Vacanta la Barcelona: concluzii si pareri

Stiu ca nu va place cand imi spun parerea despre un oras, fiindca atunci incerc sa fiu cat mai obiectiva si sa analizez sincer ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el. Incep acest articol cu impresiile mele personale despre vacanta la Barcelona, desi stiu ca voi fi criticata (cum s-a intamplat si atunci cand mi-am zis parerea despre Paris sau Florenta) dar o fac fiindca stiti ce inseamana un blog? inseamna sa iti spui parerea, sa fii sincer, macar aici, sa spui ceea ce crezi nu ceea ce le-ar placea altora sa auda, chiar si cu riscul sa-ti sara in cap! (pe net maxim ma puteti injura :)) )! ps: Asta e introducere pt cei carora le place sa scrie din carti si sa zica ca toate orasele sunt de nota 10!pt mine Nu!

Am plecat la Barcelona cu multe vise si foarte mari asteptari! Nu stiu daca au fost din cauza lui Gaudi sau fiindca il vedeam un Oras zeu la mare, dar mi se parea interesant, si cum mie imi plac combinatiile acestea , Barcelona a fost pentru mine un oras cultural/cu peisaje/cosmopolit/litoral/si cu multa distractie!!! serios ce poti sa-ti doresti mai mult!???
Si nu am gresit, e un oras cultural (sunt zeci de evenimente in fiecare seara), abunda in muzee, expozitii si arta, are si peisaje, ca l-a inzestrat natura cu mare si cu Gaudi care a facut exceptionalul din el, cosmopolit e ,doar ca personajele sunt infecte, litoral nu stiu cat ca iarna nu e plin sezon estival, iar distractie e .... din zi pana-n noapte! Deci in mare nu mi-a dezamagit asteptarile! :)

Despre vacanta la Barcelona puteti sa cititi mai multe in articolele urmatoare:
1. Prima zi in Barcelona de la extaz la groaza
2. Barcelona: Barrio Gotico- Traseu turistic
3. Barcelona: Rambla - Traseu turistic 
4. Barcelona : Casa Milla , preferata mea(1)
5. Barcelona: Park Guell - O lume magica (2)
6. Barcelona - Sagrada Familia(3)
7. Manastirea Montserrat - trebuie sa o vezi!
8. Poble Espagnol - echivalentul satului roman in Spania
9. Hostel Bar Ramblas - 6.5 euro in centrul Barcelonei
10. Muzeul de ciocolata
11. Un spectacol de flamengo pentru 5 euro
12. Prin Barcelona, obiective turistice vazute in ultima zi
13. Muzeul trasurilor funerare din Barcelona si alte muzee dedicate mortii din Europa


Concluzii si pareri personale

*Cinci zile in Barcelona au fost destule pentru mine! Nu mi s-au parut nici prea multe nici prea putine. Am apucat sa vad tot ce mi-am propus, fara sa ma simt extenuata si stresata de timp! Totusi daca as fi mers vara, o saptamana mi s-ar fi parut perioada ideala ca sa apuc sa fac si baie in mare!

*Transportul in Barcelona e foarte bine pus la punct, si oricat de nestiutor ai fi nu ai cum sa nu te descurci! in plus mi-a placut ca au si transport de noapte (inclusiv la/din aeroport- se ia din P-ta Catalunya)!
Acum si cu transportul, singura problema e sa fii informat!Cumpara T10 adica un bilet ce are inclus in el 10 calatorii, fiecare valabila 1h si 15 min! costa in jur de 9 euro/10 calatorii/toate mijlocele de transport in comun! dar ai grija ca intr-un singur bilet nu poti folosi decat o data metroul (adica de cand ai intrat in metrou pana iesi la suprafata se considera o data, chiar daca in subteran ai facut mai multe schimburi) si o data autobuzul! asa ca trebuie sa iti scoti de la informatii harta cu metroul si busurile si sa vezi cum le combini! Daca folosesti 2 busuri sunt 2 bilete diferite! si daca mergi cu metroul, vizitezi, si te bagi iara la metrou- sunt 2 bilete de metrou diferite! nu combinati numai metrou+autobuz! sper ca m-am facut inteleasa! :)
Asa ca idee eu am avut nevoie de 2 astfel de cartele de 10 calatorii! ah si o cartela poate fi folosita de mai multe persoane, dar se numara la fel calatoriile, mai bine nu va incurcati! pe zi abonamentul la toate mijloacele de transport e 6.2 euro (mult)!!

*Obiectivele turistice sunt foarte frumoase dar scumpe! Mai scumpe decat la Paris! scumpe rau de tot!
Casa Milla - 11 euro, Casa Battlo - 20 euro, Biserica Sagrada Familia 12 euro, Poble Espagnol 9 euro, Manastirea Monteserat 25 euro (cu tot cu drum), Palau de la Musica Catalana 12 euro!!! restul sunt pana in 5-10 euro! Deci nici Louvre nu e asa scump :)! Ah si pentru studenti au reducere maxim 2 euro :))) si trebuie sa dati carnet vizat!!! nu merge cu smecherii :)
Mie mi se par preturile exagerat de mari, mai ales ca majoritatea turistilor sunt tineri! Nu zic ca operele lui Gaudi nu sunt valoroase, si ca nu merita, dar daca le aduni, e prea mult! Gratis poti sa mergi in Parc Guell si sa admiri totul din afara, dar parca nu merita sa mergi in Barcelona si sa nu le vezi pe indelete! eu as fi ramas cu un mare gol, asa am ramas cu o gaura in portofel! :)))

*Oamenii ... ei aici am avut o problema! Nu stiu cum e vara, nu stiu cum e in alte perioade a anului dar cand am fost eu la Barcelona a fost horror! Nu, nu ma refer la barcelonezi, care par atat de inocenti ca nu ar strivi nici o musca, si orice ii intrebi stau si 10 minute sa intealga ce vrei, ci toata acea populatie de imigranti ce bantuie strazile Barcelonei sa fure ceva! sa sparga, sa-ti vanda droguri! sa te corupa, sa te insele! sa te urmareasca si sa te faca sa simti groaza! asta parte nu mi-a placut! Si da veti zice ca si in Paris si la Roma e asa, credeti-ma am fost in ambele orase, dar Barcelona e hat departe. Numai cineva care a fost acolo si a stat in centrul istoric poate intelege ce zic! Dar repet, nu se potriveste zicala: Aveti o tara .... pacat ca e locuita! mai repede as zice Aveti o tara ... pacat ca o lasati invadata! si nu faceti nimic!!! e vina autoritatilor ca au lasat  lucrurile  sa iasa de sub control!!! Acum se lupta (si chiar o fac) dar aceasta lupta intre jandarmi si populatie a facut Barcelona sa devina un oras cu o atmosfera tentionata! si e pacat :(

* Mancarea in Barcelona e .... mimai! Deci daca nu mergi in Barcelona pentru Gaudi, pentru mare sau pentru distractie atunci mergi ca sa mananci! La capitolul acesta, bucataria catalana m-a lasat puternic impresionata! Aperitivele lor tapas sunt un deliciu! mai exact sunt bucati de bagheta taiate, pe care sunt diferite paste, creme, mezeluri, combinatii. Eu niciodata nu am ghicit ce am mancat dar intotdeauna au fost foarte bune! apoi Paella, deci eu urasc sa fac orez acasa fiindca am o problema cu textura, dar intotdeauna am iubit orezul gatit de asiatici, si acum si orezul gatit de spanioli, mai ales cu fructe de mare, intr-un vas special, proaspat scos din cuptor .Si acum imi amintesc cum mi-am fript limba in nenumarate randuri fiindca nu aveam rabdare!!! si nu in ultimul rand Sangria! e singurul vin care imi place, si pe care l-am descoperit in aceste 5 zile la Barcelona. Eu nu sunt bautoare de vin, dar asta e dulce, e rece, si e cu lamaie! e sucul perfect alcoolizat cat sa te pacaleasca bine dupa cateva pahare!
Preturile la mancare? la restaurante sunt Mari! deci un tapas din acela din care mananci relaxat 4-6-8 bucati e 1.8 pana la 3 euro/buc. Paella e in jur de 10 euro, dar daca luati un apertiv va puteti satura 2 cu o portie! Sangria, e intre 3 si 5 euro paharul, depinde unde il cumparati. Berea 2 euro/paharul de unica folosinta-5 euro sticla! Meniurile sunt din nou scumpe, depasesc 15 euro fara bautura! La amiaz puteti gasi meniuri si cu 10 euro, cel turistic! :)In concluzie, e scump!
Vestea buna e ca magazinele alimentare au mancarea ieftina, de exemplu sandwici toast la cutie 1 euro/2 bucati, 8 sushi - 4 euro, orez gatit cu carne 5 euro! dar e mancare rece! in rest croasante si alte produse de patiserie, le gasiti la 1-2 euro!
Daca vreti mancare turceasca/chinezeasca etccc, cartierul El Reval e cunoscut pentru minoritati, puteti manca destul de bine cu 5-7 euro! dar aveti grija la  portofel si alte bunuri :)
Pont: este un Carrfour cu mancare ieftina chiar pe Rambla, coborati la statia de Metrou: Liceu!!!

Distractie: La partea asta v-as putea povesti un articol! dar deja m-am lungit! Asa ca ramane doar sa va spun ca barcelonezii sunt foarte deschisi, ca e un oras predominat de tineri, pe care eu l-am vazut ca un imens oras studentesc! cel putin asa e atmosfera! apropo stiti filmele alea americane cu studenti negri, chinezi, hippy, rockari, tatuaje, tocilare, rasta boys sau fete extra populare, toti la un loc??? ei bine asta am vazut eu in Barcelona! (ps asta e articol despre parerile mele, nu uitati :)) )! toate culturile, toate natiile, toate extravagntele si ciudatentiile lumii le-am gasit si vazut aici! asa ca pentru toata aceasta populatie, s-au dechis mii de locatii: baruri, pub-uri, cluburi, terase, cu muzica house, jazz, reggae, flamengo, reggeton, piano etcccc! In fiecare seara sunt evenimente, party-uri, sampanie free, da like si primesti tequila gratis, recital piano, spectacol de flamengo, intrare libera daca dai attend la lista de pe facebook .... oameni inventivi ce stiu cum sa te atraga in localul lor, si o fac, fiindca eu am fost doar la spectacolul de flamengo si v-am povestit aici cate persoane au venit!
In concluzie, ca sfat, luati-va prietenii si mergeti la Barcelona! O saptamana nu va fi de ajuns sa colindati barurile si cluburile din oras, dar va si suficient cat sa spuneti ca ati trait viata de noapte in Barcelona, si-ati simtit pulsul orasului! Si da, sa iesi in Barcelona seara, e un Must!!!! ah si nu uitati sa vizionati filmul L'auberage Espagnol inainte sa mergeti, numai asa ca sa va puneti 'in the mood' :))

Shopping: Ok, deci chiar am exagerat, nu stiu cata rabdare mai aveti dar va zic doar atat: Mergeti sa faceti shopping in Barcelona!!! de ce? fiindca aveti de unde alege, fiindca marfa gasesti pentru toate tipurile de oameni, toate pretentiile si toate buzunarele! fiindca sunt destule magazine cu reduceri bune! sau cel putin asa mi-a lasat mie impresia. Dar am venit acasa cu multeee lucruri cumparate din Barcelona fiindca au magazine frumoase, cu preturi bune si chestii de calitate pe care nu le gasesti prin toate orasele lumii! :)

Ok, am terminat, de saptamana viitoare vorbim despre o alta tara :)
Thanks for visiting,



 Citeste aici mai multe articole despre-->  BARCELONA

Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


26 de comentarii:

  1. pai da , pentru asta e blogul,sa scrim parari personale si experiente proprii. eu apreciez foooarte mult!!! te imbratisez cu drag si iti multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ziua ne cultivam, seara ne distram, e reteta perfecta. :D Interesante ideile cu Facebook ale localurilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Servus!
    Pentru mine şi pentru soţia mea, această postare este extrem de utilă, tocmai pentru că plănuim să mergem la Barcelona. Mulţumim frumos! :)
    ps. Am pus postarea aceasta la favorite pentru a o putea studia pe îndelete!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multam fain de plimbare. nu stiu de ce, dupa ce am vazut toate articolele, ma simt ca Shrek cand inca statea in mlastina... Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim6:50 p.m.

    Pai de ce sa te atace cineva pentru parerea personala ? Doar e blogul tau si experientele tale.
    Oky....am vizitat Barcelona in urma cu 3 ani. N-am simtit o diferenta mare fata de Paris la capitolul "oameni ai strazii" dar poate lucrurile s-au schimbat de atunci
    Pai ce sa faca spaniolii?Ai vazut ce au facut francezii (dupa parerea mea Sarkozi a procedat foarte bine cu romii , dar nu trebuia sa le dea bani ca sa plece) asadar.....francezii i-au parasutat pe romi si toata Europa le-a sarait in cap pentru ca i-a discriminat vai Doamne si le-a luat dreptul la libera ciordeala. Pardon , libera circulatie am vrut sa zic....
    Mda, astea sunt neajunsurile globalizarii
    Si mie mi se par preturile exagerat de mari!

    RăspundețiȘtergere
  6. 1) Alice, obiectivele tursitice ni se par noua scumpe. De fapt nu sunt. Noi suntem o tara care ne vindem pe mai nimic ca si forta de munca, pentru ca suntem prosti (o spun pe sleau!) si nu stim sa ne aparam sau sa ne cerem drepturile. SI totusi suntem tineri inteligenti, deosebit de inteligenti unii. Dar majoritatea avem salariile de cel putin 3 ori mai mici decat spaniolii (care nici macar nu vorbesc engleza fluent).

    Deci nu, preturile lor nu sunt exagerate, noi suntem exagerat de prosti ca ne vindem ieftin. Este bine ca ei isis apreciaza valorile. Ar fi culmea sa intri la Sagrada Familia cu 5 euro de exemplu! Este un lucru valoros, deci daca vrei sa-l vezi, platesti!

    2)Imigrantii sunt produsul societatilor in general. Fiecare vine de undeva, dintr-o societate, mai bine sau mai prost functionala. Sa nu uitam ca in Spania exista si multi imigranti romani. Asa ca....Fiecare are dreptul sa caute o viata mai buna, chiar daca poate pe unii i deranjeaza negrii care vand contrafacaturi, sau chinezii care si-au deschis restaurante, sau thailandezii care fac masaj pe plaja si fug ca potarnichiile cand apare Guardia, sau indienii care vand bauturi racoritoare pe plaja! Este o lume libera (cat inca mai este)

    3) In ce privesdte shoppingul luna august este periodo de rebajas (si la ei chiar sunt la pret nu ca la noi scrise pe vitrine si in rest pacaleala). Asa ca dati o iama prin magazine si veti gasi hainite frumoase intre 5-10-15 Euro de la "fime renumite" la noi, gen Zara, Pimkie, Pull&Bear, Berscha etc. In starinatate firemle adevarate sunt cele mari. Acestea sunt mizilicuri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ma mira ce spui despre oameni, noi nu am observat nimic de acest gen cand am fost la Barcelona (in 2008, parca). Shopping-ul este intr-adevar demential, am prins si reduceri, dar oricum preturile erau super ok. Imi amintesc si acum ca mi-am luat un paltonas de la Benetton, si cand am ajuns acasa am constatat ca scria "Made in Romania" pe el :-)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi nu am stat decat o jumatate de zi in acest oras, deci l-am gasit frumos, cosmopolit, dar teribil de aglomerat si obositor(de am ajuns la concluzia ca Bucurestiul e relaxant prin comparatie cu Barcelona), imi doresc nespus sa ma intorc acolo intr-o buna zi, sa vizitez temeinic fiecare obiectiv turistic in parte. Pana atunci mananc paella si beau sangria cumparate din Cora. :P :(
    Mi-a facut o deosebita placere sa-ti citesc parerile, astept cu interes sa vad ce surprize ne mai pregatesti. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai tin foarte bine minte, dar cred ca am stat o zi sau doua in Barcelona, am avut cazare peste noapte acolo. Mi-a placut foarte mult, am avut si zi libera atunci si am putut umbla unde ne-am dorit. Am mers putin pe plaja, am intrat in apa si am ramas impresionata de cat de calda era (la noi trebuie sa te obisnuiesti ca sa intri in apa, acolo era calduta, perfecta de imbaiere). Am intrat si in niste magazine, acolo am vazut primul magazin doar cu accesorii. Era in 2000, la noi nu aparusera Meli Melo sau magazine de acest tip.
    Barcelona mi-a placut mult, mi-a parut rau ca n-am putut sta mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. mi-a placut extrem de mult articolul, interesant cu amanunte folositoare pt cei care vor sa-l viziteze si ca o excursie placuta pt mine.. si un vis frumos pt candva ;)
    keep doing the good work!

    RăspundețiȘtergere
  11. Inca n-am fost in Spania, dar daca ajung imi voi aduce aminte de recomandarile tale. As adauga la ele o visita pe Nou Camp, mai ales pentru fanii Barcelonei :)

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu vreau sa meeerrrggg si sa vizitez :((

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc mult pentru informatii; anul acesta o sa ajung si eu prin barcelona

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am fost in Barcelona acum 10 ani si imi propun sa revin. Cazare in oras este prea scumpa asa ca esti nevoit sa faci naveta din statiunea satelit. Exista si varianta sa inchiriezi apartament...
    Preturile la magazine sunt ok, dar nu vei gasi nici in perioada reducerilor lucruri de firma la 10 euro asa cum zic unii.
    Obiectivele sunt interesante, dar exista multi hoti care stau pe langa ele.

    RăspundețiȘtergere
  15. Modnitza multumesc! si eu savurez recenziile tale despre anumite produse cosmetice, creme, etccc

    Random Lemons, au mai multa imaginatie ca noi, trebuie sa recunosc

    Tibi cand te intorci sa scrii aici ce s-a adeverit si ce nu, impresiile tale

    RobertN ai timp sa iesi din ea, si mie mi-a luat cativa ani

    RăspundețiȘtergere
  16. Hapi eu cand m-am referit la imigranti nu am zis de rromi sau oameni ai strazii, pur si simplu sunt o gramada de oameni ce nici nu arata asa rau si fura si cercesc (din lene si lipsa de civilizatie)! oricum ai drpetate cu globalozarea

    Raphaelly nu e chiar asa:
    Eu cand zic preturi mari nuuuu compar cu Romania fiindca noi la partea turistica suntem zero, adica nu e termen de comparatie! eu compar cu Roma unde Catedrala San Piedro, cea mai mare din lume, de la Vatican, foarte frumoasa, e gratuita! acolo unde Papa tine slujbe nu cred ca nu e o biserica importanta si totusi nu platesti nimic! La Notre Dame Paris, e gratis!!! deci in comparatie, 12 euro e mult pt Sagrada Familia cand sunt alte biserici la fel de renumite, gratuite
    Si in general obiectivele turistice sunt mai scumpe chiar si decat in Franta care e multtt mai cunoscuta la acest capitol decat Barcelona!

    La imigranti nu imi dispalc cei ce au restaurante, fiindca si eu intru sa mananc in restaurantele lor, nu am treaba cu imigrantii cu loc de munca ci cu aia de pe Rambla si centrul istoric ce te servesc cu iarba si alte droguri, te fura sau incearca sa te prosteasca in fel si chip!

    Cu shoppingul ai dreptate, au multeee firme cunoscute cu reduceri, nu stiam lunile de rebahas, cred ca e nebunie atunci

    RăspundețiȘtergere
  17. Ioana cred ca in mare parte impresia asta mi-am format-o fiindca am stat in centrul istoric, dar cred si ca lumea a luat-o razna acolo de cand cu criza :( Shopping si eu vreauuuu

    Nice voi cauta si eu Sangria, nu am mai baut de cand am venit si mi-e pofta! Paella a mancat una sotul meu la Bucuresti zicea ca e dementiala! eu inca tot sper sa revin curand in Spania sa mananc de la mama lor :)

    Mihaela poate o sa te intorci! oricum si eu as vrea sa revin intr-o vara cu fiul meu ca si sa ajungem si pe plaja!

    Aa multumesc! incerc si eu, sper sa iti foloseasca si sa mergi incolo cat mai curand.

    RăspundețiȘtergere
  18. Natural pe Camp nou merita sa mergi daca esti pasionat de fotbal, eu insa nu prea le am cu sportul acesta! Oricum e bine ca ai scris de el, sa stie baietii si fanii Barcelonei!

    Sophie am sa iti citesc cu interes relatarile!

    Ruxandrei multumesc de completari! ai dreptate ca cazarea la hotel e scumpa, mai ales vara :((( sper sa revii curand cu noi impresii, mai bune!

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Roxandrei: tu ai fost acum 10 ani, eu am fost anul trecut! Nu cred ca poti sa iti exprimi opinia cu "vehementa": "Preturile la magazine sunt ok, dar nu vei gasi nici in perioada reducerilor lucruri de firma la 10 euro asa cum zic unii."

    BA DA! Chiar asa sunt preturile! Mi-am luat bluzite foarte frumoase la 10 euro de la Pimkie, Zara, Berska etc etc. Nu erau colectia noua (si la noua ma refer la cea di anul respectiv). Ins afata de ce gasesti in Romania era colectia CEA MAi NOUA! Si te rog, nu mai contrazice persoane care stiu ce vorbesc. Ca mie nu-mi place sa mint!

    RăspundețiȘtergere
  20. August este luna de REBAJAS in Spania! Va invit sa vizitati magazinele din Barcelona, Madrid in aceasta perioada!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am inceput sa ma documentez pt. Barcelona si blogul tau Alice e temelia :). Multumesc pt. impresiile pe larg pt. acest oras, imi sunt de mare ajutor.
    Si eu sunt de acord ca preturile la obiectivele turistice sunt exagerate. Mai ales ca eu merg cu doi copii (basca nevasta din dotare :)) iar reducerile sunt infime pentru ei. E absurd sa ceri 18-20 Euro pe casa Battlo pe cand la Luvru e 10 Euro (si sunt opere de vazut, atat calitativ, cat si cantitativ) iar copii au gratuitate sub 18 ani (aici chapeau bas pt. francezi, pt minori nu am platit decat la turnul Eiffel), Colosseum + For Roman + Palatin - 12 Euro, Muzeele Vaticanului 15 Euro, nu mai vorbim de alte cladiri celebre moca (Notre Dame, sacre Coeur, Panteonul in Roma)

    RăspundețiȘtergere
  22. Da Nickro e scump. Adevarul e ca nu scot altfel bani din turism. Pentru ca e limitat de sezonul estival. Daca nu ar fi operele lui Gaudi lumea s-ar reorienta catre alt oras Spaniol sau chiar alta tara. Binenteles ca stiu ca mergi pentru aia si profita din greu. Italia si Franta sunt extra vizitate tot timpul anului din toata lumea! Sunt incluse in orice tur al Europei! Se cheltuie bani din greu cand mergi sa le vezi. Nu au nevoie sa mai bage preturi exagerate si pe obiective turistice. In plus asa atrag vizitatori, isi fac tara cunoscuta in mod pozitiv. Vezi eu cum am venit cum m-am plans de preturile mari, poate alti cititori se vor gandi de 2 ori inainte, mai ales daca inca nu au vazut alte orase, si au de unde alege .....

    RăspundețiȘtergere
  23. In Barcelona 4 lucruri conteaza cu adevarat
    - Gaudi si Sagrada Familia(ce nu se mai termina de construit),
    - bucataria catalana,
    - FC Barcelona si
    - marea, plaja si viata de noapte

    :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim5:39 a.m.

    Recent in Barcelona aug 2014. Am stat in Barcelona 10 zile si nu am fost extrem de incantata. Prea mare aglomeratie, prea cald, multa mizerie ( sa nu mai spunem de bucuresti) preturi mari. Ex o limone 2 euro, o pizza 12 euro exagerat. Fata de ce scrie ij acest blog pretrurile au crescut enorm La sagrada familia este acum 40 euro, iar la parcul de aventuri Port adventura-45 euro+ 10 euro trenul ( dupa pararea mea cea mai mare teazapa..

    RăspundețiȘtergere
  25. Anonim6:07 a.m.

    Carmen. Am venit de cateva zile din Barcelona unde am stat 10 zile. Sa evitati hotelul Silken St Gervasi unde am stat pentru ca sunt camere f mici, abia te strecori printre paturi, in spatele hotelului este garajul masinilor de gunoi si curatat strazi care incep lucrul la ora 22.00 imaginati-va prin ce zgomot a trebuit sa trec in fiecare seara. Nu mai spun indiferenta personalului, mai ales ca in ultima zi am gasit perna fara fatza in semn de protest ca nu am lasat bacsis. In rest, nici eu nu am fost extrem de incantata de oras. Multa lume, praf, mizerie pe strada, prin metrou, in tren, mesele celor de la terase erau lipicioase, preturi mari si servicii proaste. La Sagrada familia biletul 40 euro, dar stai la coada 3 ore ca sa te programezi ptr vizita in alta zi. Am renuntat. Cel mai mult mi-a placut Muzeul Picasso ( 15 euro) si spectocolul de lumini si muzica de la Fantana Magica (gratis). Cea mai mare tzeapa este Parcul de distractii din Port Aventura ( 120 km de barcelona) . Mergi cu trenul ( 10 euro) o ora si jumatate , te lasa undeva in camp, ajungi pe jos la parc, stai la coada de tichet ( 45 euro intrarea).Daca vrei sa ai liber la cozi mai platesti 35 euro in plus. Apoi ca sa te dai in mountan-rousse, cel mai inalt din europa ??!! stai la coada 2 ore, apoi circuitul dureaza 1 min. La alt tren Dragonul astepti o ora la coada. In rest Kitchuri peste tot, muste, lume, mirosuri de urina din tufele de pe margine. La tir dai iar 1 euro, la rodeo alti 3 euro, adica ai platit inutil 45 de euro la inceput. La plecare stai in aceea improprie gara adica pe astfalt si astepti sa vina trenul cu o ora intarziere. Toti turistii francezi, englezi erau nemultumiti. Am pierdut o zi . Plaja din barcelona este frumoasa, cu palmieri insa atat de aglomerat ca abia ai unde sa iti pui prosopul. Apa este plina de alge si am vazut hartie igenica plutind, resturi de ambalaje, cotoare de mere. Mereu anunta ca sunt meduze.Pe plaja se fumeaza iar-ba, se bea sangria. Alta tzeapa a catalunezilor Acavarium, situat pe plaja. Iar stai la o coada ptr bilet ( 20 euro) si inauntru niste acvarii obisnuite cu pesti obisnuiti, nimic deosebit. La iesire daca ai facut poze la ei mai dai 8 euro sa le iei. Peste tot kitchuri, pesti din hartie colorata, toate in culori tari orientale fara gust. Mancarea nu mi s-a parut asa de buna ex am luat o pizza cu 12 euro si era coca si tomate f putine alte ingrediente. Metroul este extrem de complicat si neaerisit. Trenurile infecte cu pete pe tapiterie. Cam atat. Nu sunt carcotasa, dar e bine sa stie si altii adevarul despre barcelona..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen am fost si eu din nou in Barcelona anul acesta (2014). A fost mult mai bine decat data trecuta, dar e drept am fost in extra-sezon, in mai. Eu pe blogul meu nu recomand sa calatoriti in sezon, desi stiu ca unii nu isi pot lua concediu doar in august :(. Eu prefer lunile de primavara-toamna cand e mai aerisit, cand serviciile sunt mai bune si preturile mai mici fiindca nu este rulaj atat de mare.
      Din pacate majoritatea problemelor amintite de tine se intalnesc si in alte orase mari, Parisul cred ca troneaza in varful piramidei la murdarie, iar Roma cu mirosuri dubioase si tigani peste tot. Eu am mancat foarte bine acum in Barcelona, in cartierul Gracia unde sunt putini turisti. Pentru pizza buna recomand All you can Eat Lactuca, de langa Sagrada Familia, au mancare ok, la discretie pt 12 euro, iar pizza e delicioasa acolo. E important sa te informezi din greu inainte (TripAdvisor) poate fi o unealta buna, ca sa nu mananci din locurile turistice, unde ai asemenea experiente.

      Cat despre intarzieri de trenuri, in Italia e ceva de speriat in sezon, am avut diverse probleme, printre care am si pierdut un avion din cauza trenurilor. Ceea ce vreau sa spun ca asa e si in alte tari .... chiar si in Romania, din pacate.

      Iar la Disneyland Paris e asemanator cu ce ai povestit despre PortAventura, tot asa stai 1-2 ore la coada la fiecare atractie ca apoi totul sa dureze 1-2 minute, multa, multa, aglomeratie, biletul de intrare foarte scump, etccc!

      Ștergere