Statistici noiembrie 2018 viata privata și călătorii

Noiembrie a fost o luna plina cu activități, foarte obositoare din punct de vedere psihic, dar bogata din punct de vedere spiritual. 
In fiecare an, în noiembrie, ma gândesc ca ar trebui sa îmi cumpăr un tur la Târgurile de Craciun, un circuit bogat ce sa includă Budapesta - Viena - Praga. Am vizitat toate aceste capitale pe îndelete, asa ca acum îmi doresc sa merg doar pentru atmosfera, decorații, cadouri, vin fiert și plimbări. Singura problema e, ca n-aș vrea sa fac circuitul acesta singura. Mi-ar plăcea cu prietenii, dar n-am reușit să-i conving nici în acest an, asa ca a trebuit sa găsesc o alternativa….



Călătoriile din luna noiembrie 2018 - statistici 


Drept urmare, m-am gândit la toate orașele în care am fost pana acum. Nu-mi doream sa vizitez un oraș nou, pe îndelete, iarna, când e frig, asa ca am ales Koln, fiindca am prieteni acolo, iar târgurile de Crăciun din Germania știam ca sunt foarte frumoase. Am profitat din nou de preturile mici din extra-sezon (bilet de avion cu 25 euro dus-întors) și astfel am ieșit extrem de câștigată. Am rămas surprinsa sa descopăr ca în Köln se organizează 7 târguri de Crăciun imense, în diferite locații, unul mai frumos ca celalalt. La biroul de turism am primit o broșură cu informațiile despre toate târgurile de Crăciun din oras, istoria lor și specificul fiecăruia. Un trenuleț micuț, condus de Mos-Crăciun face legătura între cele mai importante 4 târguri, din zona centrala. Așadar m-am bucurat, ca nu e ca în România, un târg în centrul orașului și gata. În Köln chiar poți sa vezi si sa cumperi, ceva diferit, în fiecare zi. A fost o vacanta frumoasa.







Articole publicate pe blog în luna noiembrie 2018

Blogul meu in noiembrie aproape a intrat in vacanta, fiindca mi s-a stricat laptopul. Imi lua 1 ora sa uploadez pozele, asa ca desi aveam articole scrise n-am reusit sa public doar 3, cu ajutorul prietenilor:



Progresul de pe Instagram în noiembrie 2018


Dacă pe blog n-am reușit sa rămân activa nici în luna noiembrie, măcar cu telefonul am putut transmite live atmosfera de Crăciun din Koln și am publicat pe profil 18 fotografii noi, cea mai apreciata fiind ACEASTA cu 782 de Like-uri. Va mulțumesc!!!!




Viata privata și filme văzute in noiembrie 2018 


La capitolul sănătate n-am prea excelat. Ma lupt în continuare cu alergia asta nesuferita ce ma face sa arat ca un dalmațian și-mi provoacă niste stări de irascibilitate ieșită din comun, din cauza mancarimilor. Bine măcar ca nu îmi ies bube și pe fata…. măcar atât. Ma afectează atât de tare, încât subconștientul meu e deja saturat, visez noaptea cum le ies bube prietenilor și cum îl tratez pe Kari și plâng, deși el nu are nimic. 

Tot în noiembrie am acordat mai mult timp pentru viata profesionala. Am avut numeroase interviuri ce m-au ținut stresata aproape toată luna, dar la final ma declar mulțumită și cu noi perspective și proiecte în 2019.  Am și sărbătorit cu un vin frizzante rose. Este un vinul meu preferat, dulce și răcoros. Se găsește în LIDL sub numele de Hugo. Îl recomand in special doamnelor.



Weekend-urile le-am petrecut cu Kari. Am fost sa vad cum a avansat la inot, sport ce il practica de peste 4 ani si acum a fost selectat in echipa de profesionisti ai clubului. Sunt foarte mandra de el! Trage greu, cate 75 de ture de bazin pe ora si scoate 20 de secunde, la 50 de metri, ceea ce e foarte bine pentru varsta lui. In decembrie avem concurs, asa ca se preagateste din greu. Intr-un alt weekend, ca sa sarbatorim `promovarea lui` l-am dus la restaurantul nostru preferat din Cluj, la japonez, pentru sushi. Asa mama, asa fiu :)


sushi-in-familie

Nu putea trece noiembrie fara sa vorbim despre shopping. Nu știu câți dintre voi ați reușit să stați departe de ofertele de Black Friday, dar eu declar cu cea mai mare sinceritate, ca am spart pusculita și-am făcut praf toate economiile ramase. Mi-am comandat în sfârșit un laptop nou, super portabil, perfect pentru călătorii. E vorba de Lenovo Yoga (2 in 1 laptop- tableta). Se mișcă rapid și e super ușor de lucrat cu el. Nu e nici mic, nici mare, asa ca îl recomand tuturor călătorilor.  Acum, ca in sfarsit mi-a sosit laptop-ul comandat, o sa reusesc sper sa postez mai des pe blog.
Alte achizitii au fost 2 dulapuri noi in camera lui Kari, care mi-au luat 3 zile sa le montez (pentru cei ce nu si-au comandat niciodata mobila online si nu stiu ce inseamna chinul asamblatului dupa hartii, mai bine sa nici nu o faceti). A fost absolut groaznic!
Următoarea achiziție a fost un televizor imens, pentru care am avut mustrări de conștiința 3 zile, gândindu-mă la principiile mele de stil de viata minimalist. Pana acum, as fi preferat sa ma duc într-o noua vacanta cu 500 de euro, decat sa imi iau un televizor, dar m-am gandit ca merita, avand in vedere ca sunt o pasionata de filme si pot avea experienta unui cinema la mine acasa. Mda, cred ca o data cu varsta... confortul devine necesar! Restul comenzilor au fost un munte de cadouri pt Kari mai ales, ca vin sărbătorile și imediat apoi, ziua lui.

Ultima parte a articolului e despre filme. Multe filme, fiindca de când am primit TV-ul, în fiecare seara m-am uitat la un film. Am ales, ca de obicei filme de Festival și va o sa va povestesc despre ele in ordinea preferințelor:


filme-de-festival


The mother of George (2013) - Nigeria
Acesta este filmul meu preferat din luna noiembrie. Adenike și Ayodele, un cuplu nigerian care trăiește în Brooklyn, întâmpină dificultăți în conceperea unui copil - o problemă care sfidează așteptările culturale și o determină pe Adenike să ia o decizie șocantă care fie ii va salva căsnicia, fie o va duce în pragul divorțului. 
Acest film te transpune din primele 60 de secunde în cultura africana (o nunta ca în povesti, haine tradiționale, ritualuri, importanta familiei, etc), parca nici nu e filmat în USA. Dacă la început m-a captivat vizual, apoi m-a șocat povestea. Are un scenariu atât de interesant, încât nu te poți dezlipi de el, chiar dacă pe alocuri acțiunea lipsește sau se derulează extrem de încet. Suspansul m-a tinut în priza pana la final!!! Un film ce a intrat cu ușurință în top favoritele mele. A fost nominalizat la 10 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 7 premii.


My blind date with life (2017) Germania - film după poveste reala
Acest film mi-a indus o stare de bine și m-a făcut sa reflectez despre viata, vise și ambiție. E povestea unui tânăr și lupta lui pentru a ajunge manager de Hotel in Germania. Are de trecut nenumărate teste practice (in hotel, restaurant, bar și bucătărie) toate din clasa de lux, unde exigentele sunt enorme și sa fii ambițios nu este totdeauna suficient. Un film pe care eu îl consider capodopera și povestea de viata a unui om din care toți avem de invatat. A fost nominalizat la 3 festivaluri de film internaționale. 


Me before you (2016) - UK 
După coperta ma așteptăm la o comedie romantica plina de clișee, cu final previzibil. Spre surprinderea mea, este un film profund și interesant, plăcut și pozitiv, cu toate ca e vorba despre un tânăr în scaun cu rotile și povestea de dragoste ce se înfiripa între el și asistenta lui. Mi-au plăcut la nebunie locațiile în care a fost filmat, au reușit sa ma teleporteze în ținuturile rurale din Irlanda. Este un film ce a întrat direct în top favorite, din categoria romance. ME before you a câștigat 6 premii la festivalurile internaționale de film. 

Ali's wedding (2017) - Australia - film dupa poveste reala 
O minciună nesăbuita declanșează un lanț de evenimente catastrofale în viata lui Ali, fiul unui cleric musulman, ce se află prins între datoria fata de familie și poruncile inimii sale. Filmul acesta este o comedie bună, un film romantic ce te face sa visezi povesti de iubire. Este de asemenea un portret al vieții islamice din Australia. Având în vedere ca e după o poveste reala, filmul acesta mi-a plăcut la nebunie. A fost nominalizat la 23 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 8 premii.

Miss Pettigrew Lives for a Day (2008) Londra 

O comedie ușoară, dar foarte plăcută ce m-a purtat pentru o zi în viata d-nei Pettigrew. Acțiunea se petrece în anii ‘50,iar filmul prezintă atât realitatea celor săraci, cât mai ales a celor bogați din acea perioada. Cum ajunge d-na Pettigrew de la o extrema la alta, într-o singura zi. Prezentări de moda, cocktail-uri fine, bârfe și multe intrigi. Este un film cu multe acțiune și multe dialoguri spontane, genul pe care-l iubesc fiindcă n-am nici o șansă să adorm. Ma baga în priza :) 



Difret (2014) - Etiopia - film după poveste reala 
Difret este povestea de viata a unui tinere de 14 ani, dintr-un cătun din Etiopia, unde tradițiile locului încalcă drepturile omului. Nu vreau sa stric descrierea cu spoilere, dar va asigur, ca este un film cu un mesaj extrem de profund și problematic, greu de judecat cu ochi de european. Prima lupta câștigată a unei avocate, ce lucreaza pentru drepturile femeilor în Etiopia. Este un film foarte reușit pentru a vedea tradițiile locului, problemele și corupția cu care se confrunta. Aveam totuși așteptări mai mari la regizare, fiind făcut de Angelina Jolie. Uneori lipsesc emoțiile…. A fost nominalizat la 11 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 5 premii.


Dheepan (2015) Sri Lanka
Cu toate ca nu e chiar genul meu (war, crime, drama) am zis sa ii dau o șansă fiind un film cu 14 nominalizări și 6 premii câștigate, inclusiv a fost numit Filmul anului la Cannes în 2015. Este povestea unui războinic ce ajunge în Franța ca refugiat împreună cu “familia” lui. Procesul de integrare e foarte grea pentru ei, venind dintr-o alta cultura,mai ales în aceasta formație. Fetita nu se poate adapta la școală, mama ei nu se știe comporta cu copiii, bărbatul nu înțelege umorul franțuzesc etc. Viata lor e cu atât mai stresanta cu cât își dau seama ca nici în Franța, în cartierele cu blocurile sociale nu ești în siguranță. Toată lumea duce propriul razboi!!! E un film greu, profund și bun. 

Voi pe unde ati calatorit in noiembrie 2018? Ce v-ati cumparat de Black Friday?Ce filme bune ati vazut si imi puteti recomanda???


😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 


12 comentarii:

  1. Ai avut un an foarte incarcat!

    RăspundețiȘtergere
  2. multe calatorii, o luna incarcata, dar foarte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca ai avut o luna plina si frumoasa pe toate planurile. 7 targuri de Craciun in acelasi oras? Ce vis frumos! Mi-ar placea si mie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, da Catalina, de aceea iubesc si eu orasele mari. Nu te plictisesti niciodata 🤗

      Ștergere
  4. Foarte fain articolul meu. Mi-au placut sugestiile de filme si chiar mi-am notat cateva dintre ele sa le caut

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate nu am calatorit luna aceasta.. De Black Friday mi-am cumparat doar cateva cosmetice... iar ca filme m-am axat pe cele de Craciun.. Insa recomand cu mare caldura filmul: Viata nemuritoare a Henriettei Lacks

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru recomandare, am sa il caut chiar azi 🤗

      Ștergere
  6. Cat de fain! ♥️Sa mai faci articole pe aceasta tema, pentru mine chiar sunt de interes. 🤗
    Nu am facut mare lucru in aceasta luna, dar m-am uitat la cateva filme de Craciun precum: Christmas Wedding Planer

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Gabriela pentru aprecieri. Incerc sa scriu un sumar lunar, asa ca voi continua aceasta serie de articole. In curand am sa incep si eu sa iau la rand lista filmelor de Craciun

      Ștergere