Un spectacol de flamenco pentru 5 euro

In Barcelona trebuie sa mergi pentru distractie! Pe langa Gaudi, pe langa Manastirea Montserrat, parcuri, gradini, faleza, mare, in Barcelona trebuie sa mergi ca sa te distrezi! Face parte din traditia orasului, din atmosfera lui! Voie buna, oameni veseli si energici, oferte pana peste cap pentru toate varstele! Citisem inainte sa plec despre o gramada de baruri si cluburi care au tot felul de programe speciale in fiecare zi, gen: "Seara sampaniei" - 0.90 centi paharul de sampanie, "Seara facebook" - primiti shot-uri de tequila gratis daca dati Like pe pagina barului, "Seara Intercambio cultural" cand toti tinerii straini vorbitori de limba engleza erau invitati la discutii pe tot felul de teme, "Seara jazz", etccc! Toate barurile sunt cu intrarea gratis sau plata doar pentru consumatie! 
Eu am ales Cafe Royal din doua motive, unu  fiindca e exact langa Piata Reial, deci foarte aproape de Hostelul meu si doi fiindca vroiam sa particip la un spectacol de flamenco. Nu mai fusesem niciodata si auzisem ca e o experienta unica, asa ca marti am lasat-o mai moale cu vizitatul, iar seara am tras un pui de somn inainte sa plec. 
In timp ce ma indreptam spre locul cu pricina trebuie sa va marturisesc ca eram emotionata. Imi treceau prin cap zeci de intrebari: daca vor fi doar grupuri si eu singura? daca nu voi mai gasi loc caci toti merg cu mult inainte sa le ocupe? daca nu sunt imbracata corespunsator? poate trebuia sa imi fac rezervare? daca bere nu va mai fi si voi plati 30 de euro pe un vin? daca .... daca .... daca ..... si am ajuns. Usa de sticla era inchisa, pe strada pustiu, jaluzelele erau trase! Ma uit la ceas 9:45 pm. Si se presupunea ca la 10 incepe. Am impresia ca tot ce citisem era gresit, ca barul functionase candva cu programul acesta, acum cu siguranta  nu are cum sa fie specatcol peste 15 minute .... pacat. Totusi cand vad un grup mare de tineri indreptandu-se spre mine ma hotararasc sa astept si sa nu fac stanga imprejur spre casa. Si ei vinisera pentru aceelasi spectacol, pt prima data, erau din Barcelona si un prieten ii asigurasera ca va fi un super show. Ok stam asteptam .... 3 minute par 10, tot pustiu, tot liniste! Barcelonezii mei se simt bine, fumeaza si povestesc fara nici o problema. Se pare ca e ceva normal. Apoi mai vine un cuplu, ei intra, pe alta usa ..... amigos, disculpa! Bun, se pare ca aici treaba merge pe prietenii. Ai prieteni intri, n-ai prieteni nu intri! Si fiindca grupul ma avertizase ca au fost invitati de un prieten deja ma vedeam plecand spre hostel cu capul plecat si fara sa vad super show-ul! 
Pe cand ma luase melancolia, usile se deschid si intram! Cafe Royal e un local micut, o combinatie de bar&coffe,  misto, cu canapele moderne din catifea, cativa tabureti si vreo 4 mese. Iara e ciudat, aici nu e scena, nu e loc de reprezentatie, sunt doar cateva mese si scaune, probabil o fi ceva mai privat .....
Pe cand ma asez si imi dau jos geaca incep sa vad lumea. Cate doi, cate patru, grupuri, si intra si intra, un tinerel monteaza o camera video pe masa mea, grupul de Barcelonezi ma intreaba daca pot sta langa mine, lumea intra de zici ca strada era plina si facusera coada, desi cand noi intrasem acum doua minute fusese pustiu! Canapelele sunt pline, taburetii neincapatori, oamenii incep sa se aseze pe scari, apoi pe jos, apoi la picioarele noastre, daca vrei bere te furisezi printre ei, pe varfuri, mai sorry, mai perdon, mai injuri in gand cand trebuie sa sari peste 3 picioare dar in sfarsit ajung la bar sa imi iau o bere, si culmea au, si e doar 5 euro.  La 10 si 10 grupul intra, ne saluta, isi monteaza aparatele, fac probe la si 15 incepe! O tipa canta la chitara, un tip la violoncel, unu la saxofon si patru fete cu vocea. Nu au nevoie de bodyguarzi sau scena, ei sunt acolo la 2 pasi de public in mijlocul lor! Iar atmosfera e .... ceva formidabil. Sa vezi oameni iesiti de la birou, tineri, sau in varsta, toti cu berea in mana, majoritatea pe jos, cum stau si fredoneaza melodiile cantate de grup, pe engleza ,pe spaniola, si aplauda si multumesc! Aici lumea a venit pt show, nu povestesc intre ei, nu "stau la bere"! Toata lumea absoarbe spectacolul, iar in pauze povestim intre noi, de zici ca toti ne cunoastem! Iar faptul ca sa-u strans nu mai putin de 100 de oameni in 10 minute, parca picati din cer, pt mine a fost incredibil! La fel si spectacolul .......

Despre flamengo: este o arta autentica spaniola, care provine din Andaluzia (sudul Spaniei)
Ea există în trei forme: Cante, cantec, Baile, dans, ÅŸi Guitarra,  chitara
Eu am fost in Barcelona la un spectacol de flamengo (cante) dar cu siguranta cand voi ajunge in Andaluzia voi merge la un spactacol de flamengo cu dans, mai ales ca ma pasioneaza acele rochii cu voaluri, si papucii cu toc special :)


Barul cand am intrat


Dupa 10 minute


Putin din atmosfera cat imi permite camera cu flash :))



Si la misto am cautat si pe youtube sa vad daca cineva a postat vre-un spectacol de flamengo cantat in Cafe Royal din Barcelona si uite ca am gasit (nu e aceeasi reprezentatie, sunt ceva invitati dar oricum, ca idee puteti arunca o privire)!





                      
 Citeste aici mai multe articole despre Spania - BARCELONA
Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

11 comentarii:

  1. Eu am vazut doar un spectacol de dans. Cante si Guitarra raman pentru alta data.
    PS: Avem concurs pe blog. Premiul e un weekend la Busteni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos! Imi place ca peste tot unde ai fost chiar ai vizitat, ai incercat sa vezi cat mai multe din obiective, din traditiile lor. Eu din pacate am facut exact opusul. Ma simteam repede obosita, ma duceam repede in camera de hotel. Si acum imi pare tare rau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost si eu de doua ori la flamenco, odata in Madrid, cu 13e si odata in Sevilla cu 37e. Ala cu 13 era organizat de hostel si a fost frumos la vremea la care a fost. In schimb, e o diferenta enroma in a vedea profesionisti in flamenco, ma refer la aia 37e. N-as fi crezut ca e o diferenta, dar chiar e una mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vertange la dans vreau si eu!!

    Mihaela cand plec in vacanta pentru mine nu e relaxare doar acumulare continua de oboseala! :)))) dar raman cu multe lucruri frumoase si cred ca merita! dar cred ca va veni vremea ( cand nu o sa mai fiu asa tanara si in putere) cand voi merge si eu in vacanta sa ma relaxez :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Liliana si eu vreau sa platesc ceva mai mult pentru unul cu dans, nu cer sa fie neaparat profesionist, ca nu cred ca as sti eu sa apreciez asa mult valoarea, pentru mine va fi ceva nou si sigur o sa ma incante! :))) Oricum nici nu as avea termen de comparatie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, de asta am si zis, data viitoare sa mergi la unul profi, ca sa vezi diferenta. Si o vezi! Crede-ma!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc pentru tot ce impartasesti cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Parca se tineau si in hotelul unde am fost eu cazata in Spania spectacole flamenco de dans, dar nu am asistat in niciun una din seri la unul. Ori eram prea obosita, ori prea plictisita, cert e ca nu mi-a suscintat interesul. Dar vad ca tie ti-a placut si te-ai bucurat la maxim de o seara unica. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Super cred ca te-ai distrat! Bravo!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. RobertN multumesc si eu

    Nice eu incerc sa nu ratez nimic din ce pot sa am parte! :)

    Alice nu a fost atat de distractie cat de relaxare si destindere! ceva nou :)

    RăspundețiȘtergere
  11. dli, le place fiindca nu se tine pana tarziu si poti sa mergi a doua zi la lucru, e un program de o ora 2 ce te distinge si te face sa uiti de grijile zilnice!

    RăspundețiȘtergere