10 Targuri de Craciun din Londra si alte locuri de vazut iarna

Crăciun fericit dragilor! Știu ca majoritatea sunteți cu familia, sărbătoriți în jurul bradului, cu mesele îmbelșugate, cadouri sub brad, va invidiez putin. Eu sunt la Londra, însă nu ma pot plânge. Londra chiar e un oraș magic de Sărbători. Fiecare magazin e decorat, sunt mii de brazi împodobiți în vitrine, pe clădiri, în parcuri, milioane de luminițe, steluțe, sclipiri, e de vis! Anul trecut am explorat Koln în perioada Sărbătorilor și am fost impresionata. Însă va spun sincer, în Londra e și mai frumos. În perioada asta lucrez, însă în timpul liber am încercat sa ma bucur de târgurile de Crăciun, magazine, Winter Wonderland și alte locații speciale din Londra, despre care o sa va povestesc azi.

10-locuri-de-vazut-in-Londra-de-Craciun

1. Winter Wonderland - e visul tuturor copiilor devenit realitate! 


Să începem cu cel mai frumos loc din Londra de Crăciun, Winter Wonderland amplasat în Hyde Park. Ce înseamnă Winter Wonderland? E un fel de Disneyland cu toate mașinăriile specifice: roller coaster, carusel, masinute, balerina, roata gen London Eye, ciocane etc. doar ca tematica e de Crăciun. Sunt zeci de magazine și chioșcuri, restaurante, vin fiert, cârnaciori, Fish & chips, clătite, Waffle, bere, haine, decorațiuni, globuri, jucării etc. Pentru mâncare, bere și vin fiert va recomand "Bavarian Village" o zonă speciala din Winter Wonderland cu cort-uri și restaurante cu muzica live. Totul e sclipicios, atracțiile sunt enorme și foarte frumos decorate.


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie

2. Regent’s Street e cea mai fotografiata strada din Londra  


1 km de frumusețe! Fiecare vitrina de pe Regent's Street e o opera de arta. Instalațiile de Crăciun cu îngerași sunt de-a dreptul WOW. Nu degeaba toată lumea merge sa facă poze cu ei. E ușor sa îți faci un selfie sau o fotografie artistică având în vedere ca în mijlocul bulevardului este un pasaj pietonal. Îngust, dar destul cât sa faci poze și sa stai în siguranță în mijlocul străzii. Pentru cele mai bune poze va recomand sa mergeți în mijlocul bulevardului, fiindcă la capete sunt foarte mulți oameni. Cele mai bune magazine de shopping de Crăciun de pe Regent Street sunt "Hamleys" pentru jucării și "Liberty" unde găsești de toate.


Regent-Street-instalatii-Craciun


regent-street-Craciun-Londra


Regent-Street-instalatii-Craciun


Regent-Street-instalatii-Craciun


Regent-Street-instalatii-Craciun

3. Annabelle's îmbrăcat în haine de sarbatoare 


Annabelle este un club de noapte exclusivist. Intrarea se face doar pe baza de card, adică trebuie sa fi înscris în clubul lor și foarte putini oameni au acces fiindcă lista de așteptare e lunga. E un loc unde merg sa se distreze burghezii englezi, membrii ai familiei Regale etc. Asadar nu poți intra înăuntru, dar nu contează, fiindcă exteriorul e unul din cele mai iubite locuri din Londra în perioada Sărbătorilor. Decorul se schimba permanent, anul acesta fațada e un brad de Crăciun argintiu cu globuri mari aurii. Pozele cu Annabel fac an de an furori pe Instagram.




Sexy-Fish-Restaurant-Londra

4. Târgul de Crăciun din Covent Garden Londra 


In Covent Garden in fiecare an e diferit. Se alege o tematica și se decorează ca atare. Anul acesta cei de la Tiffany&Co au adus zăpadă artificiala, globuri de Crăciun de dimensiunea unui om, mulți brazi și cadouri supradimensionate. E un loc cu multe oportunități pentru fotografii de album. Piața de Crăciun din Covent Garden este bazata în principal pe produse handmade, majoritatea sunt clasice, tablouri, felicitări, globuri pictate etc însă am văzut și câteva idei traznite cum ar fi mini-roboti creați manual. În orice caz, sunt multe lucrușoare de cumpărat și aici, în special dacă vreti un cadou de Crăciun unic.


Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra




Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra


Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra

5.Magazinul Harrods pentru cadouri exclusiviste în Londra


Să mergi la Harrods e o sărbătoare. Magazinul, te aÈ™teaptă îmbrăcat în lumini, ca un castel din poveste, iar interiorul e raiul pe pământ pentru dependenÈ›ii de shopping È™i nu numai. Harrods este un magazin frumos È™i scump. Foarte scump! Aici găseÈ™ti reprezentantele celor mai scumpe brand-uri din lume. Nici nu È™tiu ce mi-a plăcut mai mult, geamantanele de la Luis Vuitton, cosmeticele Dior, eÈ™arfele Chanel, parfumurile Armani, adidaÈ™ii Balenciaga… e greu sa aleg. Din păcate anul acesta nu mi-am permis cadouri de Crăciun din Harrods (la capitolul incaltaminte-imbracaminte), însă dacă vreÈ›i bomboane de ciocolata È™i alte dulciuri deluxe găsiÈ›i foarte multe variante aici. Unele sunt destul de rezonabile, adica si pentru mine muritorul de rand. Dacă nu pentru shopping, măcar pentru atmosfera È™i decoraÈ›iuni tot merita ajuns la Harrods de Craciun.


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica

6. Târgul de Crăciun din Camden Town - Londra 


In Camden Town e nebunie. Este unul din cele mai alternative cartiere ale oraÈ™ului, un loc pentru toată lumea. ÃŽn Camden Town o sa vezi la fiecare pas ceva ce nu ai mai văzut niciodată. ÃŽnsă nu o sa vorbesc despre asta, ci despre atmosfera de Crăciun din Camden. Aici o sa găseÈ™ti cea mai mare varietate de produse fiindca sunt extrem de multe magazine È™i tarabe. De fapt Camden e o adunare de mici pieÈ›e, un fel de bazar imens, deci e imposibil sa nu găseÈ™ti ceva pe stilul tău. De la magazine de lux È™i pana la magazine tematice cum ar fi: tenisi personalizati după ideile voastre, haine Vintage sau gotic style, galerii de arta, librarii È™i anticariate, bijuterii pentru toate gusturile, tricouri pentru fanii muzicii rock È™i nu numai, suveniruri clasice cu Londra, bocanci, pălării, etc. Toate magazinele È™i tarabele sunt decorate de sărbătoare, zona cu street food abundă in bunătăți È™i cel mai frumos brad de Crăciun l-am găsit în Camden lângă "Cyberdog" , un magazin atracÈ›ie turistica, pe care ar fi bine sa nu îl rataÈ›i dacă aveti nevoie de idei de cadouri ieÈ™ite din comun. 


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk

7. Grosvenor Square unde au fost 27000 de trandafiri albi iluminati 


Anul acesta în Grosvenor Square a avut loc un eveniment drăguÈ›, în care tot parcul a fost plin de trandafiri iluminati, aprinÈ™i în amintirea celor dragi. Puteai sa cumperi un trandafir cu 10 lire, bani ce vor fi donaÈ›i unei organizaÈ›ii ce lupta împotriva cancerului. Fiecare trandafir avea agățat de el un bileÈ›el pe care puteai sa scrii numele celui pt care l-ai aprins. Un eveniment frumos, ce a umplut parcul cu trandafiri. Crăciunul e un prilej bun sa ne amintim È™i de cei ce nu mai sunt printre noi. 


Grosvenor-Square-iarna

8. Târgul de Crăciun din Leicester Square Londra


In Leicester Square se canta, se danseaza, se bea vin fiert È™i se mănâncă hod dog in stil vienez. Mda e un loc de distractie… partea de shopping e opÈ›ională. Spun asta fiindcă e destul de mic, sunt poate 30 de tarabe, in special cu mâncare È™i dulciuri. Am găsit totuÈ™i câteva decoraÈ›iuni ce mi-au plăcut, sunt multe aranjamente de Crăciun amuzante, globuri, lucruÈ™oare handmade È™i lumânări în forma de brad de Crăciun ce le-aÈ™ fi luat acasă.


Leichester-Square-targ-de-craciun-Londra-Anglia


Leichester-Square-Londra-targ-de-Craciun


Leichester-Square-targ-de-craciun-Londra-Anglia


Leichester-Square-Londra-targ-de-Craciun

9.Un alt fel de Crăciun pe Carnaby street


Cartierul Carnaby e unul foarte frumos în Londra, cu intrare de pe Regent Street, chiar în centrul orașului. Zona ocupa 14 străduțe pe care găsiți 150 de magazine concept și restaurante (multe asiatice). Bulevardul central e foarte frumos decorat anul acesta, cu delfini și animale marine. E o nebunie de culori și mii de oameni la orice ora, dar merita vazut. Dacă va întrebați cum pot fi integrați delfinii într-o poveste de Crăciun, vedeți pozele de mai jos.


Carnaby-street-de-vazut-iarna-Londra

10.Alte locaÈ›ii din Londra ce merită vizitate în Decembrie 


Dacă ajungeți în Londra pe o perioada mai lunga, sa zicem o săptămână, locațiile de mai sus nu o sa va umple tot timpul. Asa ca va recomand încă câteva locuri frumoase în Decembrie:
  • Oxford Street È™i Bond Street (sunt una lângă alta fix în centrul oraÈ™ului). Anul acesta nu au fost super wow, însă instalaÈ›iile se schimba de la an la an, iar vitrinele sunt de fiecare data rapitoare.
  • Târgurile de Crăciun de pe malul Tamisei È™i Tate Modern (zonele sunt foarte frumoase, tăcând peste ideea de Crăciun). La London Bridge chiar merita ajuns. 
  • Vestitul Patinoar din fata muzeului "National History Museum". Dacă nu vreÈ›i sa va daÈ›i cu patinele, din nou, nici o problema fiindcă fix acolo sunt 3 muzee mari È™i frumoase gratuite: Science Museum, National History Museum È™i Albert&Victoria Museum. 
galerie-de-Shopping-Londra-Craciun

Londra-de-Craciun


Londra-de-Craciun


Londra-de-Craciun

Dacă aÈ›i epuizat toate locurile astea, atunci aruncaÈ›i o privire peste ghidurile mele din Londra >>> AICI

Sper ca v-am convins sa vizitați Londra în perioada Târgurilor de Crăciun. Ce spuneți?


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

13 comentarii:

  1. Vaaai! Arată absolut superb toate🎅🎄

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar m-ai convins! Eu cred ca parte din atmosfera ”nebuna” de Craciun este si datorita acestor gen de locuri recomandate de tine. Nebuna in sensul bun! :) Abia astept si eu sa vizitez cu cei dragi cele recomandate de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc de vizita Alexa. Sper sa ajungi anull viitor și la Londra

      Ștergere
  3. Oh cat de frumos , de ce la altii se poate si la noi mai putin? Mi-as dori sa vizitez si eu aceste locuri superbe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate și la noi. La București, Sibiu, Cluj sunt târguri frumoase

      Ștergere
  4. Foarte frumoase propunerile. Din pacate, am ajuns la foarte putine targuri in iarna asta. Cred ca am fost foarte statica si nu prea m-am deplasat prea mult

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Exact! Nici n-am apucat sa vad toate locurile, Londra e imensă.

      Ștergere