Un roman la New York 2 [Guest post]

Astazi continuam sa vorbim despre New York, orasul luminilor si a placutelor publicitare, orasul Libertatii, dar si al traficului si al aglomeratiei. Pentru a afla mai multe `inside tips` l-am rugat pe Ovi sa imi raspunda la cateva intrebari, Ovi fiind cetatean roman stabilit in New York in urma cu 10 ani.

Prima parte a interviului il puteti citi aici: Un roman la New York 

~Continuarea~

Aliceee : 4. Precizeaza pe scurt (eventual doar pomenit)de alte locuri ce merita sa le vizitam daca stam mai mult timp si imprejurimile New York-ului (care merita sa le vedem).

Ovi: In afara Manhattanului...  in Bronx este una din cele mai mari Gradini Botanice si Zoo ...  in Brooklyn este o alta gradina botanica... si un delfinariu...   si o plimbare pe faleza oceanului la Cony Island aduce iz de statiune....

Brooklyn


Imprejurimile New-York-ului:
  • Muntele Ursului la vreo ora jumate cu masina, spre nord, pe drumul Paisade
  • Este o zona turistica la intrarea in Penssylvania... pe drumul 80 la 2 ore spre vest
  • La vreo  2 ore este Altantic City oras cu cazinouri
  • La 3 ore jumatate puteti face o vizita in Capitala
  • Si mai departe la vreo 8 ore de sofat este Cascada Niagara


Aliceee : 5. Ceva mancare de a lor ce trebuie sa incercam .... sau orice altceva ti se pare relevant si folositor pt un turist. 

Ovi Mancare ...   eu apreciez mancarea italiana si turceasca... evident  pentru un turist roman restaurantele romanesti din Quees sunt  o alegere buna ... penru ca se vorbeste limba... se gateste traditional... si se asculta  muzica romaneasca...

Aliceee : 6.In medie cat timp trebuie sa stai acolo ca sa simti putin atmosfera locului? Pt un circuit cu ce alte orase(state) ai combina New York-ul si cum  se ajunge la ele.

Ovi: Ca sa simti atmosfera locului un minim de 2 saptamani, ca sa apuci sa vezi cat de cat si sa  simti pulsul NY-ului, cat despre circuite ...fiecare oras are farmecul lui... si ceva frumos... dar... nici unul nu este ca New York!!! Pentru circuit iti trebuiesc mai multi bani, timp... asta e marea problema... si orasele mari nu sunt asa de apropiate... ar trebui avion sau  multe ore  in masina pe care mai bine le petreci pe strazile din NY.
De ex... ca sa sofezi pana la Miami in Florida ... iti trebuiesc vreo 20 de ore continu... cam tot asa pana la Chicago...



Vreau sa ii multumesc lui Ovi pentru rabdare,  pentru ca mi-a raspuns detailat si la obiect despre fiecare subiect pe care l-am intrebat, cat si pentru promptitudine!
Si acum va astept cu intrebari pentru Ovi, despre New York sau orice altceva :)

Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)! 

9 comentarii:

  1. daca te duci la NY e musai sa maninci niste chicken wings slinoase la Hard Rock Cafe in Times Square. Desi sunt de acord ca si restaurantele italienesti fac parte din specificul NY! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sărut mâna Alicee! şi eu îi mulţumesc lui Ovi şi ţie deopotrivă pentru că ne dezvălui frumuseţea lumii şi locuri pe care nu le ştim .

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, nu as refuza o plimbare pe faleza Atalnticului sau prin Brooklyn...
    Cel din poza o fi chiar Ovi?

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant! excelenta ideea ta de a intervieva un NY-chez :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc tuturor pentru comentarii!

    Nice ma indoiesc ca e chiar Ovi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim2:36 a.m.

    scuze ca... trec asa de rar pe aici... abia acum am vazut comentariile... si as dori sa adaug cate ceva...
    sunt in new york, din toamna lui '88 deci.. mai e putin si fac 23 de ani petrecuti in orasul asta...
    coolnewz... daca sunt in times square... prefer un restaurant de pe 44th street... se numeste carmine's... foarte aproape de zona turistica... vreo 4 minute de mers pe jos... garantez ca nu vei uita gustul mancarii de acolo... (se gateste cate o specialitate diferita pentru fiecare zi)
    MIrcea... incantat sa aduc ceva interesant pe blog...
    SoriN... placerea de partea mea... ma bucur sa fiu de folos in vre-un fel... sunt dispus sa raspund oricarei intrebari... evident.. doar daca stiu...
    Nice... Atlanticul are cateva zone minunate aici... eu prefer la jones beach... este la vreo 40 de minute cu masina... spre est... in afara orasului... acolo se fac plimbari pe faleza pana traziu... mult trecut de miezul noptii... si lumea este f civilizata... este o zona foarte larga de agrement...
    nu sunt asa de mare ca tipul din poza... deci... nu... nu sunt eu nici din greaseala...
    Carmen... cum am zis... bucuros impartasesc cu voi orice stiu din locul asta... (candva chiar ma gandeam ca... as putea sa fiu un ghid in New York... il stiu mai bine si ca geografie si ca istorie, comparativ cu.. de ex.. bucurestiul sai chiar giurgiu)
    alicee... suces in activitatea ta de a informa si indruma lumea, in gasirea locurilor pentru petrecut vacanta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a plăcut tare interviul!Este de adevărată valoare,pentru călător, tipul dat de un locuitor al locului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ovi fi sigur ca daca ajung in New York te voi ruga sa fii ghidul meu :)Multumesc

    RăspundețiȘtergere