Film Austenland - Vrei sa devii printesa? Cumpara o vacanta tematica

Saptamana 109
Austenland (2013)


In sfarsit dupa 100 de filme cu calatorii am gasit un film unic, cu o vacanta unica, ce nu urmareste deloc `stilul Hollywood` cu care ne-am obisnuit. Este vorba despre un film britanic, ce se bazeaza pe opera lui Jane Austen.

Protagonista filmului e Jane Hayes (Keri Russell), o femeie de 30 de ani, dezamagita in dragoste, ce este indragostita de opera lui Jane Austen inca din copilarie in special de cartea Pride an Prejudice (1813). Tot apartamntul ei e plina de obiecte vintage ce reflecta acea epoca, iar visul ei cel mai mare este sa mearga in Anglia, la resortul Austenland unde poti trai o saptamana viata acelor vremuri si poti deveni protagonista  propriei tale povesti de dragoste a la` Jane Austen. Cu toate ca in final isi cheltuie toti banii pe aceasta vacanta, o data ce ajunge acolo isi da seama de anumite lucruri. In primul rand a cumparat cel mai ieftin pachet asa ca proprietara castelului o trateaza cu dispret. In al doilea rand isi da seama ca `Viata la Castel` nu e tocmai asa cum si-a imaginat ea. E plina de intrigi, de discutii plictisitoare, de activitati ciudate (vanatoare, golf, calarie, actorie, lucru manual etc) si regulile stricte din acea perioada iti ingradesc libertatea. Dar pe de alta parte traieste povestea de dragoste promisa, alaturi de gradinar. Finalul e neasteptat, motivul principal pentru care mi-a placut filmul acesta. (in sfarsit un film romance mai putin siropos).

Ce mi-a placut la acest film?Pe langa final, faptul ca e foarte frumos din punct de vedere vizual. Toate acele rochii, mesele imbelsugate, camerele cu decor de epoca, balul de la final si activitatile ce le fac sunt toate atent studiate in asa fel incat sa ai o vacanta de vis si sa simti cu adevarat atmosfera acelei perioade. Mi-a placut si ca e un film, intr-un film. Vezi viata din 1800, interpretat de oameni ce au gandirea vremurilor noastre si modul cum interpreteaza e genial.
Actorii sunt de asemenea extraordinari Kerri Russell (ca Jane), JJ Feild (ca domnul Nobley), Bret McKenzie (ca Martin), Jennifer Coolidge (Miss Elizabeth Charming) si Jane Seymour (ca d-na Wattelsbrook).

Dupa ce vedeti filmul cu siguranta o sa vreti sa stiti unde s-a filmat, ei bine in West Wycombe Park (Buckinghamshire, Anglia).



L-ati vazut? V-a placut? 
Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII


2 comentarii:

  1. Ha, ce coincidenta nice, si eu sunt indragostita de Pride and Prejudice(cartea mea preferata) si mi-ar placea sa vad filmul. :) Nu auzisem de el pana acum. :D
    Ai un talent aparte de a povesti aceste filme si de a ne starni curiozitatea. :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Uitasem complet de filmul asta! Chiar vroiam mult sa il vad si ma bucur de "reminder-ul" tau

    RăspundețiȘtergere