30 de impresii despre Tunisia in patru acte a calatoriei

Tunisia nu se bucura de popularitatea suratelor ei Maroc și Egipt, probabil fiindcă atacul terorist din 2015 a avut un impact enorm asupra turismului. Nu știu prea mulți Travel bloggeri ce sa fi fost acolo, asa ca n-am fost foarte inspirata atunci când am făcut planul de călătorie. A fost de genul "hai sa vedem și Tunisia" ca doar nu ne-au mai rămas multe tari arabe de vizitat. 
Azi am sa va povestesc impresiile mele de vacanta în Tunisia și am sa încep cu cel mai bun lucru pe care l-am putut face și anume sa zburam în Tunisia din Malta, un zbor ieftin, lejer și rapid. Doar 45 de minute și iată, suntem pe un nou continent. 

pareri-vacanta-Tunisia-am-fost-acolo
Vacanta in  Tunisia am facut-o pe cont propriu: 
In Tunisia am ajuns foarte usor cu un zbor dus-intors din Malta, ce a costat 65 euro dus-intors, pret promotional de extra-sezon luat de aici  >>> AICI 

 In Tunisia am stat o saptamana, si  ne-am cazat in 2 apartamente prin AirBNB (3 nopti in Monastir/ 4 nopti in Tunis) ce au fost in medie 20 euro pe noapte/ apartament / 3 camere.Va recomand si voua cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou, gratuit >>> VOUCHER AICI  

Prima parte - Sosirea în Tunisia  


1.Pașaportul e suficient.
Am intrat ușor în Tunisia! La fel ca în Maroc & Egipt… Tunisia se vizitează cu pașaportul, valabil cel puțin 6 luni. Nu avem nevoie de viza, doar de o hârtie ce am completat-o in avion, la sosire, cu adresa unde vom locui în Tunisia. O simpla formalitate, sa ne găsească în caz de ceva. 

2.Cu Revolut poți scoate bani fără taxa de retragere de la ATM în Tunisia…. DACA REUSESTI
In sfârșit voi folosi la ceva beneficiile cardului Revolut! Doar ce îmi primisem cardul cu câteva săptămâni în urma și eram foarte entuziasmata de el! Oh D-ne, gata cu taxele de la ATM! Direct 100 de euro în dinari tunisiei, asa cât sa am prin bazar și la transport, ca în rest preconizez că voi putea plăti cu cardul. Ei bine, teoretic e ușor… practic am încercat 1 data, de 2 ori, de 3 ori… a-10-a oara am reușit! Bine ca nu m-am dat bătută! Pur și simplu refuza tranzacția. Sincer acum îmi pare rău că nu am scos mai mult, a doua oara cine știe dacă mai reușesc… 

3.Secretul călătorului - telefonul mobil cu Dual Sim și o colecție de nr de telefoane din toată lumea
Al treilea pas obligatoriu era sa rezolvam cu netul pe perioada vacantei. Un cost suplimentar de Tunisia te poate falimenta, asa ca fiți cu băgare de seama. 
În aeroport sunt 3 ghișee de telefonie mobila. Companii diferite, asa ca prima data am făcut un studiu de piață sa vedem care are cea mai rentabila oferta. Nume cunoscute: Orange, Vodafone și Ooredo. Cel din urma e varianta Telekom Tunisia și e cel mai convenabil 15TND(22 ron) o cartela cu nr de telefon și 5GB de net. Sper să-mi ajungă, având wireless la cazare. 

4.Vine autobuzul/ Nu vine autobuzul
Acum ca avem bani și net suntem pregătiți de vacanta. Însă situația se complica ușor! Oamenii nu înțeleg engleza, nici măcar franceza mea de balta și nimeni nu pare sa știe de unde putem lua un autobuz spre oraș. Sau poate nu vor sa ne zică… 
Nici o problema, cautam în jurul aeroportului. Găsim stația și cautam pe net detalii, orar, etc. Vezi sa nu, e cam degeaba, fiindcă transportul nu e pus pe Google Maps. Așteptăm 10 minute, 20 de minute, nu vine nici un autobuz. Ne dam bătuți… 

5.Dar nu vine nici taxiul. Ma vezi pe GPS? Te vad, dar nu ești acolo…
Avem net deci putem folosi o aplicație sa comandam taxi. UBER nu au, însă BOLT funcționează. Sa comandam e ușor, însă să găsim mașina e tare dificil. De 10 minute vedem pe harta cum se învârte mașina în jurul aeroportului. Noi stam pe loc, dar GPS-ul ne localizează altundeva. În fine, după ce ne-am deplasat din dreapta în stânga aeroportului, unde ne arata GPS-ul mașina, la ieșirea din fata și la poarta de la nivelul 1, într-un final am găsit taxiul nostru. Mulți nervi, câteva înjurături, dar pornim spre centrul Tunisului! Hallelujah! 

6.Prima impresie: OMG, OMG, OMG
Nu vreau sa va șterg din imaginație vederile frumoase cu Tunisia, însă la prima vedere capitala arata jalnic. Clădirile frumoase cu arhitectura în stil Art Nuveau lăsate moștenire de la francezi, sunt în paragina, gunoaie peste tot, oamenii sunt îmbrăcați modest dar nu în haine tradiționale (cum e la moda în Maroc) ci stilul chinezesc, ieftin. Infrastructura e la pamant, la ani lumina în urma noastră. Se anunță o mare aventura. Mai ales când ajungem în gara, văleu, instant am un deja vu din India! Îmi urez mult noroc! 

7.O cafea, un suc de portocale și un croassant pe bordura- bine ca avem priveliște 
Pana sa vina trenul mai durează, asa ca decidem sa ne așezăm la prima terasa de lângă gara. Avem nevoie de puțin răgaz sa asimilam toate aceste noutăți. Scaunele sunt joase, zici ca stau pe bordura, iar atmosfera e de zile mari cu toate privirile ațintite asupra noastră. Nu cred ca sunt obișnuiți cu turiștii în Martie. Fiecare mișcare ne este scanata. Privesc bulevardul ca să nu întâlnesc privirile oamenilor. O aglomerație de mașini, vânzători ambulanți, gălăgie și haos. Asta da priveliște! Hai sa vedem și partea pozitiva, croassant-ul are gustul acela ca la Paris iar sucul de portocale e ca-n tarile Arabe, adică dulce și bun. Iar prețul...mai mic ca-n România. 

8.Trenurile din Tunisia: Cat plătești, atâta face! 
In gara nu e forfota specifica de capitala. Pare suspect. Prețul pe tichet e mega mic vreo 21TND(32 ron) dus-întors pana în Monastir, o călătorie ce durează 3 ore. Trenurile au întârzieri, însă că noroc acesta a venit destul de repede. Dar hai sa nu ne bucuram prea tare…. 
Bun venit în trenul groazei! Asa condiții proaste n-am văzut nici în trenurile din India, alea din clasele cele mai inferioare. Scaune rupte, tapiserie de piele scorojita, geamuri prăfuite ca de abia vezi prin ele, vai și amar! N-am făcut poza, ca sa nu va stric total surpriza! 
Ps: dacă as merge din nou în Tunisia, nu m-aș duce cu trenul în Monastir!!! Pe distante scurte au trenuri tip săgeată, moderne, o idee mai bune! 

Vacanta-in-Tunia-blog-calatorii

Vacanta-in-Tunia-blog-calatorii

Vacanta-in-Tunia-blog-calatorii

Vacanta-in-Tunia-blog-calatorii

Vacanta-in-Tunia-blog-calatorii

pareri-vacanta-Tunisia


A doua parte - Viata în Monastir  


9.Pe noi culmi, spre Sud, că-i mai bine 
Mno bun, cu Tunis-ul ne-am cam lămurit momentan. Bine ca plecam de aici, problema e ca ne întoarcem în câteva zile. Dar pt moment începem vacanta în Monastir, o stațiune de prin mijlocul tarii, pe malul marii. Nu știm la ce sa ne așteptăm, dar de cum am ajuns, simțim un alt aer. În primul rand e mai cald (mai aproape de desert) soarele strălucește cu raze aurii, palmieri, miros de la Mediterana… ne-am felicitat!! Am ales bine! Peisajul seamănă cu Tunisia pt care am venit! 

10.Netul merge bine - dacă ai semnal 
Pe tren am avut destule ore la dispoziție sa testam netul. Merge bine, chiar foarte bine, singura problema e ca nu prea este semnal. Tot incercand sa navighez pe net, m-am trezit în Monastir cu bateria descărcată. Ceea ce nu ar fi fost o problema, dar adresa de la AIrbnb era pe mail, asa ca nici n-am ajuns bine, ca suntem într-o alta încurcătură. 

11.Nu știi araba? No problem my friend 
Acum sa va povestesc cea mai penibila faza. Eram în gara cu telefonul descarcat, uitându-mă în toate direcțiile sa vad dacă nu găsesc o priza. N-am găsit, dar mi-au zis la informații sa încerc la barul de alături. 

Am întrat în bar rușinata, fiindcă toți bărbații și-au îndreptat privirea instant asupra mea. Acum începe distracția. Cum sa ii explic eu la bătrânelul de după tejghea ca vreau sa folosesc priza. Încep pe araba mea știrbita din Maroc, dar nici o șansă. Prin mima nu știu cum să-i explic. Sunt obosita și stresata! M-a lăsat bătrânelul sa ma chinui un pic, apoi pe o engleza perfecta m-a întrebat cum ma poate ajuta! Pffff 

Asta a fost o lecție… Din clipa asta nu mai subestimez oamenii. Cu ocazia asta va spun ca în Tunisia nu o sa aveți probleme cu limba. Din experienta mea, 80% din localnici vorbesc engleza și au intenții bune de a va ajuta . Un nr mult mai mare decât în alte tari Arabe din Nordul Africii! 

12.Gazda bună - turist fericit! 
OK, acum ca avem adresa de la AIrbnb sa vedem cum sta situația la cazarile din Tunisia. După ce-am văzut pe străzi, sunt ușor îngrijorată! 

Spre surprinderea noastră, cazarea a fost minunata! Poate fiindcă gazda era o tipa din Rusia, asa ca apartamentul este la standard internațional. 3 camere mari, curate, multa lumina, aerisit, cu mici detalii în stil arab, dar nu foarte încărcat. Mai repede as zice modern. Baie mare și curata. Condiții peste așteptări!!! Avem și balcon! Vis implinit!

*** Condiții bune am avut și în Tunis, asa ca nu ma pot plânge chiar deloc! Puteți lua cazare prin AIrbnb fără probleme în Tunisia. 

13.Cat alchool poți sa bei în Tunisia? 
Eh știu ca întrebarea asta o sa va pună capac. Dar dacă tot am ajuns în Tunisia, în Monastir, merita sa închinăm un pahar! Ideea e ca la restaurante nu poți sa bei alchool deloc, fiindcă nu-I în meniu, asa ca degeaba ai o friptura bine rumenita în farfurie, nu poți sa o stingi cu o bere, după cum e obiceiul european. Însă este alchool în Tunisia, fiți fără teama. Am găsit la supermarket (Monoprix și Carrefour) au raion special, bine dotat cu toata gama internațională, dar și produse tunisiene! Am avut noroc din prima de un vin foarte bun, local și ne-am abonat în fiecare seara la o sticla! Atenție la magazin, raionul cu alchool e închis vineri, fiindcă e sărbătoare! 

14. Atenție sa nu ajungeți în închisoare 
Acum ca tot suntem la subiectul "chestii interzise în Tunisia" , aveți grija cu drogurile. Vreau doar sa va atrag atenția ca un simplu puf de marijuana va poate duce la 5 ani de închisoare. Sunt foarte stricți!!! 

15.Vijelii de martie - o zi în Sousse
Când am planificat sa mergem în vacanta în Tunisia in martie, am crezut ca vom merge în cea mai potrivita perioada din punct de vedere metro. Mi-am pus 8 tricouri subțiri și cămăși aproape transparente. Îmi închipuiam ca vor fi un 25 de grade lejer. 

Surprize, surprize! În cea mai călduroasă zi au fost vreo 17 grade. În rest vreo 15, și cel mai adesea un vânt de te lua pe sus. Îmi amintesc excursia în Sousse, plimbându-mă pe bulevardele largi simțeam cum fac febra musculara la picioare, de la efortul de a umbla împotriva vântului. Am prins și ploaie … asa ca voi sa fiți mai inspirați, cu bagajul de călătorie pregătit cu haine de extra-sezon.

16.Plajele au nisip alb, păcat ca nu-i vara
Tot în Sousse am văzut plaja și m-am îndrăgostit! Alb imaculat, lata și lunga… îmi amintește de Valencia, însă culoarea nisipului e ireala. Îmi scufund picioarele în nisip, regret cu adevărat ca nu-i vara. Nu știu de ce nu se promovează mai mult plajele din Tunisia? Poate e ceva ce nu știu eu, dar cu siguranță eu o sa ma întorc într-o vara pentru plaja și mare! 

17.Nici suferințele nu sunt la fel - Întârzieri mai mari ca în România 
Cea mai mare suferință a călătorului e sa piardă timpul degeaba în vacanta! Va zic eu, 100%!!! Când știi ca ai doar câteva zile la dispoziție sa explorezi o tara întreaga, tot ce nu îți dorești e un tren întârziat cu 4 ore. Problema e ca stam de 4 ore în gara si așteptăm trenul sa ne întoarcem în Tunis și nici măcar nu ne anunță dispecerul, când are de gând sa vina! Pana la urma am renunțat și am făcut drumul cu trenuri de scurta distanta! Nici nu vreau sa îmi amintesc cum a fost… Doar atâta va zic: in loc de 3 ore am pierdut 12 ore pe drum! În loc de o dimineața s-a dus o zi de vacanta! Da bine ca-m ajuns înapoi in Tunis! Orașul acesta e clar ca nu încearcă sa ne impresioneze cu nimic pozitiv! 

Tunisia-vacanta-impresii


Tunisia-vacanta-impresii

pareri-vacanta-Tunisia

pareri-vacanta-Tunisia


Tunisia-vacanta-impresii

vacanta-Sousse-Tunisia

vacanta-Sousse-Tunisia

A treia parte - Viata la Capitala  


18.Să nu vă luați cazare lângă Medina, decât dacă sunteți masochiști 
Hai ca asta se vrea a fi o gluma. Doar ca știți cum e, în orice gluma este un sâmbure de adevăr. Acum sa va explic o chestiune pe care eu o știam foarte bine, dar ca să evit alte complicatii am preferat sa fiu masochista. Mai exact, Medina (asa se numește centrul istoric în lumea araba) este atracție turistica pe timp de zi și cartierul rău famat a orașului pe timp de noapte. Problema e ca oriunde te cazezi în Tunis, ziua tot trebuie sa ajungi aici, deci pierzi bani + timp cu taxi (cu autobuzul e prea complicat) și ca să nu trec prin chinul acesta cu transportul de doua ori pe zi la dus și întors x 4 zile, am ales cazarea lângă Medina. Însă va zic sincer, când se lasă întunericul e ca și cum te-ai pedepsit pe tine însuți! Adrenalina creste la cote maxime de fiecare data când treci pe lângă un om. Nu știi sigur dacă o sa mai ai telefon, card bancar și prietenul aproape. Întunecimea nu ajuta deloc iar decorul cartierului în general e de favela. Voi sa nu va cazați lângă Medina, decât dacă știți 100% ca puteți face fata!! 

19.Ce pierdeam dacă scoteam Tunis din itinerarul turistic? 
Sincer dacă privesc acum înapoi, nu as fi pierdut mare lucru. O zi pentru shopping in bazar & plimbări prin centru era suficient! Nu știu de ce am stat 3 zile aici (ca 1 am pierdut oricum pe drum). Ma rog, dacă m-aș duce acum în Tunisia pt prima oara, as evita capitala pe cât posibil. Mi-aș lasă doar timp de aterizare și decolare :))) de fapt și pt aia, m-aș gândi de doua ori, ca sunt zboruri directe în Monastir :))) 

20.Prin bazarele din Tunis e concurenta cinstita
Unul din motivele pentru care am ales Tunis-ul a fost pt shopping! De fiecare data când ajung într-o tara ieftina îmi amintesc o lista enorma de chestii de care am nevoie. Asa ca o zi am vrut sa o petrecem doar în bazar. Parfumuri, Șosete, cercei, ochelari de soare, geanta de piele, portmoneu, sutiene, etc! Vroiam de toate!! Nu contează ca nu am loc în bagaj, voi face eu cumva pana la urma! 

In sfârșit un bazar mișto! Unde nu trebuie sa te targuiesti pana îți sar capacele, unde vânzătorii nu trag de tine și mai ales unde e concurenta cinstita! Adică toți vânzătorii au aproximativ același preț (diferențe nesemnificative) cu toate ca preturile nu sunt afișate!!! Asta chiar a fost o experienta de bazar noua pt mine!! 

21.Cate lucruri poți sa cumperi cu 100 de RON în Tunisia? 
De toate: Parfum, Șosete, cercei, ochelari de soare, geanta de piele, portmoneu, sutiene. Nu sunt la fel de multe modele ca în Maroc ce-i drept, însă cel puțin pt o zi m-am simțit bogata. Mi-am permis sa îmi cumpăr tot ce am vrut! Fiindcă totul e foarte ieftin :)) evident păstrând regula de a intra în interiorul bazarului (nu la primele tejghele). 

22.BOLT sau taxi galben oprit pe strada? 
Au trecut vreo 5 zile de când suntem în Tunisia și azi am trăit o mare revelație. Din nu știu ce motiv nu găseam nici un taxi prin BOLT sa vina sa ne ducă, asa ca am oprit un taxi galben pe strada. Surpriza mare a fost la final, când am văzut prețul la jumătate! Din clipa asta nu mai folosim BOLT. Am calatorit doar cu taxiuri galbene și sincer niciodată nu au încercat sa ne păcălească, sa ne ducă pe drumul cel mai lung, sa nu pună taxatorul sau alte smecherii! Cu câțiva dinari poți face tot inconjorul orașului. Cred ca și dacă te plimbi toată ziua cu taxiul nu plătești mai mult de 30 ron/echivalent. 

23.Cronica gastronomica de trecut în revista 
Dacă ați citit pana aici ma gândesc ca vreți sa ajungeți candva în Tunisia. Iar dacă ajungeți, va recomand sa încercați preparatele culinare locale: ca și starter sau mic dejun alegeti "brik". E greu la stomac, că-i prăjit în ulei, dar merita încercat măcar o data! Varianta mai sănătoasă ar fi salata tunisiana. Apoi couscous cu miel (neapărat). Merguez (dacă va plac cârnăciorii picanți) tajine (legume și carne gătită la foc mic), kamounia (tocăniță de miel cu chimen), fricasse sau gallete (sandwici sau clătită cu ton, harissa și măsline) Guenaoia ( vita sau miel cu bame, chilli și condimente) Shakshuka ( oua posate într-o tigaie cu sos de tomate și chilli), peste și fructe de mare la grătar și evident prăjiturile lor delicioase (atât cele tip fursecuri pentru ceai ce conțin cantități industriale de migdale, fistic, curmale etc, cât și prăjiturile delicioase de la cofetarii, după rețete franțuzești) . Mâncarea e delicioasa in Tunisia! 

24.Insha'Allah e un stil de viata 
Tunisia este o tara musulmana, însă unele lucruri țin de cultura, nu doar de religie. De exemplu o chestiune culturala, foarte pregnanta în Tunisia e stilul oamenilor de a face totul încet, de a nu se grăbi niciodată, de a face o sărbătoare din orice masa cu familia și de a spune "Insha'Allah" la orice referire despre viitor. În traducere "Dacă o vrea Domnul". Asa ca multe lucruri sunt lăsate în voia Domnului, deci trebuie sa aveți multă răbdare. 

25.Harrisa e mai bun decât ketchup-ul 
Dacă va place mâncarea picanta atunci e cazul sa va familiarizați de pe acum cu "harissa" varianta tunisiana de ketchup picant. Sincer îmi pare rău că nu mi-am cumparat pentru acasă. Iubesc Harrisa, are un gust diferit de orice sos cumpărat la noi, o textura de pasta și îl primiți adesea gratuit la orice restaurant din Tunisia. 

vacanta-in-Tunis-impresii-am-fost-acolo

 

vacanta-in-Tunis-impresii-am-fost-acolo

vacanta-in-Tunis-impresii-am-fost-acolo

vacanta-in-Tunis-impresii-am-fost-acolo

vacanta-in-Tunis-impresii-am-fost-acolo


A patra parte - Bine de stiut inainte de a calatori in Tunisia  

26.Știați ca Tunisia e cea mai mica tara din Nordul Africii? 
Noi nu am știut când ne-am planificat vacanta și asta a fost un mare dezavantaj. Dacă ne uitam mai atent la distante, am fi putut încerca liniștit sa facem un circuit mai complex. Cu mașina ar fi fost excelent, dar măcar știm pentru data viitoare. Asa am planificat sa vedem Tunis, Cartagena, Sidi Bou Said, Monastir și Sousse. În Cartagena nu am ajuns fiindcă e închis luni, asa ca rămâne pe data viitoare, alături de locul în care s-a filmat "Star Wars" in sudul Tunisiei, Hammamet (neapărat! îmi pare rău că nu am ajuns de data asta) și insula Djerba locul în care vreau sa ajung în viitor la plaja. 

27.Sunteti iubitori de istorie și locuri unice?
Pentru cei ce își planifica vacanta, poate va ajuta sa știți ca în Tunisia sunt nu mai puțin de 8 atractii turistice incluse în Patrimoniul Unesco:
  • Amfiteatrul El Jem
  • Situl arheologic Cartagena 
  • Situl arheologic Dougga / Thugga 
  • Situl arheologic Kerkuane
  • Orașul Kairouan 
  • Medina din Sousse 
  • Medina din Tunis 
  • Parcul național Ichkeul
28. Umblați cu hârtia igienica la voi
In lumea araba, cu excepția unora dintre unitățile cele mai luxoase ale orașului, majoritatea băilor publice și private, vin echipate doar cu un furtun. Apa și săpunul sunt privite ca fiind mai curate decât hârtia igienică, iar în urma practicilor islamice, mâna stângă este rezervată sarcinii murdare. Mana dreapta e folosita pt a manca cu ea, a face negoț și a prinde obrajii copiilor. 

Îmi place metoda lor de curatare, e mai igienica, doar ca eu nu înțeleg cum fac femeile când sunt în oraș. Își duc prosop de acasă? 

29.Cum sa te îmbraci în Tunisia 
Întrebarea asta mi-a fost pusa și la articolele despre Maroc, asa ca pentru a evita viitoarele mail-uri pe tema asta, va scriu acum, aici. Nu este o ținută clasica, dar se poarta decenta. Doamnele ar fi bine sa evite decolteurile și hainele foarte mulate/transparente, la fel și machiajul în excess. Purtați rochițe multicolore, haine din in, sandale confortabile. Dacă vizitați locuri religioase o sa vi se ceara sa aveți umerii și parul acoperit. 

30. Atenție, în Tunisia sunt 2 tipuri de cafenele
In special pentru doamne, e bine sa știți sa nu va așezați la cafenele de tip "maqhwa cafe" adică destinate doar domnilor. Sunt ușor de recunoscut după nr mare de domni ce fumează sisha și stau cu ziarul în fata. Dacă vedeți femei aici, sunt cel mai probabil prostituate în căutare de un posibil client. Pentru turiști cele mai bune cafenele sunt cele de familie, le puteți deosebi ușor după oamenii ce stau la terasa. 


😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!




26 de comentarii:

  1. Imi plac la nebunie descrierile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaah ce mi-a placut, cand mi-a aparut in Feedly ca e articol nou de la tine, mi-am turnat un pahar de Strongbow de pere si am citit cu cea mai mare placere. I loved it!
    Iordania, next, nu-i asa? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cu Strongbow parca merge mai bine 👍. Hmmm de abia am început cu Tunisia, nu îmi sta în caracter sa scriu doar 1 articol. Mai urmează cel puțin 4. Apoi America restanta fiindcă o am scrisa. La Iordania încep sa lucrez, mi-am ieșit din ritm, merge greut...

      Ștergere
  3. In plina pandemie am putut sa calatoresc si eu un pic prin articolul tau si sa ma visez inconjurata de magia lumilor arabe unde din nefericire n-am calcat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de bine arata! Imi place locatia si pozele sunt splendide.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum că suntem aproape blocati in tara, articolul tău m-a dus putin in vacanta!
    E bine de stiut astfel de detalii despre tari mai putin prietenoase cu turistii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai un stil minunat de a povesti lucrurile. Am fost si eu in aventura cu tine prin Tunisia. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, îmi place sa va iau cu mine în toate vacantele 😍

      Ștergere
  7. Nu știu de ce asociez Tunisia cu haosul! :)) Adică, îmi place mie agitația, însă nu cred că m-aș putea acomoda acolo. Sau cine știe?... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este haos și agitație dar sunt și locuri foarte frumoase. Per total Tunisia a fost o aventura!

      Ștergere
  8. Mi-ar plăcea sa vizitez si eu Tunisia, acum ca am citit si toate aceste date, stiu cam la ce sa ma astept dar totusi vreau sa bifez locatia pe lista locurilor vizitate

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-as dori si eu sa ajung. Cred ca ar fi foarte draguta o vacanta in Tunisia. Am vazut o gramada de detalii referitoare la acest subiect si chiar sunt foarte utile

    RăspundețiȘtergere
  10. Te citesc demult .... sa tot fie vreo 8 ani.... am locuit si eu in Londra 5 ani dar cu pandemia asta am revenit in tara si cred ca voi ramane aici .....abia acs am descoperit ca te ai reintors acolo , daca stiam te invitam la o cafea ca imi place tare mult cum scrii. Ma bucur ca ai revenit pe blog .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Îmi pare rău că nu ne-am întâlnit la Londra 😞

      Ștergere
  11. Buna seara, s-ar putea ca luna viitoare sa mergem eu si sotul meu intr-o excursie organizata in Tunisia. As vrea sa stiu daca putem merge in pantaloni scurti atat eu cat si el. Va multumesc mult de tot. Numai bine si sanatate maxima!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna seara , v-am urmarit cu drag si interes pentru Tunisia
    Imi doresc foarte mult sa vizitez Tunisia
    Sunteti minunata si ca imbratisez cu drag 🌹😘🌺

    RăspundețiȘtergere
  13. În 8 octombrie,sper sa ajung în Monastir,cu AG.karpaten,o avusesem în plan anul trecut dar nu s.a mai organizat,anul acesta sper sa se facă.
    Mi.am notat multe din art.tau....acum sa speram ca vom putea merge prin locurile descrise...tara este în zona rosie și în stare de urgenta...multumesc de sfaturi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim8:31 a.m.

    iti multumesc pentru review. foarte edificator pentru mine in alegerea urmatoarei vacante. poate eventual niste preturi la obiectivele turistice...ar fi fost de ajutor, ca sa vedem si ce buget sa tpregatim :)
    oricum, o sa rezerv intr-un resort in Hammamet

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim9:23 a.m.

    Multumim! Eugen DInu

    RăspundețiȘtergere
  16. Mulțumesc pentru informații! În iunie urmează o vacanță în Sousse și, pentru prima dată in afara Europei. Așa că, deși nerăbdătoare, am și emoții. M-au ajutat informațiile din articolul tău...

    RăspundețiȘtergere