Review Red Bistro Bus - cu autobuzul restaurant prin Edinburgh

Vreți sa vedeți Edinburgh într-un mod diferit? Azi va recomand un tur de oraș cu Red Bistro Bus Tour, varianta "Afternoon Tea". Știți... in ultima perioada caut experiente unice. Vreau sa vad orașele într-un alt mod, dincolo de clasicele muzee și castele. Poate mai turistic vor spune unii sau mai comod vor spune alții. "Imbătrânești Alice, imbătrânești…" 
Insă toate aceste experiente rămân impregnate în memoria mea, iar la final asta e tot ce contează. Făcând acest tur am împușcat doi iepuri dintr-o lovitura, doua activități foarte iubite de englezi într-un singur pachet: am avut parte de clasicul ceai englezesc în timp ce am facut turul orașului cu un autobuz rosu vintage, clasicul double-decker Routemaster din 1950. Nu-i asa ca e cea mai tare idee?! 



Experientele mele in Edinburgh le puteți avea și voi.

Am rezervat acest tur online pe site-ul oficial >>> Red Bus Bistro. Îl puteți face in Edinburgh sau în Glasgow și sunt mai multe variante: Afernoon Tour, Gin Tour sau Harry Potter tour! Pretul turului e de 35£ adult si 10£ copil.

Turul începe în Waterloo Place in Edinburgh 

Am fost la locul de întâlnire cu 15 minute înainte, ca să ma asigur ca am câteva minute sa fac o poza bună cu autobuzul. Spre surprinderea mea nu era parcat acolo, asa ca am așteptat o vreme pana ce l-am văzut venind încet, ocolind-ne, a luat curba, a întors și s-a oprit sa urcam, ca un autobuz clasic de oraș ce face o oprire în stație. Cu toate ca eram destul de mulți pasageri, personalul de la bord a fost foarte cumsecade și ne-a așteptat pe toți sa ne pozam. 

review-red-bistro-bus-tour-edinburgh-scotia

Surprize surprize cu Bistro Bus Tour 

Sincer… Nu știam la ce sa ma aștept, eram puțin stresata ca va fi incomod pentru mine, fiind mare, sa stau 1h30 de minute înghesuita pe un scaun. Spre fericirea mea Bistro Bus Tour e un autobuz transformat în restaurant. Scaunele sunt banchete de piele confortabile, iar mesele au fost pregătite în prealabil. Fiecare am avut loc prestabilit, în funcție de meniul ales: clasic sau vegetarian. Eu l-am ales pe cel clasic. 


bus-restaurant-edinburh



Masa bogata ca la restaurant   

Imediat ce ne-am așezat toți la mese, am pornit încet pe Princess Street. Prinși în aglomerația specifica de la prânz am găsit oportun sa degust toate bunătățile de pe masa: sandwich-uri cu ton/cascaval/șunca, aperitive sărate și multe mini prajituri. Ca sa fie masa completa am fost serviți la pornire cu un pahar de prosecco, decorat frumos cu căpșuni (romanticii înțeleg ce vreau sa spun). Apoi am primit și clasicul ceai englezesc într-un pahar termorezistent sa rămâna cald pe toată durata excursiei, cu capac, ca să nu se verse. Sincer s-au gândit la toate inconvenientele ce pot apărea pe drum, fiindcă autobuzul e vechi și te zdruncina la fiecare curbă. Recomand sa începeți cu paharul de prosecco ca să evitați orice "tragedie".


aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review

aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review

aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review


Traseul făcut cu Bistro Bus Tour


A inclus toate zonele de interes turistic din Edinburgh. Ghidul ne-a prezentat orașul la microfon, într-un mod foarte frumos cu curiozități și date istorice despre toate locurile văzute. Pe durata traseului am văzut centrul istoric, Castelul dar și câteva cartiere mai indepartate, unde nu o sa ajungi ca turist, decât dacă cauți anume asta. Înainte de a ne întoarce în Piata Waterloo am făcut o oprire de 15 minute într-un loc drăguț, pentru fotografii. A fost o idee buna!


red-bus-tour-traseu-edinburgh

bistro-bus-tour-Edinburgh

red-bus-tour-traseu-edinburgh

Ce mai plăcut în acest tur a fost faptul ca autobuzul merge încet și poți face fotografii & filmulețe de calitate. Atmosfera e de sărbătoare, mâncarea e rafinată, muzica de pe fundal e buna, design-ul autobuzului e primitor, cu decorațiuni de sezon. Sincer as mai face turul acesta o data, probabil varianta Harry Potter cu pizza și gin. A fost foarte reușit și merita toți banii!

8 comentarii:

  1. Mereu citesc cu drag articolele tale de travel! Este o zona minunata, sper sa ajungem si noi in viitorul apropiat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, ce experienta frumoasa, mi-ar plăcea nespus si mie, salvez postarea ta.
    Ceva similar am facut in Budapesta de ziua mea, într-un an, cu vaporașul pe Dunare, cu o cina superba!

    Simona Tucu

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce experienta minunata. Anglia e frumoasa in felul ei, noua ne-a placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow, asta chiar mi se pare o experienta inedita. Vezi locuri frumoase, in timp ce savurezi mancare buna. Minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare foarte faina ideea si ma incanta sa pot lua pranzul intr-un astfel de autobuz

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de fain. Nu știam ca exista asa ceva �� Ce drăguț e așezată mâncarea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiam ca exista un autobuz de acest tip!! Ce interesanta e ideea. Foarte frumoasa pare sa fi fost experienta ta. 😍😍😍

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim8:56 p.m.

    bravo imi place prezentarea

    RăspundețiȘtergere