Totul despre Parcul de distractii Phantasialand și preturi în 2020

Când am intrat in Phantasialand am rămas șocați de cât de frumos și interesant arată totul. Kari mi-a spus, ca se simte norocos ca a ajuns într-un asemenea parc de distracții. E în culmea fericirii. Din câte îmi dau seama de pe harta, pare la fel de mare ca și Disneyland, are 5 zone tematice: 1920 Berlin, Fantasyland, China Town, Mexico si Deep in Africa. Partea buna e, ca intrarea e mult mai ieftina decât la Disneyland și atracțiile par sa fie cu mai multa adrenalina (sunt 7 roller-coasters). Sunt pregătită psihic sa le probez pe toate. Nu m-am mai urcat într-un roller-coaster din anii facultății, însă nu vreau să-l dezamăgesc pe Kari. Nici n-aș putea sta liniștită, sa-l aștept afara, fără sa știu ce se întâmplă înăuntru de când se așează la coada si pana iese. Ar fi prea mult stres pentru mine, asa ca azi o sa retrăiesc anii copilăriei și o sa ma dau pe toate nebuniile din parc. Frica, dezactivează-te azi! 



Vacanta in Koln am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:
*Zborul m-a costat 30 de euro pana in Koln luat de aici >>>Bilet de avion ieftin Koln . Vrei sa te cazezi la Hotel? Rezerva aici >>> Hotel-uri ieftine in Koln  Eu ales cazare la localnici prin AirBNB, o camera dubla pe care am platit 27 euro/camera/doua persoane. Puteti citi detalii in acest articol >>> Toate apartamentele in care am stat pe AirBNBVrei sa inchiriezi si tu o camera/apartament la localnici? Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.
Cat costa ticketul de intrare la Phantasialand in 2020


Intrarea în parcul de distracții se plateste o singura data, apoi va puteti da, de cate ori doriti, pe toate atractiile din parc, pana la ora inchiderii 8 pm!

Intrare pentru adult = 52.5 euro pe zi/ 87.5 euro intrare pentru doua zile consecutive
Intrare pentru copil pana in 12 ani = 42.5 euro pe zi/ 64.5 euro intrare pentru doua zile consecutive
Intrare pentru femei insarcinate, varstnici 60+  = 42.5 euro pe zi
Intrare pentru copil sub 4 ani, pers cu dizabilitati  = GRATUIT
Intrare de ziua voastra de nastere, avand copie dupa certificatul de nastere = GRATUIT

Impresii Phantasialand - 1920 Berlin  


Intrarea în parcul de distracții se face prin zona Berlinului din 1920, pe vremea când orașul era locul de joaca al celor faimoși și bogați, asa ca am retrăit din nou acele zile de glorie, explorând aceasta secțiune a parcului. Am trecut pe un bulevard plin de magazine, cu căsuțe tematice, ca în povesti. La capătul bulevardului era o mica piateta, în care se invartea neîncetat o roata cu lanțuri și scaune, din care copiii ne făceau cu mana. Kari n-a vrut sa pierdem vremea în Carusel sau la Fabrica de Ciocolata, a zis, ca nu merita sa ne așezăm la coada. El vrea direct pe roller-coaster,normal! 


pareri-Phantasialand - 1920 Berlin


pareri-Phantasialand - 1920 Berlin


pareri-Phantasialand - 1920 Berlin

Impresii Phantasialand - Deep in Africa  


Prima zona, pe care am explorat-o, a fost “Deep in Africa”. Nu o sa uit niciodată senzația pe care am avut-o, când am văzut multitudinea de roller-coastere, ce se împleticeau prin aer deasupra noastra. Ne-am așezat la coada la “Black Mamba”, fără sa știm ce va urma. După 10 minute, ne-au lăsat sa ne așezăm pe scaune, ne-au prins în hamuri și de acolo a început nebunia. Capul meu vajaia și zbura dintr-o parte în alta, fără sa îmi dau seama exact ce se întâmplă, din cauza vitezei. Parca zburam!!! În sfârșit, când am ieșit și m-am dezmeticit, am reușit sa ma bucur și de peisaje. După prima doza de adrenalina Kari era în extaz. 

“Mami mai vreau, hai sa ne dam pe toate” 

Nu avea răbdare sa facem poze, sa ma uit la toate detaliile și toate decorurile. El vroia sa fugim de la o atracție la alta. Mi-a fost greu să țin pasul. 


Impresii-Pareri-Phantasialand -Koln


Impresii-Pareri-Phantasialand -Koln


Impresii-Pareri-Phantasialand -Koln


Impresii-Pareri-Phantasialand -Koln


Impresii-Pareri-Phantasialand -Koln

Impresii Phantasialand - MEXICO 


Secțiunea Mexic a parcului a fost creata după modelul vechilor temple Aztece și Maya, dar în unele locuri seamana foarte mult cu o strada dintr-un sat mexican, super colorat, super vibrant, cu numeroase flori și terase. Mexicul găzduiește Talocan cea mai înspăimântătoare atracție din parc, după părerea mea. E un spinner ce se învârte în jurul axului și nu numai, undeva sus, foarte sus, cu o viteza halucinanta și apoi ramai suspendat deasupra focului și a apei. Cred, ca aici mi-a fost cel mai frica, dar am avut noroc, ca am ajuns la rand fix când trebuia sa intru înăuntru, asa ca n-am mai putut da înapoi. Ne-au prins în scaune și mașinăria a început sa se învârtă mai ceva ca un titirez. Repede, repede și mai repede. Cu spatele, cu fata, zici ca mi se dizlocau toate oasele.Tot ce puteam sa aud, erau tipetele copiilor. Eu râdeam, știți rasul acela ca să nu plângi. Totul a durat nici 2 minute, dar când ești zdruncinat în toate părțile, aceste 2 minute se simt o eternitate. Oricum,cred ca mi-a plăcut , fiindcă m-a convins ușor KARI sa ne mai dam o tura. 

Următoarea atracție a rămas preferata mea și m-aș fi dat de mai multe ori, însă de abia am rezistat o data 45 de minute la coada. E o barca lunga, în care mergi pe un traseu de 6 minute. Am văzut tot parcul, ne-am udat de la cascadele pe sub care treceam, ne-a dus și cu viteza și încetișor sa putem admira peisajul, iar la final este cea mai abrupta prăpastie din lume, ce se termina cu un splash din care ieși tot ud. Fiind vara, ne-am uscat apoi destul de repede. 

N-am plecat fără sa probam și Colorado Adventure, un roller-coaster rapid ce ne duce printr-un decor minier, ce seamana cu cel din Disneyland, dar parca acesta nu e atât de vechi. Diferența e, ca merge extrem de repede. Cred, ca e cea mai rapida atracție din parc. Aici mi-au zburat ochelarii! 


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri


Phantasiland-Koln-parc-de-distractii-pareri

Impresii Phantasialand - CHINATOWN 


Eram deja obosiți când am ajuns în China Town, asa ca ne-am bucurat de schimbul de decor. Gata cu roller-coasterele, aici totul e pașnic și liniștit, zici ca am ajuns într-o gradina de vara cu numeroase clădiri și palate, cu arhitectura în stil chinezesc, nelipsiții dragoni și lampioanele roșii. În centrul acestei zone este un foișor, în care o echipa de contorsionisti faceau spectacol. Pe alei sunt chinezi, ce vând din cărucioare ambulante tot felul de preparate chinezești: noodles, pachetele de primăvară etc. 

Ne-am asezat pana la urma la o terasa, unde am acceptat cu ușurință sa plătesc 7 euro pe doua Coca-Cola, doar sa știu, ca ma odihnesc puțin. Stand la masa, s-a așezat lângă noi o femeie în scaun cu rotile, prinsa cu diverse tuburi și doua doamne ce aveau grija de ea. M-am întrebat ,ce pot face cei cu dizabilități în acest parc, dar apoi am observat ca erau foarte mulți. 

Într-un final am reușit sa fac o scamatorie sa scăpăm de barca cu cascada, cred, ca cea mai tare atracție a parcului la care se aștepta la coada 1 ora. N-am avut răbdare, asa ca am grăbit pasul spre Geister Rzicksha, cel mai mare trenuleț din subteran din Europa. Nu știu dacă ar trebui sa fie ceva înfricoșător, fiindcă deși e pe întuneric, display-urile sunt destul de chill. E poate ce-a mai relaxanta atracție din parc. Ii lipsește total acțiunea. 

In schimb nu pot spune același lucru despre Feng Ju Palace, care deși pare relaxant la început, cu un spectacol dintre bine și rău prin lupte cu săbii, la final suntem invitați într-o camera a Palatului, care se învârte cu noi. Nici nu-mi dădeam seama când sunt pe pereți, pe podea sau pe tavan. Am ieșit de aici super amețita de cap, gata sa leșin. Mai rău decât din roller-coaster.

pareri-Phantasialand - Chinatown-Koln


pareri-Phantasialand - Chinatown-Koln


pareri-Phantasialand - Chinatown-Koln


pareri-Phantasialand - Chinatown-Koln

Impresii Phantasialand - FANTASYLAND  


Ultima secțiune a parcului pe care am lăsat-o la final e Fantasy Land fiindcă e destinata în special copiilor mai mici. Aici se învârt albinuțe, sunt clasicele mașinuțe, locuri de joaca pentru copii, barca Piraților din Caraibe, Tour of Hollywood, etc. Decorul e ca în povesti. Kari a găsit evident și aici un roller-coaster, pe care m-a pus sa ma dau de 4 ori. De departe cea mai tare atracție din aceasta secțiune este Winja’s Fear and Force, un roller-coaster ce merge pe doua trasee. “Frica” și “Forță”. Ambele sunt îngrozitoare, încep de la etajul 4, pe întuneric. Rareori vezi cum se rup sinele, se răstoarnă mașina, apoi ieși la lumina unde cobori în viteza și te învârti pana înnebunești. Deja eram buimaca de cap de la atâtea scări urcate, tuneluri și întuneric, adrenalina vitezei etc, dar nu vroiam să-l dezamăgesc pe final pe. Kari. Știam, ca asta e ultima atracție pe care ne vom da, fiindcă era aproape ora 8 pm. Ultima tura pe care ne-am dat e la 19:45. Scrie mare ca e ultima coborâre pe ziua de azi! 


Impresii-Pareri-Phantasialand - FANTASYLAND


Impresii-Pareri-Phantasialand - FANTASYLAND


Impresii-Pareri-Phantasialand - FANTASYLAND

Am părăsit Phantasialand atâta de obosita, zici ca ar fi fost o zi de lucru, nu de distracție. Cu toate astea, sunt bucuroasa sa îl știu pe Kari fericit!!! Asta a fost cea mai distractiva zi din vara aceasta,o zi, ce ne-o vom aminti pentru totdeauna!!! Inca un lucru demn de precizat e faptul ca nu prea poti face fotografii, respectiv cand te dai in toate atractiile stai la coada in tuneluri de unde nu vezi nimic si apoi cand esti pe roller-coaster va dati seama ca nu e loc de asa ceva. Insa parcul de distractii e mult mai interesant decat am reusit eu sa redau prin aceste cateva poze.

» Urmeaza sa calatoresti in Koln? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

17 comentarii:

  1. Ce frumos e! Ai surprins perfect atmosfera. Superb articolul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imaginile sunt uluitoare! Eu m-as duce de ziua mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. 😄 pentru ca nu am ajuns la Disneyland, imi doresc sa ajung acolo, dar si phantasialand e bestial. Nu stiu inca ce vom face, doar fetita mea s-ar da in toate nebuniile desi e mica deocamdata. Restul vrem pe pamant, chiar si baiatul meu de 10 ani :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat de frumos arata, cu siguranță am sa plec si eu cu familia mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena Isabela-Georgescu9:57 a.m.

    Cel mai mare parc de distracții din Germania este Europa Park , nu Phantasialand .

    RăspundețiȘtergere
  6. Giliola Puscasu9:59 a.m.

    Tare ne-a placut si noua la Phantasialand! Si Castelul de la Bruhl, de langa parc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lăslau Monela10:00 a.m.

    EuropaPark este o "nebunie",atat pentru cei mici cat si pentru cei mari.Multumim de "oferta",interesant.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de misto! IN koln am fpost dar niciodata in parcul de distractii, sper sa ajung data viitoare acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare mi-ar plăcea să ajung într-un astfel de parc de distracții și să am timp și energie pentru a le vizita si incerca pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare minunat acest parc de distracții! Nu mai auzisem de el. 😘 Mereu descopăr locații minunate prin intermediul tău!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu știam de aceste locuri până acum! Poate voi ajunge vreodată și pe acolo

    RăspundețiȘtergere
  12. Este prima oara cand aud de acest parc de distractii. Pretul nu este tocmai mic, dar este foarte frumos totul si chiar mi-as dori sa ajung si eu acolo

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce faaaaain!!! Trebuie sa mergem! Dar nu m-as da nici moarta in rollercoaster :))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu m-as da prin toate alea daca as avea cu mine un copil drept pretext :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. E așa plăcut să merg cu tine în vacanțe! Eu personal nu am ocazia să merg pe unde mergi tu dar îmi place mult să văd lumea prin ochii tăi! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cât de superbe sunt fotografiile! Mereu, mi-au plăcut parcurile de distracții, chiar dacă nu am ajuns să vizitez vreo unul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce locuri minunate vezi tu! Nu auzisem de acest parc, pare o alternativa buna la Disneyland, desi cred ca e mai mult pt adulti. Adica copiii vor dori mereu sa mearga la Disneyland pt ca acolo se intalnesc cu personajele din desenele lor.

    RăspundețiȘtergere