe și autenticitate. Acest complex arhitectural este în forma de semicerc, are un canal, traversat de 4 poduri (ce reprezinta cele 4 vechi regate ale Spaniei), o fântână arteziana mare în mijloc și un palat decorat în întregime cu ceramica colorata. În interior sunt 48 de alcovuri (ca niste bancute din ceramică si beton), fiecare reprezentand o regiune din Spania. Fiecare zona e placata cu ceramica, ca un tablou, ce reprezinta aspecte din istoria regiunii respective. Este un loc de o frumusețe ieșită din comun, asa ca trebuie neapărat văzut! 
Pont de la AlicePe canal se pot face plimbări cu barca, pt a vedea piața din diferite unghiuri. Merită pentru romantici :)


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

2. Arta și tradiții la Muzeul etnografic din Sevilla  

Acest muzeu e o mica comoara! Aflat într-un Palat în stil Mujedar, sunt nu mai puțin de 25 de săli, pe 3 etaje. Colecțiile mele preferate au fost cele de dantela și broderie Diaz Velazquez, obiectele de mobilier vechi, camerele cu podoabe și îmbrăcăminte populară, costumele de flamenco și colecția de evantai. Muzeul e foarte frumos și bogat. Chiar ajungi sa vezi cum locuiau și munceau localnicii în diferite perioade istorice. 



Pont de la Alice: E gratuit pentru cetățenii UE


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic

3.Muzeul de arheologie  

Muzeul Arheologic din Sevilla are trei etaje și numeroase săli. Se afla fix lângă Muzeul Etnografic așa ca dacă tot eram aici și e Gratuit am zis "why not?". 
În subsol, există zece săli cu o expoziție de mărturii ale diferitelor societăți care au existat în regiunea provinciei moderne Sevilla, în perioada Preistorica. Cele optsprezece camere de la parter se referă la epoca Romană, Antichitatea târzie și Evul Mediu și se termină în perioada modernă timpurie. La etaj sunt expoziții temporare. Sincer mi-a plăcut ca e un muzeu aerisit și exponatele sunt bine păstrate. Statuile și mozaicurile sunt chiar frumoase. 


atractii-turistice-sevilla-muzeu-arheologie


atractii-turistice-sevilla-muzeu-arheologie

4. Parcul Maria Luiza 

Pot sa spun cu ușurință ca acesta e unul dintre cele mai frumoase parcuri dintr-un oraș european ... Mixul exotic m-a transportat într-o altă epocă, datorita trasurilor ce se plimba pe alei, palmieri și fântâni cu jocuri de apa. Porumbeii mănâncă din mâinile turiștilor și toată atmosfera e una de relaxare. Având în vedere ca Piata Spania face parte din acest parc, e în drumul vostru asa ca nu îl ocoliți. Dacă aveți mai mult timp, faceți inconjorul parcului cu bicicleta. E foarte mare. 


parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

Atractii turistice din Sevilla - cartierul Triana

5. Podul Triana - ca o vedere postala 

Plimbarea peste Podul Triana merita făcută pe jos, pentru panorama cu Raul Guadalquivir și clădirile de pe malul apei. Pe pod sunt sute de lacate, așa că dacă mergeți în cuplu, puteți sa prindeți un lacăt ce simbolizează iubirea eternă dintre voi. La capătul podului, spre Triana e o mica capela cu o arhitectura frumoasă. Va recomand sa va întoarceți din Triana înapoi în oraș la lăsarea întunericului, când lumina felinarilor oferă o priveliște romantică podului si privelistile pe ambele parti sunt WOW


Pod-Sevilla-Spania
Pod-Sevilla-Spania



Pod-Sevilla-Spania
6. Triana cartierul artiștilor din Sevilla 

Cartierul Triana e cunoscut ca fiind un cartier țigănesc (în cel mai bun sens al cuvântului). Țiganii cu pasiunea lor pentru cântec și dans au dat naștere muzicii flamenco și apoi l-au făcut cel mai popular stil de muzica a regiunii. Totul a început aici. Pe aleile mici ale cartierului, din clădirile înguste și înalte, acoperite de ceramica, din care răsună muzica. Străzile sunt liniștite, curate, cu flori în balcoane, iar barurile și restaurantele zici ca fac întrecere în postere vechi și mâncare bună, ca la mama acasă. E un cartier unde oamenii sunt mândri. de identitatea lor, pana la punctul de zice ca ei sunt "trianos" nu "sevillanos". Atmosfera face toți banii, mai ales la lăsarea întunericului când barurile prind viata. Obiectivele turistice ce merită văzute în Triana sunt: Castelul San Jorge ce a făcut parte din Inchiziția Spaniola, capela "Marinarilor" (pe Calle Pureza) atelierele de ceramica și Piata Triana, despre care voi scrie mai pe larg. 


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


7. Noapte de Flamenco in Triana 

Sevilla se defineste prin muzica si dansul flamenco. Nu puteam face o vacanta completa in Sevilla fara sa vad un spectacol autentic, in Triana, asa ca la recomandarea localnicilor am rezervat biletul online la Tablao Pura Esencia. In fiecare seara fac spectacol timp de 1 ora, incepand cu ora 8:00 PM. Spectacolul a fost extrem de reusit, fiindca totul se petrece intr-o sala mica, intr-un cadru intim si totul s-a desfasurat la nici doi metri de mine. Emotii si trairi intense pe ritm de flamenco. Cititi tot review-ul meu >>> AICI



atractiit-turistice-Sevilla-Flamenco-Show


atractiit-turistice-Sevilla-Flamenco-Show



8. Piata din Triana pentru mâncare și cursuri de gătit 

Primul loc pe care o sa îl observi de îndată ce treci Podul Izabela dinspre centrul istoric spre Triana este aceasta piața acoperita, pe partea dreapta. Nu pare foarte mare, însă înăuntru sunt zeci de tarabe cu o selecție bună de fructe și legume proaspete, brânzeturi, Jamon Iberico, fructe de mare etc. Nu se ridica la nivelul Pieței "Boqueria" din Barcelona sau "San Anton" din Madrid, însă piața aceasta oferă ceva diferit. Se fac zilnic "cursuri de gătit" - cautati Taller Andaluz de Cocina, iar cursul include și turul pieței cu degustări și descrieri. Apropo, ce mi-a plăcut mult sunt tăblițele de ceramica ce descriu fiecare taraba. Îi da un aer special, boem, ce se diferențiază de o piață oarecare. 


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania


9. Centrele de ceramica din Triana   

Strada olarilor se afla pe Calle Santa Ana, plina cu ateliere de ceramica. Chiar și doar pentru exterior merită ajuns aici. Eu fiind o pasionată am ales sa merg și la Muzeul ceramicii Triana, un loc modern dedicat unui meșteșug antic. Aici am primit explicații despre istoria ceramicii și modul cum a fost interpretat de-a lungul anilor. Nu ratați expozițiile de la etaj. Intrarea costa 2 euro. 


atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica


atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica

atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica

10. Din bar in bar pe Calle Betiz 

Pentru siesta și "bar hopping" va recomand Calle Betiz, strada ce va poarta de-a lungul râului in Triana, cu baruri si restaurante traditionale, dar și contemporane. În cultura spaniola e foarte popular sa mergi din bar în bar și sa stai afara, pentru ca lumea sa te vadă. E ciudat cum toate interioarele sunt goale și afara oamenii se înghesuie în jurul unei mese înalte de lemn. Aceasta e zona de distracție a orașului, locul unde localnicii ies cu prietenii și toată strada se transforma într-un mare party ce poate acomoda pana la 750 de persoane.Strada e mărginita de clădiri colorate, în stil baroc, din secolul al-16-lea, ce se reflectă în apa râului. După-masa e o atmosfera romantica! Vremea fiind bună, cu 20 de grade și iarna, va dați seama că atmosfera e foarte plăcută în orice perioada din an.


sevilla-baruri-distractie-ghid


Atractii turistice din Sevilla - Centrul Istoric

11. Duminica o vizita la Catedrala, neapărat  

Catedrala din Sevilla chiar e speciala. În prima clipa m-a șocat dimensiunea ei! Este pe locul 3 în clasamentul `cele mai mari Catedrale din lume`, iar construcția ei a durat 100 de ani. Are nu mai puțin de 15 uși pe cele patru laturi și fiecare latura are un relief unic. Interiorul e wow, de o frumusețe aparte. M-a impresionat în mod deosebit altarul, în stil gotic. E o opera de arta! 
Pont de la Alice: Interiorul se plătește pentru vizitare însă duminica dimineața (înainte de ora 10) puteți merge la slujba. E mai greu sa faceți fotografii, însă e un mod de a intra gratuit. 


Obiectiv-turistic-Sevilla-Catedrala


Obiectiv-turistic-Sevilla-Catedrala


12. Mănâncă ca un localnic cu Secret Food Tours  

Cea mai buna investiție din aceasta vacanta a fost acest tur culinar rezervat online aici >>> Secret Food Tour Sevilla. Alejandro, ghidul nostru ne-a făcut turul orașului, intrând în 5 restaurante din cartiere diferite și gustând nenumărate preparate culinare. Turul acesta nu e doar despre mâncare asa cu ați crede, ci un tur complex a orașului cu numeroase opriri,informații istorice și curiozități, ponturi bune, recomandări personalizate în funcție de preferințe de la un nativ. Iar mâncarea și restaurantele sunt de top, printre cele mai bine păstrate secrete de localnici, în restaurante mai vechi de 100 de ani. Fiecare restaurant și degustare e diferită, în funcție de specialitatea restaurantului. Va garantez o seara pe cinste! Eu m-am simțit excelent. 


secret-food-tours-sevilla


secret-food-tours-sevilla


secret-food-tours-sevilla


13. Cea mai frumoasa priveliște din Metropol Parasol   

Opriți-vă pentru o clipa! Cred că mi-am lăsat conștiința în cea de-a 6-a dimensiune aici, pe Marea vafa/ciuperca din Sevilla (asa cum le place localnicilor sa o numească). Acesta e un complex arhitectural aparte, de dimensiune mari, ce se afla fix in centrul orașului. Mi-e foarte greu sa îl descriu, dar dacă ma chinui puțin as spune ca e ca un pod suspendat deasupra orașului. Va spun sincer ca e una dintre cele mai bune puncte de panorama pe care le-am văzut în Europa.

metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut


metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut


metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut

14. Cartierul "La Alameda" pentru caracterul local 

In Sevilla sunt foarte mulți turiști și orașul fiind destul de mic și concentrat, nu prea poți sa scapi de ei. Vestea buna ca am găsit cartierul in care se plimba și fac shopping localnicii (centrul e 100% orientat către turiști) în schimb aici se afla zona trendy, hippy a orașului cu boutique-uri vintage, librarii, graffiti la fiecare colt, galerii de arta și străzi pe care vezi în proporție de 90%localnici. Dacă vreți sa vedeți și alta fata a orașului, treceți parcul la "Alameda de Hercules" ca punct de reper. Aici se strâng localnicii seara, iar barurile de tapas de pe străduțele din jur, sunt neîncăpătoare. Sunt baruri concept, nepretențioase, cu preturi mici.

la-alameda-cartier-sevilla


la-alameda-cartier-sevilla


la-alameda-cartier-sevilla


15. Am învățat totul despre Flamenco 

Muzeul Flamenco explică istoria, originile și evoluția stilului Flamenco, de la tehnici la haine, etc. Este situat la 400 de metri de Catedrala din Sevilla în cartierul Santa Cruz. Sincer merită doar dacă sunteți pasionați și vreți sa aflați mai multe, sa vedeți tablouri și piese de îmbrăcăminte vechi. Altfel flamenco este muzica, dans, ce trebuie simțit și trăit. Muzeul e micuț și cred ca cei 10 euro pe intrare merită mai bine investiți într-un spectacol. 
Pont de la Alicedacă va decideți sa mergeți, uitați-vă în autogara ca sunt cărticele cu reduceri și muzeul Flamenco e printre ele, cu reducere de 2 euro. 


totul-despre-flamenco


totul-despre-flamenco


totul-despre-flamenco

16. Cartierul meu preferat din Sevilla e Santa Cruz  

Dacă ați vizitat Catedrala sau Palatul Alcazar ați pășit deja în barrio "Santa Cruz". Acesta este cel mai fermecător cartier al orașului, fostul ghetto Evreiesc. De ce mi-a plăcut atât de mult Santa Cruz? Pentru ca e un labirint de străduțe înguste, printre conace istorice vopsite în alb și galben. Scopul labirintului era de a tine umbra și de a deruta inamicii, asa ca e un loc în care e ușor sa te pierzi. Străzile te poarta în numeroase piațete mici străjuite de portocali, unde tineri canta la chitara. Trei dintre ele sunt: Plaza Dona Elvira, Plaza Alfaro și Plaza de la Alianza-in caz ca va pierdeți. 
Porțile conacelor sunt cu modele în stil art nuveau, din fier forjat, asa ca poți arunca o privire în patio, sa vezi fântâni arteziene și sa simti parfumul de iasomie. Aleile sunt pline de magazine de suveniruri autentice și mici buticuri. Preferatul meu a fost cel in care se vindea ceai cu parfumuri amețitoare și buticurile ce vând haine din in și genți din nuiele. 


Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz




Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz


Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz


17. Palatul Regal din Sevilla - Royal Alcazar  

Palatul Regal este o clădire enorma, chiar în centrul orașului, lângă Catedrala. Complexul este compus dintr-o multitudine de grădini și săli construite în diferite stiluri, cum ar fi maur, baroc și gotic. Din ce am citit se poate vedea și în interior, o parte din săli fiind deschise pentru turiști. 

Va rog sa mă iertați dar eu nu am vizitat acest Palat fiindcă nu am avut răbdare sa stau 3 ore la coada. Poate am prins eu o zi mai speciala, dar când am văzut ce era acolo m-am înfiorat. Coada era de neimaginat, așa ca va recomand sa luați biletele online dacă nu vreți să pățiți ca mine.


Atractii-turistice-Sevilla-Alcazar


Atractii-turistice-Sevilla-Alcazar

18. Turnul de Aur este unul din simbolurile orasului Sevilla 

Acest turn poate fi văzut din orice punct de pe pe malul râului Guadalquivir, a fost construit de arabi și era o închisoare în secolul 13. Arata ca un mic dom, după părerea mea, cu 12 laturi și acoperișul placat cu aur. E puțin prea jos ca să ofere o panorama spectaculoasa a orașului, asa ca eu am decis sa nu intru. În interior găzduiește Muzeul Naval, asa ca o sa vedeți ceva în plus, dacă plătiți 3 euro intrarea, nu doar panorama orașului. 
Pont de la Alice: Dacă doriți sa faceți o plimbare cu barca pe rău, aici e unul din punctele de oprire a bărcii.

turnul-de-aur-atractie-turistica-sevilla


turnul-de-aur-atractie-turistica-sevilla

19. Primăria și Av.de la Constitución - pentru pasionații de arhitectura   

Sevilla e un muzeu în aer liber. Uneori doar sa te plimbi prin oraș e destul sa îți clătești ochii cu frumusețe. Doua bijuterii arhitecturale ce mi-au plăcut la nebunie se afla în Piața Primăriei. Una din ele e însăși Primăria, o clădire enorma, în stil Renascentist din secolul 16, cu un decor exuberant ce întruchipează personaje mitice, plante, figuri heraldice și istorice. A doua clădire este "Edificio de la Adriatica" și se afla peste drum, pe Av de la Constitución. Este o clădire unica, cu o fațada surprinzătoare, în stil eclectic. 


primaria-din-Sevilla-Spania


primaria-din-Sevilla-Spania

atractie-turistica-sevilla-am-fost-acolo

20. Shopping in Galeria de artizanat El Postigo 

Va doriți suveniruri autentice din Sevilla? Atunci mergeți negreșit în aceasta piața. La drept vorbind, mie mi s-a părut ca aduce mai mult a galerie de arta cu vânzare. Nu va gândiți la o piață tipica ci mai degrabă un mini Mall pe mai multe etaje cu numeroase suveniruri, bijuterii, ceramica locală, etc. Prețurile sunt logic destul de mari, dar elementele sunt realizate manual și de calitate. Arhitectura locului este foarte frumoasă cu un labirint de scări și multe obiecte de arta. Oportunitati bune pentru fotografii de instagram :)


galleria-de-artizanat-elpositgo-obiectiv-turistic-Sevilla




galleria-de-artizanat-elpositgo-obiectiv-turistic-Sevilla


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

17 comentarii:

  1. Cu siguranta este o locatie ce merita vizitata. Muzeul Etnografic din Sevilla este clar pe lista mea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc se vizita Raluca. Ma bucur ca te pot inspira. Sper sa ajungi în Sevilla curând

      Ștergere
  2. Ciuperca din Sevilla mi se pare absolut minunata. Tare mi-ar placea sa ma plimb prin pietele lor si sa incerc preparatele culinare traditionale. Nu as rata nici muzeele, sigur ascund multe comori culturale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr muzeele sunt frumoase, însă recomand sa nu pierdeți prea mult timp în interior. Pe străzi, în piațete se dasfasoara adevărata viata din Sevilla

      Ștergere
  3. Cat de fain e podul ala ciuperca. Arata futurist si cu siguranta atrage toate privirile. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost si eu la Sevilla insa pt ca nu am un/o partener/a de calatorie, merg in excursii prin agentii, si in program aveam doar vreo 2-3 ore de Sevilla... am vazut ceva, dar chiar foarte putin, articolul tau e o completare binevenita! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Câteva ore nu e de ajuns, însă cred ca v-ați putut face o impresie de ansamblu 😍😍😍

      Ștergere
  5. Ce frumos e la Sevilla, când ajung acolo am să țin și eu cont de recomandările tale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mmmm da!!! In Sevilla mi-as dori si eu sa ajung. Chiar as avea ce face

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh ai ce face și o săptămână dacă îți propui sa vizitezi tot tot tot

      Ștergere
  7. Foarte fain muzeul de arta!! Imi place sa vizitez muzee de acest tip. Afli multe despre cultura unei tari. 😇

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac muzeele de arta. Din păcate multe exponate le-am uitat cu trecerea anilor, de aceea acum selectez sa vad muzee unde pot face fotografii.

      Ștergere
  8. Superb si se vede ca tare mult ti-a placut la Sevilla! :) as paria ca l-ai include in top 3 orase din Europa care au fost pe sufletul tau :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de vizita Fabian 🤗 Ai dreptate, iubesc Sevilla! Sper sa mai ajung acolo măcar o data în viata 😁

      Ștergere
  9. Anonim7:26 p.m.

    Excelent articolul !

    RăspundețiȘtergere