Top 10 obiective turistice de vazut Gratis in Koln

Am facut o vacanta de doua saptamani in Koln ca sa pot sa vizitez totul pe indelete. De fapt, imi doream sa traiesc putin in spiritul german, sa ma amestesc printre localnici, sa fac turism relaxat. Germania este o destinatie destul de costisitoare (cazare scumpa, transport scump, restaurante scumpe) asa ca azi vreau sa va ajut cu un articol util, o documentare la care am lucrat doua saptamani si care mi-a facut viata mai usoara si mai ieftina in Koln. 

koln-top-obiective-turistice-gratis
Vacanta in Koln am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:
*Zborul m-a costat 30 de euro pana in Koln luat de aici >>>Bilet de avion ieftin Koln . Vrei sa te cazezi la Hotel? Rezerva aici >>> Hotel-uri ieftine in Koln  Eu ales cazare la localnici prin AirBNB, o camera dubla pe care am platit 27 euro/camera/doua persoane. Puteti citi detalii in acest articol >>> Toate apartamentele in care am stat pe AirBNBVrei sa inchiriezi si tu o camera/apartament la localnici? Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.
Top 10 obiective turistice de vazut Gratis in Koln

1. Catedrala din Koln - obiectiv turistic inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO 


Cei de la UNESCO au numit Catedrala din Koln ca fiind ``cel mai complet si pur exemplu de arhitectura gotica din lume``. Adevarul e, ca aceasta Catedrala este pur si simplu impresionanta. Are peste 765 de ani de istorie (a fost singurul monument ce a rezistat in timpul celui de al doilea Razboi Mondial), este a-3-a cea mai inalta Catedrala din lume si cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania cu peste 6.5 milioane vizitatori pe an. Dimensiunile ei sunt atat de mari incat poate fi vazuta din orice colt al orasului. Pe mine pur si simplu m-a coplesit! 
Intrarea in biserica este gratuita! Va spun sincer, ca a fost prima biserica de acest gen, care pe mine m-a surprins (catedralele gotice sunt in general destul de simpliste) insa acesta fiind foarte mare are nenumarate statui, un plafon perfect sculptat, vitralii superbe, relicve religioase, numeroase capele, podea din marmura ce ne dezvaluie pasii istoriei, o vizita ce merita categoric facuta, chiar daca uneori se sta la coada la intrare.

Catedrala-Dom-Koln-obiectiv-turistic

Catedrala-Dom-Koln-obiectiv-turistic

Domul-din-Koln

2. Podul Hohenzollern este un obiectiv turistic de top din Koln 


De ce? Foarte simplu, fiindca de aici se profileaza peisaje superbe asupra orasului, avand malul Rinului in prin plan  cu Catedrala, dar si datorita zecilor de mii de lacate ce impodobesc podul. De foarte multi ani, sa prinzi un lacat pe Podul Iubirii este una din cele mai fermecatoare traditii din Koln, adoptata initial de localnici, iubita ulterior de turisti. Sincer cand m-am plimbat eu pe pod erau atat de multe lacate, prinse deja unele de altele, incat e greu sa-ti mai gasesti un loc pe Podul Iubirii. Asa, am preferat doar sa le privesc si sa le fotografiez. Privind toate aceste lacate speciale, unele cu forme ciudate, mii de inimioare, mesaje de dragoste inscriptionate, coduri secrete probabil doar de indragostiti stiute...  inevitabil m-am gandit ,ca fiecare are o poveste. Fiecare lacat reprezinta o relatie care a fost candva speciala, fie ca s-a incheiat, fie ca s-a transformat intr-o adevarata fericire vesnica! Podul acesta e poluat cu iubire si zici ca intareste ideea `make love, not war`!

Podul-Hohenzollern-de-vazut-Koln


Podul-Hohenzollern-de-vazut-Koln

Koln-Rin-gratis

3. Flora - cel mai vechi si traditionl parc al orasului 


Intr-o dupa masa am luat la pas Gradina Botanica, numita de catre localnici Flora (intrarea e gratuita). Este un parc mare, cu poteci umbrite de arbori adusi din diferite colturi ale lumii, cu o fantana arteziana mare, dispusa in cascade pe marginea caruia sunt doua tuneluri verzi. Sincer la inceputul lui martie parcul in sine nu era prea interesant, aranjamentele florale lipseau in exterior (la -6 grade nu era vremea potrivita pentru asa ceva ) asa ca  initial am fost dezamagita, insa apoi am descoperit sera cu Camellii (norocul meu, fiindca se poate vedea doar din ianuarie pana in aprilie). De cum am intrat m-am simtit in paradis, inconjurata fiind de peste 525 de soiuri si 40 de specii de Camellia. 
Este o  nebunie artistica, nu numeroase flori colorate, unele mai mari, altele mai mici, batute sau simple, un loc perfect pentru pasionatii de fotografie, asa ca am petrecut peste 1 ora doar aici, iesind super incantata de mica mea descoperire!

Flora-obiectiv-turistic-Koln

Flora-obiectiv-turistic-Koln

Flora-obiectiv-turistic-Koln

Koln-Flora-Gratis

4. Centrul istoric din Koln reflecta peste 2000 de ani de istorie  


Koln este un oras foarte bogat in arta, cultura si istorie. Poate nu stiati dar orasul numara 40 de muzee, 240 de biserici, 130 de galerii de arta, zone arheologice etc. Plimbandu-ma prin centrul istoric, pavat cu piatra cubica, am vazut nenumarate berarii vechi (berea Kolsch este marca orasului Koln, singurul loc in care se produce din Germania). Am aflat ulteorior ca Kolsch nu este doar o bere, ci si un stil de viata al localnicilor si un dialect local.

Centrul istoric este inconjurat de ziduri fortificate si tunuri, asa ca la fiecare colt de strada, orasul emana atmosfera medievala de alta data. Am intrat in numeroase biserici frumoase, am vizitat galerii de arta (sunt gratuite), am gasit chiar si un magazin in care se faceau bomboane (un fel de candy factory si puteai vedea tot procesul gratuit). Un loc cu totul special din centrul istoric in care trebuie sa mergeti pentru a vedea casutele colorate (un fel de simbol al orasului) e Fischmarkt. Aceste case dateaza din 1500 si si-au pastrat intrebuintarea de atunci. A ramas locul meu favorit din centrul istoric!

Centrul-istoric-Koln-de-vazut

Centrul-istoric-Koln-de-vazut

Centrul-istoric-Koln-de-vazut

centrul-istoric-Koln

5. Cartierul cu graffiti Ehrenfeld 


Koln a devenit un concurent serios pentru Berlin, cand vine vorba de arta stradala si graffiti, asa ca asta a fost motivul pentru care m-am dus sa vizitez acest cartier. Picturile mari ale artistilor internationali pot fi vazute pe fiecare strada, asa ca e un loc ce o sa va intre la suflet daca sunteti pasionati de asa ceva. Unele sunt de-a dreptul enorme,  acopera o fatada intreaga, altele sunt mai mici, vopsite pe usa unui garaj. Daca faci turul graffitiuri-lor o sa ajungi in zone industriale, unde toti peretii sunt acoperiti cu stikere si autocolante, atat pe zidurile de caramida al orasului cat si pe stalpii de energie electrica si semnele rutiere. Practic peste tot este un afis.

Centrul cartierul a devenit un loc foarte aglomerat, locul in care emigrantii si germanii isi dau mana in Koln, asa ca restaurantele internationale abunda (in special cele turcesti), avand meniuri la preturi avantajoase. Sunt multe magazine cu produse ieftine, secound-handuri si vintage shops, e un cartier cu o atmosfera interesanta, asa ca nu regret deloc dupa-masa petrecuta in Ehrenfeld!

Cartierul-cu-graffiti-Ehrenfeld-Koln

Cartierul-cu-graffiti-Ehrenfeld-Koln

Cartierul-cu-graffiti-Ehrenfeld-Koln

Ehrenfeld-gratis-Koln

6. Moscheea din Koln - cel mai modern loc de cult pe care l-am vazut vreodata 


Un alt motiv pentru care merita mers in Ehrenfeld este Moscheea. Am mai vazut Moschei (in Maroc si in Kuala Lampur) insa cea din Koln este cu totul speciala (am citit undeva ca ar fi cea mai mare din Europa, insa nu sunt sigura unde). Oricum este o opera de arta, in viziunea mea. 
De afara nici nu iti dai seama ca e Moschee, doar minaretele inalte ii dezvaluie identitatea. Realizata in intregime din marmura alba, cu pereti curbati si fatada din sticla ii dau un efect WOW, atat in exterior cat si in interior. Moscheea aceasta este atat de moderna, incat papucii nu ii lasi la intrare, ci intr-un dulapior special cu cifru si absolut nimeni nu te pune sa te acoperi pe cap. Nici nu am intrat bine, ca am simtit cum ma scufund intr-un covor persan de culoarea marii, pe care m-am asezat rapid sa privesc toate arabescurile sculptate in pereti. Tavanul e arta pura, ceva greu de descris in cuvinte. Norocul meu a fost ca am vizitat-o cand nu era ora de rugagiune, asa ca am putut face fotografii fara probleme. Am iesit din Moschee extrem de incantata, ca si cum as fi descoperit un loc secret al orasului.

Moscheea-Din-Koln-de-vazut

Moscheea-Din-Koln-de-vazut
Moscheea-Din-Koln-de-vazut

7. Cartierul Belgian locul artistic al orasului


E simplu sa stii cand ai ajuns in cartierul Belgian, avand in vedere ca  fiecare strada are numele unui oras sau provincie din Belgia. Asadar m-am plimbat pe strada Brussels, strada Atwerp, etc.
Acest cartier este foarte popular pentru ofertele sale non-mainstream, baruri hip, galerii alternative si shopping in magazine de designari locali. Am vazut unicorni in vitrine, oameni ce zburau desenati pe geam, statui gata sa se `sinucida`, pereti verzi -acoperiti cu graffiti nu cu plante, muzeul berii (o bodega cu sute de beri atrizanale etc. Este un cartier viu, extravant, plin de idei creative, asa ca a fost o adevarata placere sa ma plimb prin el.

cartierul-Belgian-Koln

cartierul-Belgian-Koln

cartierul-Belgian-Koln

cartierul-Belgian-Koln

8. Skulpturen Park pentru iubitorii de arta moderna 


Muzeele din Koln sunt toate cu plata! Partea proasta e ca nici macar nu ai voie sa faci fotografii in interior, asa ca le-am lasat pentru o vizita viitoare. In schimb cand am citit despre acest parc cu sculpturi ce e Gratuit si poti face poze la liber, am fost super extra incantata si i-am dedicat o zi intreaga ca sa il vad. Adevarul e ca nu nevoie decat de maxim 2 ore si asta daca esti pasionat de fotografie. 
Ideea e ca exponatele sunt dintre cele mai ciudate. Mi-e greu sa le numesc opere de arta (serios acum, un ou gatit ochi pe un bolovan enorm,  niste cactusi de piatra, cruci incastrate in cutii) si mai sunt si acele creatii la care trebuie sa te gandesti 10 minute ca sa-i descoperi conceptul, fiindca nu intelegi nimic. Ma rog, arta e subiectiva! Labirintul cu oglinzi a fost preferatul meu (wow ce idee), iar globul de sticla poate face minuni (m-a facut mai slaba cu 20 de kg, dar doar in fotografii).  Ah si ar mai fi un motiv pentru care il recomand, e un refugiu de liniste intr-un spatiu verde al orasului, in care zburda iepurasi si poti sta la discutii pe o banca, intr-un spatiu complet diferit. 


Skulpturen-park-obiectiv-turistic-gratis-Koln

Skulpturen-park-obiectiv-turistic-gratis-Koln

Skulpturen-park-obiectiv-turistic-gratis-Koln

9. Arhitectura modernista in Rheinauhafen  


Un alt loc in care trebuie neaparat sa ajungeti este vechiul port. Aceasta este o zona foarte moderna de pe malul raului Rin, ce se afla doar la 10 minute de centrul istoric. De ce sa mergeti aici? Ei bine fotografii pasionati de cladiri futuriste se vor simti ca in rai, datorita celor 3 cladiri in forma literei L. Au fost proiectate de arhitectii Alfons Linster si Hadi Teherani, care au dorit ca prin aceste cladiri sa omagieze macaralele care candva descarcau si incarcau navele ce frecventau aceasta parte a raului. Arhitectura din acest loc este pur si simplu WOW, singurul dezavantaj pentru mine a fost vantul care se simte atat de tare aici, incat mi-au tiuit urechile o noapte intreaga dupa scurta vizita in port. 
PONT: Daca mergeti vara, e un loc excelent de facut picnic si baut bere, pe malul raului.

Arhitectura-modernista-in-Rheinauhafen

Arhitectura-modernista-in-Rheinauhafen

Arhitectura-modernista-in-Rheinauhafen

Koln-arhitectura-moderna

10. Nu ratati FleaMarket din Neumarkt 


Sincer, am facut un obicei din a merge in aceste piete cu vechituri sau  `vintage market` ce se organizeaza in mai toate orasele din Europa, in weekend. In Koln se tine sambata in Neumarkt si duminica pe stadion. Personal, daca stau mai multe zile intr-un oras, mi se pare un loc excelent in care sa ma amestec cu localnicii, sa caut mici comori, pe care sa le ieu ca suveniruri acasa. Ca de fiecare data am gasit cel putin 10 obiecte ce mi-ar fi placut (in special o lampa din arama, un tablou abstract, cateva bijuterii etc) insa nimic de care as fi avut neaparat  nevoie.

FleaMarket-din-Neumarkt-Koln

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Koln? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

16 comentarii:

  1. Foarte frumoase fotografiile. Nu am vizitat Germania pana acum, dar pare interesanta varianta ta de calatorie pe cont propriu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ce locuri frumoase! 😍Nu am fost niciodată plecata in afara țării și chiar îmi doresc să calatoresc in viitor .

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine de știut! Abia aștept să am ocazia să vizitez aceste locuri

    RăspundețiȘtergere
  4. Radu Ilie11:34 p.m.

    Interesant articolul. Koln e de mai mult timp pe o lista ce cuprinde vestul Germaniei,parte din Alsacia si partea franceza de langa granita. Utile informatiile. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. un loc care clar trebuie vizitat macar o data in viata

    RăspundețiȘtergere
  6. pfff daca as fi citit articolul tau inainte sa ajung acolo:) am fost anul trecut, catedrala este impresionanta, insa ma interesau si cateva din obiectivele recomandate de tine. Cu alta ocazie daca o sa mai ajung acolo

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce locații superbe în Koln!! 😊😊 Musai le voi vizita pe toate dacă ajung acolo. Par de vis!

    RăspundețiȘtergere
  8. Super locatiile, i-ar placea sa le vizitez la un moment dat

    RăspundețiȘtergere
  9. Am în vizor Kold de mai mult timp, dar nu m-aș fi gâtit să petrec în oraș mai mult de 1-2 zile. Știam de catedrală, pod, port și Fischmarkt, dar mă bucur să aflu că sunt chiar mai multe de văzut.
    Așa am fost și în Hamburg o zi crezând că nu sunt multe de făcut, iar acum am rămas cu gândul să revin pe viitor.
    Mă încâtă în special zona cu artă stradală, din ce văd aici și nu știam. Special pentru asta aș mai reveni și în Berlin, de acolo a și pornit mica pasiune pentru genul ăsta de artă. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. In Koln, vrem să ajungem și noi în toamnă, atunci sper să bifăm câteva din obiectivele propuse de tine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt superbe pozele. Am calatorit si eu prin ele. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Toate aceste idei ma duc cu gandul ca este un oras foarte frumos pe care mi-as dori sa-l vizitez si eu curand

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu am observat ca totul e destul de scump, deci recomandarea ta este perfecta! Sper sa ajung si eu aici la vara, mai ales ca am niste prieteni de familie care locuiesc intr-un orasel mai mic de pe langa Koln

    RăspundețiȘtergere
  14. Hmmm... Buna idee! Sotul meu tocmai mi-a trasat sarcina de a cauta o destinatie de vacanta pt urmatorul concediu...

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumim, pentru informațiile pretioase!

    RăspundețiȘtergere