Castelul Pena din Sintra, Portugalia

Ultima oprire pe traseul turistic din Sintra a fost la Castelul Pena (Palacio National da Pena ), cea mai fotografiata atractie turistica a Portugaliei!


Trebuie sa recunosc ca primele minute dupa ce m-am dat jos din autobuz am fost tot in stare de soc. In primul rand datorita asezarii, pe o creasta de munte, sus sus sus, inconjurat de gradini si paduri, cu vegetatie deasa. De vis! In al doilea rand datorita constructiei, stilului si culorilor. Nu mi-a trebuit mult pana sa afirm: Castelul acesta zici ca face parte din DISNEYLAND! cu turnulete sale nobile, metereze, arcade, si multe detalii fanteziste. Este pictat in diferite nuante de rosu, roz, galben si gri, cu o multime de azulejos complicate in tonuri de alb si albastru!





Fotografia nu este permisa in interiorul palatului, dar este minunat, decorat cu  pereti si plafoane pictate, tapiserii fine si o abundenta de mobilier antic!!!
A fost destul de diferit de celelalte castele ÅŸi palate ce le-am vazut pana acum! De ce?  Pentru un singur lucru .... spatiile interioare sunt mult mai mici decat in alte castele, asa ca de cum am intrat am avut un sentiment de acasa! In plus mobilierul este intact, camerele sunt amenajate de zici ca sunt locauite, in cele mai mici detalii (pana si peria de cap are par, setul de machiaj pe toaleta, cartea de pe noptiera, lumina difuza acolo unde e cazul, iar sala unde se ia cina m-a impresionat cel mai tare! Vase de portelan, mancarea servita, zici ca tocmai eram invitati la masa!)
Desi am incercat sa fac cateva poze nu am reusit. Peste tot sunt camere de luat vederi, peste tot sunt supraveghetori. In plus e nasol faptul ca se merge in linie, camerele fiind situate in jurul unui patio imens, iar vizita in interiorul castelului se face din camera in camera (genul vagoanelor de tren ) asa ca trebuie sa mergi dupa ritmul altora ceea ce mi s-a parut cam neplacut. In medie ca sa vedeti toate camerele alocati-va 1 ora, 1 ora jumate!



Din afara, exista mai multe terase care oferă vederi spectaculoase  la orizont. In ciuda faptului ca are o arhitectura grandioasa, castelul are nevoie cu siguranta de unele inbunatatiri si restaurari, in special fiindca culorile de pe exterior s-au cam ofilit, peretii au crapaturi, arata putin neglijat pentru suma de bani ce o platesti la intrare ( 11 euro intrarea, + 2 euro trenuletul ce te urca 1 km + sightseeing pana sus pe munte se aduna cam 15 euro, fara ghid! ).





  
Trenuletul ce te urca de la intrare pana la castel nu trebuie sa il luati neaparat, depinde doar de voi, de conditia fizica ce o aveti si de cat de tare va grabiti :) ( costa 2 euro dus-intors)



Ca ultim sfat, cand mergeti aveti grija la ce ora urcati fiindca ceata pe varful muntelui e un fenomen ce se intampla des, si desi in timp ce il vizitam am putut sa vad la orizont, dupa 2 ore cand am coborat, castelul nu se mai vedea deja!



Citeste tot jurnalul de calatorie aici -> Portugalia

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

12 comentarii:

  1. Si eu tot o vreme din aia murata si aiurea am prins, din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusete! Pff....neaparat trebuie sa mai ajung in Portugalia!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh, ce poze incredibile, Alicee, castelul pare desprins dintr-o lume de basm. Este realmente fabulos, I'm speechless. :D
    Din fotografii culorile par destul de vii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Stii ca iti citesc toate articolele, nu? Inca o data vreau sa multumesc providntei ca am dat peste blogul tau, sa mai am si eu ce citi si ce vedea. Ca putine bloguri stiu pe care merita sa le rasfoiesc...

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa plimabarea prin castel! fotografiile tale sustin cele povestite. Minunate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Shakuka multumesc

    Liliana eu nu ma pot plange fiindca pe traseul meu a fost tot timpul soare! Am avut noroc

    RăspundețiȘtergere
  7. Claudia si eu zic la fel! au mai ramas multe de vazut

    Nice culorile sunt vii dar murdare, ar putea sa il vopseasca dar asta ar inseamna sa il inchida si cred ca nu vor sa piarda sutele de turisti ce vin zilnic :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Raphaelly multumesc frumos! Ah si sa stii ca am pus ieri scrisoarea!

    Carmen multumesc, ma straduiesc si eu :)

    RăspundețiȘtergere