Top 10 obiective turistice si activitati in Kerala

In ziua 25 a vacantei mele in India am ajuns cu trenul in Kochi, capitala economica a statului Kerala (pentru cei ce urmaresc tot jurnalul de calatorie am renuntat la ideea cu nunta in detrimentul aestui stat, fiindca oricum mi se parea ca nu mai am destul timp sa il explorez pe indelete). Mai aveam doar 5 zile la dispozitie ca sa explorez regiunea si eram foarte nerabdatoare sa vizitez cat mai mult, sa imi creez ultimele amintiri din acest periplu indian. Stiam multe despre Kerala fiindca in urma cu 5 ani castigasem un concurs pentru travel bloggeri prin care trebuia sa fac o vacanta de 2 saptamani in Kerala, sa promovez regiunea impreuna cu ei. Citisem mult atunci, imi facusem temele cum se spune, dar in final am renuntat sa mai merg fiindca nu ma simteam pregatita. Coincidenta sau nu, timpul mi-a dovedit ca daca ceva e pentru tine, e pus deoparte si vei ajunge sa-l dobandesti la un moment dat. Kerala cu siguranta a fost pentru mine, m-a asteptat atat de mult, dar iata ca in final am ajuns aici.

OBIECTIVE-TURISTICE-KERALA
Vacanta in India am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:
*Zborul m-a costat 450 de euro pana in India luat de aici >>>Bilet de avion ieftin India . Vrei sa te cazezi la Hotel? Rezerva aici >>> Hotel-uri ieftine in India In India eu am stat in numeroase hostel-uri si o saptamana am ales cazare la localnici prin AirBNB, o camera dubla pe care am platit 15 euro/apartament/noapte. Puteti citi detalii in acest articol >>> Toate apartamentele in care am stat pe AirBNBVrei sa inchiriezi si tu o camera/apartament la localnici? Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.

De ce Kerala? Sa intelegem mai bine acest stat!


Dupa cum v-am spus, stiu multe informatii despre Kerala si de abia astept sa le impartasesc cu voi. Kerala este statul din extremitatea de sud a Indiei. Pentru indieni, este destinatia ideala de luna de miere, in timp ce pentru straini, Kerala a fost inclusa de catre revista National Geographic in top 10 paradisuri topicale din lume. Fiind foarte aproape de Ecutor, este regiunea cu cea mai mare umiditate din India, cu ploi dese (perioada musonului e din mai pana in octombrie) ceea ce rezulta o vegetatie bogata, tropicala, verde pe tot parcursul anului. E drept ca vegetatie bogata (jungle style) este si in Goa si in celelalte state din Sud (Karnataka si Tamil Nadu) insa Kerala are cea mai bogata oferta din punct de vedere turistic: 

1.Backwaters este cea mai populara Delta din India. Un loc unic datorita topografiei, care i-a adus renumele statului Kerala in toata lumea. Backwaters este un labirint de lagune pe o suprafata de 1500 km, traversate de 38 de rauri, numeroase canale naturale si artificiale si 5 lacuri de mari dimensiuni. Este o delta tropicala unde se face eco turism in micile asezari rurale, iar turistii se pot relaxa in barci traditionale ce fac excursii in Delta pe o zi sau mai multe zile. Activitati precum canoe, kayaking, si bird watching sunt foarte populare aici.

2. Plaje cu nisip fin
Kerala are 650 km de coasta cu numeroase plaje cu nisip fin (plaja Thirumullavaram este cea mai populara, avand intrarea in mare atat de lina incat te poti plimba prin apa jumatate de km, plaja Verkala este o plaja salbatica foarte frumoasa, Plaja Kozhikode este cunocuta datorita lui Vasco da Gama care a pus prima data piciorul in India aici) etccc. 

3. Sporturi acvatice
Plajele Alapuzha, Muzhappilangadu si Kollam sunt cele mai populare plaje din Kerala pentru sporturi acvatice (in special surf si snorkeling).

4. Trekking in Munti si plantatiile de ceai din Munnar
Munnar este o statiune montana foarte renumita in India pentru plantatiile de ceai, o zona fotogenica unde indienii vin in special in vacanta de luna de miere. De aici pornesc de asemenea numeroase trasee de trekking ce incep de la 1500 m pana la 2695m. Sunt numeroase cascade, plantatii de santal si parcuri nationale foarte frumoase in imprejurimi.

5. Parcuri nationale in care se fac safari
Kerala este cunoscut ca fiind statul unde se fac cele mai multe safari in Parcurile Nationale Periyar, Eravikulam, Parcul Silent Valley, Chinnar Wildlife Sanctuary etc. Aceste parcuri ofera perspective spectaculoase asupra florei si a faunei din biosfera Kerala. Se pot vedea leoparzi, tigri, elefanti, cerbi, leoparzi si alte specii rare. 

6. Orase traditionale, fiecare avand un anumit specific
-Thiruvananthapuram este capitala statului Kerala, orasul cel mai important din punct de vedere politic, cultural, apreciat de turisti in special pentru plaje.
- Kochi este orasul port al statului, cel mai mare centru turistic din Kerala avand in vedere ca e conectat printr-un aeroport international de unde zboara avioane spre toate tarile din Asia. Centrul istoric face parte din Patrimoniul Unesco.
-Alleppey este numit si `Venetia din Est` fiind un oras construit in special pe apa, cu lagune si canale, este cel mai sudic punct din Backwaters de unde se fac cele mai multe excursii in Delta.
-Calicut este orasul unde a ajuns pentru prima oara Vasco de Gama, un oras cunoscut in toata lumea pentru negot, condimente si gastronomie.
-Pallakad este cunoscut pentru terasele de orez si peisajele montane din imprejurimi, orasul din care pornesc numeroase excursii de tip safari in Parcurile Nationale din apropiere.
-Thrissur este capitala culturala a statului Kerala unde au loc cele mai multe festivaluri, atat in temple cat si festivaluri cu elefanti, arte martiale, de drama, specifice zonei.

7. Sate unde se practica eco turism
Daca vreti sa stati conectati cu natura atunci trebuie sa mergeti in Kumbalangi (un sat pescaresc de langa Kochi) unde localnicii primesc turisti, ii duc la pescuit, ii invata sa gateasca si se conecteaza cu stilul lor de viata. Un alt sat, mai turistic si mai popular unde se practica eco turism este Thenmala Eco-Tourist Village in Collam unde pe langa conexiunea cu natura si oamenii puteti vedea gradini de iasomie, de lotus, gradina cu fluturi si unde localnicii fac cu voi multe activitati in natura. 

8. Yoga, masaj si tratamentul Ayurvedic 
Acest tip de tratament, yoga si masaj a luat nastere in Kerala acum mai bine de 5000 de ani si de atunci statul este cunoscut ca fiind un centru de tratament naturist. Multi vin aici sa se vindece de diverse boli rare la care medicina stiintifica nu le-a gasit inca leac. 
Turistii vin in special pentru lectiile de yoga (sunt numeroase scoli si peste 200 de profesori de yoga cunoscuti la nivel mondial), iar cei care doresc sa se relaxeze pot incerca masajul cu ulei ayurvedic, cea mai iubita forma de relaxare in Kerala. SPA-urile Ayurvedice se gasesc peste tot in regiune.

9. Viata culturala printre cele mai bogate din India
Muzica, dansul, drama si artele martiale fac parte din viata de zi cu zi a oamenilor din Kerala. 
*Kalarippayattu se crede a fi una din cele mai vechi forme de arte martiale din lume si provine de aici, din Kerala. In orasele turistice se fac numeroase reprezentatii pentru turisti. 
*Koodiyattom este o forma straveche de teatru ce a luat nastere acum mai bine de 2000 de ani. Interpretii recita in sanscrita si fac miscari foarte stilizate, in special din ochi. Acest tip de teatru a fost recunoscut de UNESCO ca fiind o forma de arta de mare valoare pentru umanitate.
*Kathakali este un spectacol de teatru, cu drama si dans avand  ca si caracteristica speciala costumatia si mai ales machiajul elaborat. Tot spectacolul se bazeaza pe expresivitate si reactie. 

10. Obiective turistice, temple si monumente istorice
*Palatul Sree Padmanabhapuram este cel mai mare palat construit din lemn si granit din India
*Palatul din Kochi are nu mai putin de 200 de comori istorice de mare valoare
*Doua forturi ce dateaza din perioada cand erau sub stapanire britanica, unul e in Bekal, celalalt in Thalassery

Daca ati avut rabdare sa cititi tot ce inseamna Kerala, inseamna ca ati inteles de ce este un paradis tropical ce nu trebuie ocolit cand va faceti itinerarul de vacanta in India. 
Initial, cand eram in Romania m-am gandit ca voi sta macar 10 zile in Kerala. Entuziasmul meu era enorm, dupa Taj Mahal, cel mai mult visam sa ajung in Kerala, de aceea mi-am si rezervat biletul de avion spre Malaezia din Kochi. Asa stiam ca orice se intampla, la final voi pleca de aici, deci voi ajunge 100% in Kerala. Pozele vazute pe net mi se pareau desprinse din rai. Trebuia sa vad toate acele peisaje cu ochii mei! Am stat mai bine de 3 saptamani in India si intre timp planurile s-au mai schimbat, o parte din activitatile ce vroiam sa le fac in Kerala le-am facut altundeva. Cum ar fi plantatiile de ceai pe care le-am vazut in Coonoor (au fost o afacere mai buna din punct de vedere financiar). La plaja am fost in Goa, asa ca tai si asta de pe lista. Nici nu mi-au mai ramas 10 zile, doar 5, din care asta e prima si probabil va trece fara sa realizez mare lucru din planul meu.

In final mi-au ramas 5 zile in care Kerala pe care vreau sa le petrec:


*Facand un safari sa vad elefanti
*Sa merg intr-o excursie in Backwaters
*Imi doresc sa incerc masajul ayurvedic
*Vreau sa mananc cat mai multe fructe de mare (doar sunt intr-un oras port)
*Trebuie sa fac shopping fiindca urmeaza sa plec din India si mai am de luat suveniruri si cateva lucruri pentru mine.
*Sa merg la un spectacol cultural, ceva ce tine de traditiile locale (teatru/drama/dans) poate fi orice.

Momentan am informatiile, acum trebuie sa vad ce fac cu ele. Doar ce m-am cazat la Hostel Maritim (langa port) si urmeaza sa ies sa gasesc niste agentii de turism locale care organizeaza tururi, ca sa-mi rezerv excursiile. Cu cat le fac mai repede cu atat mai bine, fiindca mai am nevoie de timp sa-mi organizez cat de cat si etapa urmatoare a vacantei, 2 saptamani in Malaezia, unde ajung zburand de aici, la finalul saptamanii. Vom vedea ce imi rezerva viitorul ... sper sa nu mai am surprize neplacute!

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in INDIA? Citeste tot jurnalul meu de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu