Ziua 7 - Levanto : Leneveala si un apus minunat!

Din pacate asta e ultima zi pe Riviera Italiana, asa ca m-am hotarat sa o petrec lenevind la soare. Recunosc ca decizia am luat-o dupa ce m-am uitat la picioarele mele umflate de atata umblat si cand mi-am vazut fata obosita in oglinda. In alte conditii m-as fi dus sa vad Portofino cealalta statiunea de lux, considerata de multi mai frumoasa decat Portovenere ( inclusiv ghidurile turistice ). Acum nu stiu ce sa spun, poate o fi asa, poate nu. Intr-un fel ma bucur ca nu am vazut-o fiindca asa Portovenere ramane unica pentru mine.
Dupa cum va spuneam mi-am inceput ziua pe plaja, am facut o ultima baie lungaaaa in mare, asa ca de ramas bun, am acceptat un `masachio` ( masaj ) facut de una din fetele tailandeze care ma intrebau in fiecare zi de 100 de ori daca nu vreau un masaj. Well a-100-a oara am acceptat. Zilnic ma strafulgerau idei sa accept, dar ma gandeam ca sigur cer mult mai ales ca vazusem ca dureaza mai mult de 30 minute ..... deci ma asteptam sa ceara minim 25-30 de euro. Acum eram in ultima zi, si mai aveam ceva banuti in buzunar asa ca am zis ok. Mi-a cerut 10 euro. Putin. Am vazut ca lumea negocia pretul asa ca am negociat si eu, mai mult la misto, si wow a acceptat sa-mi faca pentru 5 euro. Daca ajungeti pe acolo acceptati un masaj pe plaja, va veti simti mult mai bine.
La amiaz cand erau deja peste 40 de grade am bagat un somn bun, iar seara m-am gandit sa merg din nou pe plaja sa privesc marea pentru ultima data. Nu ma asteptam sa vad apusul fiindca in Riomaggiore l-am asteptat 20 de minute si tot spectacolul s-a intamplat dupa o stanca asa ca nu am vazut nimic.
Cand am ajuns pe plaja lumea era agitata, toti se grabeau sa isi stranga lucrurile zici ca urma ceva.
Ca atunci cand se apropie o furtuna. Dar afara era cald si bine, iar pe faleza erau cativa fotografi care isi montau trepiedul, isi fixau obiectivele, ce mai ... pregatiri de sarbatoare. Eu mi-am continuat drumul pe faleza, am fotografiat vilele bogatasilor pe care i-am urat din toata fiinta in dupa-masa aceea.
Unele vile sunt asa mari si au o gradina asa mare ca de la poarta nu vezi casa, exemplu cea din imagine :)


Si cand am ajuns lla capatul falezei a inceput spectacolul. Pacat ca nu apune soarele spre directia cu turnul, dar na nu le poti avea pe toate :)


Intai totul se petrecea dupa stanca
Hmmm deja ma gandeam ca va fi ca in Riomaggiore



Dar lumea astepta rabdatoare, asa ca am asteptat si eu



Si a meritat!!!




Soarele a iesit de tot .... iupyyy



In cateva secunde cerul s-a facut rosu



Iar soarele a inceput sa se ascunda




Tot mai mult si mai mult



Pana nu s-a mai vazut deloc




Dar eu am ramas cu aceste fotografii minunate, pe care vi le-am aratat in ideea in care daca nu ati prins anul acesta un apus, il puteti vedea acum :). Stiu, nu e la fel ca si cum ati fi acolo, dar pana veti ajunge acolo ... :)

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Cinque Terre? Citeste toate articolele de calatorie 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

2 comentarii:

  1. Acum o saptamana m-am intors din Insula Kos si ma laudam cu un minunat apus de soare vazut in satul montan Zia de pe insula, dar vazand pozele tale, al meu e de departe eclipsat. Minunate pozele tale! Frumoase amintiri, nu-i asa?
    Cu mult drag, Elena Haiducu!

    RăspundețiȘtergere
  2. MULTUMESC FRUMOS :)
    Sunt convinsa ca si cel de pe Insula Kos a fost superb

    RăspundețiȘtergere