Impresii Budapesta - obiective turistice de vazut intr-o săptămână

Ce mai poți face in Budapesta, după ce ai făcut deja 3 vacante lungi și frumoase? Asta m-au întrebat prietenele mele înainte să plec, iar răspunsul a fost unul evident de simplu. Voi vizita Budapesta prin ochii lui Kari, voi face turism cu copilul, care în esență e diferit. O să mă concentrez pe toate activitățile ce l-ar putea face pe el fericit și o să mă asigur că are o vacanta de Paste de neuitat, după cum ne e deja obiceiul. 

Pont de la Alice: Dacă vreți și voi o vacanta ieftina in care sa va răsfățați copiii, alegeți negreșit Budapesta. Toate activitățile din acest articol, nu însumează nici 100 de euro/de persoana, iar distracția pe o săptămână e garantata!


Top 10 activități și obiective turistice in Budapesta pentru o săptămână de neuitat cu copilul

1.O experiență de 5 stele cu Legenda Cruises ( plimbare cu vaporul pe Dunare)

Dintre toate excursiile pe Dunăre pe care le-am făcut până acum, aceasta a fost cea mai reusita. Poate fiindcă am fost cu Kari si m-a molipsit cu entuziasmul și fericirea lui sau poate într-adevăr acest tur e cel mai reușit de pe Dunăre. Am făcut rezervarea online din Romania, după ce am citit numeroase review-uri pe TripAdvisor. I-am ales fiindcă au ghid audio in 30 de limbi, inclusiv în română și vroiam să mă asigur că copilul va înțelege tot! In plus, vaporul lor e complet din sticla, așa încât în eventualitatea că va ploua, nu e nici o problema, peisajul va fi văzut la fel de complet, ca de afara. 

Cum a fost croaziera pe Dunăre? O experiență de neuitat! Am traversat tot orașul timp de o ora, ascultând informațiile ghidului despre Parlament, Buda și Pesta in timp ce am savurat o băutură la alegere, oferita la bord, gratuit. Vaporul are statie pe Insula Margareta, așa că noi am ales opțiunea de a cobora din vapor. Am primit o broșură cu vouchere de 10-25% discount la activitățile de pe Insula și un bilet de retur in Budapesta pe care l-am putut folosi pe următoarele vapoare din aceeași zi. La întoarcere am stat pe punte, ne-am făcut sute de poze, am primit o limonada ( tot gratuit) și am admirat fermecați peisajele cu Budapesta, un oraș ce i-a intrat la suflet lui Kari, instant!

Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> https://legenda.hu/en

Legenda-Cruises-Budapest-review

Legenda-Cruises-Budapest-review

Legenda-Cruises-Budapest-review


Legenda-Cruises-Budapest-review

2. Ne-am dat cu bicicleta de familie pe insula Margareta  

Insula Margareta este plămânul verde din centrul orașului și din mijlocul Dunarii. Nu vă gândiți la un simplu parc, ci o zona extinsa de agrement ce are 2.5 km lungime.
Ce am făcut pe insula Margareta? Am închiriat evident o bicicletă de familie (e foarte comoda, cu scaune și toți membrii familiei pedalează în același timp- am văzut până la 8 persoane pe o singura bicicleta) dar sunt evident și variante electrice (bicicleta pt 2 persoane sau mașină de golf pentru 4 persoane). Astfel într-o oră am reușit să facem turul insulei, am oprit la gradina japoneza sa facem câteva poze, la mica gradina zoologică, am făcut o pauză mai lunga in fața fântânii muzicale, am mâncat o înghețată pe malul Dunării și ne-am distrat claxonând celelalte biciclete. Când ora s-a terminat am returnat bicicleta, am scos mingea din rucsac și am jucat fotbal pe gazon, până ce era să leșin, la 29 de grade. Insa mi-am atins scopul pe ziua de azi! Ne-am întors la apartament extrem de fericiti, după o zi de turism și informații primite pe vapor plus mult sport făcut pe insula.

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

3. Am făcut fotografii trăsnite in 3D Gallery Budapest  

N-am vrut să-l duc pe Kari intr-un muzeu clasic fiindcă se plictisește. In schimb, am găsit varianta perfecta pentru noi. Un muzeu interactiv cu imagini 3D și iluzii, in care sa faci fotografii trăsnite de vacanta. Distracția a fost evident garantata și pe măsură. Nu m-am distrat în viața mea așa de bine la un muzeu. Înăuntru sunt in jur de 30 de opere de arta, ai la dispoziție o ora, sa te fotografiezi cum vrei (sunt modele pe pereți, dacă nu te prinzi din prima). Apoi băieții ce lucrează acolo au venit și ne-au făcut ei câteva fotografii profesionale cu aparatul lor. In final am primit 2 fotografii pe loc, așa ce ne-am întors cu poze din vacanța, iar restul le-am primit pe e-mail în câteva ore. Fotografiile au fost incluse in prețul de intrare! 
Va garantez că merită, mergeți negreșit!!!

               Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> https://3dgallerybudapest.hu/en

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

4. Am petrecut o zi la AquaWorld 

AquaWorld din Budapesta are cel mai bun Aquapark din cate am fost până acum ( am fost in Oradea, Hajduszabaslo, Koln și Casablanca) deci am ceva termen de comparație. 

Cum am petrecut o zi la AquaWorld? Foarte simplu, am luat autocarul ce te duce gratuit din Hosok Ter la 9:30 dimineață și ne-am întors cu cel de 18:30 pm. Așadar am petrecut o zi întreagă, încercând toate cele 17 bazine cu apa ( este bazin de surf, bazin de înot, trambulina și piscina pt sărituri, doua bazine cu jacuzzi, bazin cu vârtej, bazin exterior cu apa foarte calda, bazin cu intrare ca la mare, etc). Am intrat în toate in pauzele ce le-am făcut de la cele 11 tobogane. Kari are 1.40 cm, înălțimea necesară ca sa le poți folosi pe cele de la etajul 4 și 5, unde ajungi comfortabil cu liftul. Apoi am stat la cozi circa 10 minute pentru fiecare tura, dar ne-am dat pe toate: Kamikaze, Hurricane, Flying Carpet, Rainbow, Black Hole etc. Preferatul lui Kari a fost însă unul mai pentru copii, cel in care intri ca în peșteră, lângă templul Angkor, cu atmosfera lui tropicala. Sincer nici eu nu știu cum am rezistat cu toate dorințele și energia lui Kari, dar am avut o zi pe cinste! La orice ora îl întreb pe Kari, care a fost ziua lui preferată în Budapesta, va zice asta de la AquaWorld.

                     Informatii puteti gasi aici >>> https://www.aquaworldresort.hu/ro


Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo

Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo

Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo


5. Am fost la Capital Circus of Budapest deschis din 1889 

Haideți să vă spun ceva interesant. Cand am avut 10 ani mama m-a dus prima data la Circ, la circul acesta din Budapesta, unde am văzut o reprezentație de circ pe gheata. Este una din cele mai frumoase amintiri ale copilăriei mele. La 20 de ani am făcut o vacanta in Budapesta și m-am dus din nou la circ, atunci am văzut un show incendiar cu lei, ceva ce nu o sa pot uita vreodată. Acum că am 30 de ani, m-am dus din nou la circ, de data asta cu Kari…..
Cum a fost la circ a-3-a oară? Trebuie sa recunosc că am cumva o relație specială cu circul acesta, e o valoare sentimentala, așa că dacă show-ul ar fi o prostie, mie tot mi-ar fi placut.... Evident nu a fost cazul, fiindcă circul e unul de renume mondial, așa că reprezentațiile și numerele sunt bine lucrate, printre cele mai bune din lume.
Singura dezamăgire a lui Kari a fost că nu mai sunt animale feroce. Circul nu mai e circ așa cum îl știm noi din copilărie, fiindcă folosirea animalelor sălbatice la circ a fost interzisă în UE. Personal consider că e o lege bine gândită și am încercat să-i explic și lui Kari că animalele mari (uși, elefanți, lei) nu sunt făcuți pt a dansa pe podiul și pentru a se da cu bicicleta. Până la urmă a înțeles si s-a bucurat de numărul artistic făcut de câini.

Spectacolele au zilnic loc la ora 15:00 si la ora 19:00

Budapesta-circ-de-vazut-am-fost-acolo

Budapesta-Circ-am-fost-acolo-de-vazut

Budapesta-Circ-am-fost-acolo-de-vazut

6.Am făcut turism culinar in piața Nagyvásárcsarnok ( Great Market Hall) 

După succesul pe care l-am avut făcând turism culinar cu Kari in Valencia, am zis că nu ar fi rău să încercăm și în Budapesta. Spre surprinderea mea, piața centrală din oraș este la fel de frumoasa, intr-o hala imensa, istorică, cu numeroase buticuri tradiționale. Ciocolata, chilli, kurtos, langos, palinca, numeroase sortimente de cârnați și cașcaval local sunt toate la mare căutare. La restaurantele de la etaj am servit tradiționalul gulaș și papricaș de pui cu găluște. Mâncarea a fost excelenta, iar preturile rezonabile pentru un loc atât de turistic. Recomand tuturor experiența, in special gurmanzilor care caută un rai culinar in Budapesta!





7. Ne-am distrat in parcurile tematice pentru copii

In Budapesta sunt cel puțin 10 parcuri tematice, gratuite,cu caractere din poveste și decoruri interesante, special create pentru distracția copiilor. Chiar daca acum Kari e mare și nu ii mai arde de dat pe hinta și tobogane, tot îl mai duc in parc, ca sa se joace cu mingea. 
Dintre toate parcurile l-am ales pe cel de langa Bastionul Pescarilor, un parc tematic cu un castel, numeroase turnuri și labirinturi, scari și tobogane prin care copii alergau fericiti. Evident s-a prins și Kari in hora, s-a împrietenit rapid și a alergat cu copiii, jucând mata, până ce era ud leoarcă. Când s-au plictisit și-a chemat prietenii sa joace fotbal. Unul din ei era roman și traducea și celorlalti pe maghiara. E interesant cum copiii se descurca in orice situatie. Intr-un final, cu toate că m-am dus ușor sceptica, Kari nu a mai vrut să plecăm decât după 4 ore.

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

8. Am mâncat o prăjitură cu animalele din ZooCafe  

Asta nu are nici o legătură cu cafeneaua de la Gradina Zoologică. Va spun, ca sa nu o căutați acolo. E adevărat, în Budapesta este un Zoo foarte frumos, insa eu l-am vizitat deja și pe Kari l-am dus cu ceva ani in urma la cea mai mare gradina zoologică din Ungaria. Așa că, vacanta asta am vrut sa facem ceva diferit. 

Cum e la ZooCafe? În esență este o cafenea obișnuită din centrul orașului, doar că înăuntru conviețuiesc 65 de animalute. Numeroase pisici mari și pufoase, numeroase reptile, papagali vorbitori, iepuri, hamsteri, etc. Fiecare animal are un dosar, un nume, o personalitate. 
E bine să mergeți cu rezervare fiindcă cafeneaua asta e foarte populara. Înăuntru ai voie sa stai o ora, meniul e obișnuit (prăjituri, cafele, smoothies, la preturi normale) însă ce e diferit este interacțiunea cu animalele.
Timp de o ora, ne-au adus la masa o broscuța testoasa, o șopârla, un șarpe, un cameleon și un porc de guineea. Pe rând, a trebuit să avem grijă de fiecare cate 10 minute. Kari a fost curajosul ce a avut grija de șarpe, eu m-am luptat să țin cuminte cameleonul, porcul de guineea am refuzat să-l ating așa că a rămas tot în atribuțiile lui Kari,iar broscuța a fost evident preferata mea. Ora s-a scurs foarte repede din cauza adrenalinei și a numeroaselor poze pe care le-am facut. Atmosfera este una comica și prietenoasă,mai ales că și vecinii de la mesele alăturate îngrijeau alte animalute așa că ne-am împrietenit usor.

Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> http://zoocafe.hu/?lang=en




9. Am vizitat cetatea Buda cu Bastionul Pescarilor și Biserica Matyas 

Fiind cu Kari n-am mai mers și la Castel, deși se afla tot acolo. Am vizitat vacantele trecute muzeul de artă, iar fiul meu e prea mic că să aibă răbdare. Așa că am preferat sa admiram priveliștea orașului de pe cetate.
Cum poți să vezi priveliștea gratuit? Atenție Bastionul Pescarilor e cu plata, dar daca mergeti in stanga, este un punct de panorama, ca un balcon ( se afla chiar langa cafenea) oarecum ascuns, de unde puteți vedea gratis aceeași priveliște cu Pesta, ca de pe Bastion.


Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta

Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta

Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta


10. Am vizitat Pesta, cu Vaci Ut și toate cele 8 poduri magnifice  

In Pesta sunt destule obiective turistice ce te pot tine ocupat o săptămână întreagă, in special daca iei muzeele la rând. Noi n-am făcut un traseu foarte elaborat de data asta, însă ne-am plimbat zilnic prin Pesta. L-am dus pe Kari in Piata Eroilor, ne-am plimbat pe cele 8 pod-uri (Podul cu Lanțuri e favoritul lui), am mâncat inghetata lor celebra de lângă Catedrala (cea in forma de trandafir), am cumpărat suveniruri pe Vaci Ut și l-am dus în fața clădirilor emblematice a orașului: Parlamentul și Opera. Din păcate am ratat și de data asta New York cafe, dar să gândim pozitiv: a rămas ceva și pe data viitoare!

Budapesta-Pesta-atractii-turice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 


21 de comentarii:

  1. Am trecut de zeci de ori prin Budapesta, în drumul nostru spre Viena, dar nu ne-am oprit niciodată și regret nespus. Ne-am propus și noi o mini-vacanță în Budapesta. Mi-as dori tare mult să ne plimbăm și să bifăm măcat câteva dintre obiectivele principale ale capitalei.
    Poate anul acesta, în drum spre Târgul de Crăciun din Viena, ne vom rezerva câteva zile și în Budapesta.
    Mulțumesc mult pentru articolele cuprinzătoare, sunt un bun mini-ghid și extrem de utile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Mihaela. Chiar merita sa ajungeți în Budapesta, mai ales daca oricum treceți prin zona ar fi mare păcat să nu vă opriți. E un oraș extraordinar. Aveți nevoie de minim 5 zile pentru a vizita pe îndelete Budapesta. Pentru un program mai lejer, rezervati 1 săptămână.

      Ștergere
  2. Unul dintre cele mai frumoase articole ale dumneavoastră. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Faine clipe ati trait, zona de pe langa Bastion, podurile, inghetata, cred ca si la cafeneaua cu animale as merge.
    Multam de ponturi!
    Eu sunt interesata si de preturi, acolo unde e cazul cat a costat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Preturile sunt in forinți, dar o sa incerc sa convertesc in euro. La zoo cafe o prăjitură costa cam 3 euro. La AquaWorld și Circ e in jur de 15 euro fiecare. Tot 15 și cu vaporul pe Dunare. La 3d Gallery e parca 10 euro tichetul. Am scris la început că totul a costat in jur de 100 euro de persoana

      Ștergere
  4. Wow atatea locuri de descoperit. Ma bucur ca am citit articolul tau il salvez pentru cand voi reveni in Budapesta. Si Aquaworldul suna super bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super Monica. Sper sa te ajute. La AquaWorld merita și dacă nu mergi cu copiii. Zona de sauna și jacuzii e foarte relaxanta.

      Ștergere
  5. Stii ce regret extrem de mult? Ca am stat 2 ani jumate in Timisoara si nu m-am dus niciodata in Budapesta, desi era atat de aproape. Ati reusit sa faceti o multime de lucruri faine si chiar pare un oras minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat că nu te-ai dus atunci, dar timpul nu s-a oprit în loc. Budapesta nu e totuși atat de departe, poți oricând să îți planifici o vacanta in Ungaria.

      Ștergere
  6. Ai vizitat foarte multe locuri si ai vazut multe chestii dragute

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pt vizita.Asa este, am avut o săptămână plină și foarte frumoasa.

      Ștergere
  7. Anonim3:31 p.m.

    Cat de frumos e acolo!
    In plus articolele de acest gen sunt de mare ajutor tuturor celor ce vor sa calatoreasca fiindca pot afla lucruri utile.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am trecut de atatea ori prin Budapeste, dar niciodata nu am stat mai mult de o zi. Sunt atat de multe lucuri de vazut acolo si este foarte frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa e superb!!! Partea buna că e compact,a că poți să vezi destule și într-o zi.

      Ștergere
  9. Galeria 3D pare super faina si distractiva!! Este pe placul meu. Chiar as face multe poze acolo!! 😍😍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, e foarte distractiv și creativ. Recomand tuturor

      Ștergere
  10. I've not been through Budapess. But I want to stay for more than a day. After reading your content I see there are so many things to see there. It is very beautiful through your blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si noi vrem sa mergem cu baiatul. La ce hotel ati stat? Pentru circ pe ce site ati intrat? Eu am gasit doar in ungureste😂

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spre hotel-uri bune gasiti referinte in acest articol:

      https://aliceee-traveler.blogspot.com/2017/07/cat-costa-o-vacanta-in-Budapesta.html

      Pentru Circ am folosit site-ul pe maghiara... tradus cu google :)))

      Ștergere