Statistici viata privata și călătorii in Octombrie 2020

In Octombrie toamna și-a intrat în rol la Londra. Cu alte cuvinte a plouat 80% din timp. Foarte foarte frustrant. Din cauza asta a trebuit sa ma orientez spre alte activități, de interior. În zilele în care nu am lucrat și nu a plouat am făcut turism local, m-am întâlnit cu prietenii și mi-am reluat o veche plăcere, vizionatul filmelor. 
octombrie-calatorii-blog

Din categoria Turism la Londra 


Pe timp de pandemie ce putem face? Doar turism local. Norocul meu e ca Londra e un oraș gigant în care e foarte dificil sa te plictisești sau sa spui ca ai văzut "totul". Luna aceasta am luat cateva cartiere la pas. Am început cu Fitzrovia un cartier istoric din Centrul Londrei care m-a fermecat cu alei serpuitoare si curți interioare colorate. Am continuat cu o plimbare prin Paddington, pe malul canalului, pana la Little Venice. Într-un weekend am ieșit sa facem shopping in Portobello, unul din cele mai colorate cartiere din Londra și casa celor mai multe magazine vintage. Din categoria locuri noi m-am plimbat în sfârșit pe "Tower Bridge" unul din simbolurile orașului pe care pana acum l-am văzut doar de la distanta. Cu ocazia asta am făcut un tur mai complex în zona și o degustare de preparate internaționale în piața mea favorita, Borough Market. La final am petrecut o după-masă relaxanta cu prietenii în Chelsea, cartierul celebrităților din Londra. Cred ca m-am mișcat destul de bine, având în vedere cât de mult a plouat. 

Mai jos cateva instantanee postate pe InstaStorie in Octombrie 2020

Londra-Aliceee-Traveler



Articole publicate pe blog în Octombrie 2020 

Nu mi-a fost usor sa ma mobilizez sa scriu, in timp ce calatoritul e pe `pauza` pentru mine anul acesta, dar nici nu vreau sa imi ies din ritm. Asa ca luna asta am reusit sa ma ambitionez si am scris minim 1 articol pe saptamana, asa cum mi-am propus:

Viata privata in Octombrie 2020 


Luna aceasta am avut probleme medicale în familie. 
Drept urmare câteva zile am fost cu moralul la pământ, fiindcă niciodată nu poți sa știi când se napusteste o catastrofa peste tine, care îți schimba viata într-o secunda. Din fericire stresul nu a durat decât o săptămână și lucrurile și-au revenit pe făgașul normal. Însă gândurile au rămas și frica e tot acolo, mai accentuata acum pe perioada asta atât de haotica, în care nu pot sa mai îmi fac planuri și sa ma bazez pe nimic. 
Oh și dacă tot suntem la subiectul sănătate, pot sa ma laud ca am mai slăbit 5 kg, urmând aceasi dieta de 1500 calorii pe zi cu 16 ore de pauza și 8 ore în care mănânc. Sunt foarte mandra de mine. Acum chiar se vad rezultate și în curând trebuie sa îmi schimb toată garderoba, fiindcă simt ca levitez în hainele vechi. 

Subiectul CoronaVirus începe sa ma dispere.
Nu știu cum e în România, însă în Anglia e haos. Fiecare regiune are alt set de reguli și totul se schimba de la o zi la alta. Știu ca situația e grava, nu doar UK ci peste tot în Europa și tocmai asta ma face sa-mi pierd speranța. Parca nu mai vad nici o scăpare, nici o luminita la capătul tunelului. Oare cât va mai continua asa? După valul al doilea, vom avea valul 3 și 4 și 5… Pana când!? Vom mai avea vreodată libertatea de a călători ca înainte? Vor mai fi atracțiile turistice deschise și la îndemână oricui?! O sa ne putem face planuri sau vom trai într-o incertitudine totala? 

Ca să stau pozitiva am continuat cu decoratul studioului și Shopping la Carboot
In Anglia sunt foarte populare piețele tip Carboot sale. Asa cum americanii fac Yard sale și își scot toate produsele la vânzare în gradina, în Anglia asta se face organizat pe spatii mai mari (gen parcări sau curtea școlilor) unde oamenii vin cu mașina și își vând produsele (unele vechi, multe noi) la preturi foarte foarte mici. Cu 20 de lire te întorci cu doua plase acasă. Mi-am luat lumânări mari (gen woodwick), pahare, bijuterii, produse de make up și de amenajări interioare. Reciclarea e noua moda și pe mine nu ma deranjează deloc. Refolosesc cu placere. 
Am mai facut câteva îmbunătățiri la studio, am cumpărat un stativ pt pantofi si niște led-uri luminoase cu clame. Următoarea mișcare va fi să-mi printez vreo 50 de poze și sa le instalez frumos pe perete. Încet încet studioul meu se conturează în locuința mult dorita la Londra. 

octombrie-aliceee-traveler




Filme preferate vizionate în Octombrie 2020 


Chageling (2008) e filmul meu preferat din luna aceasta. O capodopera! E un film puternic, tulburător, uneori chiar brutal ce ne arata realitatea cruda din California în anii 1928. O mama ce lupta pana în pânzele albe pentru fiul ei. O femeie ce schimba istoria unei tari. E scandalos când te gândești ca toate aceste întâmplări au avut loc acum 100 de ani. Atât de recent….

Gone too far (2013) e o comedie la care am ras cu lacrimi. Atât de bine nu țin minte sa ma fi distrat la un film anul acesta. 5 actori, întrețin atmosfera și te țin în priza timp de 1h30 de minute. Se vede ca e un film cu buget redus, nu-i nimic SF, nimic fabulos, nimic ce sa dea bine pe sticla. E prezentata doar o zi din viata de zi cu zi a unei familii de imigranți din Londra. Diferențele culturale ce ies la iveala foarte ușor, între doi frați nigerieni, unul născut și crescut la Londra, celalalt născut și crescut în Nigeria. 

Emily in Paris (2020) e un serial ce a făcut mari furori pe Netflix, produs de aceasi echipa ce s-a ocupat de Sex and the City. Destul de ușurel, pe alocuri comedie, pe alocuri porcărie însă ce mi-a plăcut mult e cum au transpus problemele emigranților și procesul de adaptare într-o noua tara și o noua cultura. În plus, viata strălucitoare ce o duce Emily la Paris te transpune direct în vacanta. Îți vine să salvezi locațiile și sa pornești pe urmele ei, prin Paris. Vizual promovează Parisul mai bine decât orice alt film realizat acolo. E wow! 

They are everywhere(2016) e incă o comedie pe care o recomand. Filmul ilustrează viețile grăitoare ale evreilor, în timp ce prezintă clișeele pe care le știm cu toți gen "toți evrei au bani" "evreii sunt uniți" "evreii sunt oameni de sucess" într-un mod comic. E comedie neagra, poveștile nu au legătură între ele, însă filmul acesta m-a ținut în priza timp de 2 ore și își păstrează coerenta pana la final. Mi-a plăcut! 

filme-de-vazut-octombrie-2020


Voi ce ati facut in luna Octombrie
😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Din cauza pandemiei bat pasul pe loc...in casa. Mi-e dor sa ies cu prietenii la o cafea, dar ne intalnim online. Pana si BlogMeetul l-am tinut luna asta tot online fiindca doi din noi s-ar putea sa fie infectati. Nu stiu cum e la Londra, dar aici lumea e destul de speriata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Emily in Paris e superb și parca te vad pe tine Alice in London.

    RăspundețiȘtergere
  3. Situatia este destul de gri... noi incercam sa ramanem pozitivi si sa speram ca vom avea posibilitatea sa petrecem Craciunul cu parintii nostri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau sa aud de problemele medicale! Macar decorarea studioului sa te faca sa mai uiti de perioada aceasta grea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai mult am stat in casa, ne-am ferit de toata nebunia.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am citit 4 cărți și am avut câteva întâlniri cu prietenii. A fost frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar si in perioada aceasta mi se pare ca ai avut parte de o luna plina de activitati. Noi am stat mai mult in casa, a fost o luna dificila. Sper sa mai recuperam in noiembrie, atat cat va fi posibil.
    O toamna superba in continuare, iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam aceleasi stari ma tot incearca si pe mine. Orice straduinta de a ma face sa ies din starile astea sumbre e parca adancita intr-o fractiune de secunda, la o veste venita de nicaieri, la o virba spusa aiurea, la o imagine, la sunet, gand, etc....
    In octombrie am reusit sa fac acea calatorie la care visez de ani, singura undeva. Am petrecut cateva zile eu cu mine in fascinantul Istanbul, dar din pacate n-au fost de ajuns pentru a-mi ridica moralul.
    Deh.... sper ca toate vor reveni cumva la un normal atat de dorit si asteptat.
    Numai bine Alice!

    RăspundețiȘtergere